Kalenderen for torsdag 14. august 2014

  • 07:00 Jennie Hagevik Bringaker – Tilnærmet lik, Prosjektrom Carl Berner

    Skulpturarena öst presenterer:

    Jennie Hagevik Bringaker
    Tilnærmet lik

    6. august – 7. september
    Prosjektrom Carl Berner

    Åpning: 6. august kl. 18:00
, Carl Berner t-banestasjon

    Åpningstider: som t-banen

  • 10:00 Utstilling: Arnold Haukeland. Figur og form, Vigeland-museet

    Vigeland-museets sommerutstilling er en bred presentasjon av Arnold Haukelands (1920-1983) arbeider, med hovedvekt på verk i bronse fra 1950- og 60-tallet. Med dette noe utradisjonelle utvalget ønsker vi å presentere en side av Haukelands produksjon som ikke er så godt kjent, samtidig som vi vil vise overgangen fra det figurative til det abstrakte i hans kunstnerskap. Arnold Haukeland regnes, sammen med Gustav Vigeland, som vår fremste billedhugger innenfor monumentalskulptur. Det er derfor en …

  • 10:00 Utstilling: Mari Kanstad Johnsen – Ting fra bøker, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Utstillingen vil vise ulike sider ved Mari Kanstad Johnsens allsidige produksjon. I tillegg til silketrykk med motiver fra bøkene hun har laget og illustrert, har hun arbeidet frem et stort veggmaleri som vil pryde Galleri VIS hele sommeren.

  • 10:00 Alain Chardon – Open Book, Galleri Norske Grafikere

    «Open Book» har Alain Chardon kalt denne utstillingen, der han åpner for en helhetlig opplevelse av sine verk, som bruddstykker med en innbyrdes sammenheng. Det er nettopp denne relasjonen mellom verkene som gir dem mening. Repetitive former, linjer og mønstre skaper en flyt mellom bildene, der det ene overlapper det andre i en kontinuerlig bevegelse. Slik presenteres bildene som en åpen bok uten begynnelse eller slutt.

  • 11:00 Liana Norell: On the fare shore of the river, Galleri LNM

    Lina Norell er født i Eda, Sverige 1983 og bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Goldsmiths College i London. Hennes verk har blant annet blitt vist på Kunsthall Oslo, North South Galleries i San Fransisco, Holodeck, Värmlands Konstnärforbund i Karlstad og INCA Seattle. Norells malerier viser observasjoner av arkitektoniske rom der natur og menneskeskapte konstruksjoner blandes. Verkene formidler en følelse av distanse samtidig som komposisjonene, gjennom tydelig symmetri og perspektiv, …

  • 12:00 1814 Revisited – The Past is Still Present, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter inviterer til årets store satsning:1814 Revisited – The Past is Still Present

    Utstillingen er Akershus Kunstsenters initiativ i anledning
    Grunnlovsjubileet. Med 26 kunstnere, tre visningssteder, samt verk i det offentlige rom, ønsker vi
    å løfte frem ulike temaer vi mener er aktuelle i en grunnlovsfeiring.

  • 12:00 Oslo Jazzfestival 2014: Jazzed Out – Mezzo.tv, Kulturhuset

    Den franske kultur-TV-kanalen Mezzo.tv tar med seg sine klassiske jazzdokumentarer Jazzed Out til Kulturhuset.

  • 13:00 Atle Østrem “Patterns”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    VERNISSAGE: fredag 8. aug kl. 19.00 UTSTILLINGSPERIODE: 8. – 24. aug 2014 -KUNSTPLASS 5 har gleden av å presentere ATLE ØSTREM med separatutstillingen «PATTERNS». Med repeterende mønstre og figurer i en kombinasjon av røffe malestrøk og sarte streker skaper Atle Østrem sin helt egen verden. På -kunstplass 5 vil du kjenne igjen hans sterke og tydelige uttrykk fra hans mange verk i offentlige rom. Bildene hans er tilsynelatende bekymringsløse og lekne med referanser til tegneserier, gatekunst og …

  • 13:30 Oslo Jazzfestival 2014: Albatrosh & Andreas, Edderkoppen Teater

    Oslo Jazzfestival ønsker å by på spennende konsertopplevelser for alle aldersgrupper, og med Albatrosh & Andreas byr vi på en komplett audio-visuell opplevelse til barn og unge. Denne konserten handler om å oppleve improvisasjoskunst på kloss hold. Innen all improvisasjon er oppfinnsomhet, lek og åpenhet viktig, fra enkle variasjoner over et ferdigskissert tema, til kreativ utøvelse der svært lite eller ingenting er avtalt på forhånd.

  • 15:00 Utstilling: “Ibsens kvinner” av Sahar Ajami (Iran/Oslo), Galleri Schaeffers Gate 5

    Utstillingen består av illustrerte tolkninger av de kvinnelige karakterene i fra teaterstykkene til Henrik Ibsen.

  • 17:00 Oslo Jazzfestival 2014: Kaleidofon, Musikkplakaten, Karl Johan

    Kaleidofon er et nimannsband som tilfeldigvis havna i samme klasse på Norges Musikkhøgskole.
    Med felles jazzutdanning, med alle mulige bakgrunner og preferanser ellers får musikken et variert uttrykk med både stramt arrangerte poplåter og utforskertrang.

  • 18:00 Oslo Jazzfestival 2014: Helge Lien Trio, Nasjonal jazzscene, Victoria

    Det sies at Helge Lien Trio har en sjelden evne til å trollbinde sitt publikum, noe vi kan si oss enige i. Med sitt brede spekter av stemninger og uttrykk sentrert rundt Helge Liens delikate pianospill er det vanskelig for å publikum å ikke bli sugd inn i bandets univers fra konsertens start til slutt.

  • 18:00 Oslo Jazzfestival 2014: SACM Jazz Combo, Musikkplakaten, Karl Johan

    Under årets Nordisk Showcase kommer SACM Jazz Combo helt fra Sør Afrika for å blant annet spille på Musikkplakaten torsdag 14. august kl 18:00.

  • 18:00 “Ataraksia” Utstilling med installasjon av May Snevoll von Krogh, RAM galleri

    Ny utstilling med installasjon av May Snevoll von Krogh

  • 18:00 Lansering av Krüger & Krogh – Brennpunkt: Oslo, Serieteket – Deichmanske bibliotek Grünerløkka

    Endelig er det etterlengtede aller første albumet om Krüger og Krogh – Brennpunkt: Oslo her. Albumet lanseres på Serieteket torsdag 14. august klokka 18.00.

    Møt opphavsmennene Ronald Kabicek, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein. Det blir salg av albumet og mulighet for å få det signert, samt utstilling og enkel servering.

    Velkommen!

  • 19:00 Blow Out! Oslo, Mir

    For femte året på rad blir det heidundranes konserter og topp stemning på Mir i fire dager til ende.

  • 19:00 Oslo Jazzfestival 2014: Magnolia Jazzband m/Topsy Chapman, Oslo domkirke

    Magnolia Jazzband har vært en sentral del av norsk jazzliv i over 40 år og har hele 13 album og en dvd på merittlista. Bandet har et stort og trofast publikum her hjemme, men de spiller også regelmessig i Europa og har gjestet jazzens hjemby New Orleans, en rekke ganger. Forankret i 1920- og 1930-tallets New Orleans-jazz, har Magnolia Jazzband et rikholdig repertoar og flere hundre kirkekonserter bak seg.

  • 19:00 Oslo Jazzfestival 2014: Bodil Niska m/Liane Carroll, Edderkoppen Teater

    Tenorsaksofonist Bodil Niska er en av våre store hjemmefavoritter. Mange kjenner henne nok igjen som den blide og standhaftige dama bak disken på platebutikken og caféen Bare Jazz som hun driver her i Oslo, men i tillegg til å selge jazz så spiller hun jazz.

  • 19:00 Peer Gynt, Nationaltheatret

    Peer Gynt har rundet 50 – og føler det er på tide å gjøre opp status for sitt ville liv. Nå legger han alle kort på bordet, i beste sendetid. Mens Henrik Ibsen satte Peer inn i et heilnorsk bygdesamfunn, har regissør Alexander Mørk-Eidem valgt å la løgneren og opportunisten Peer Gynt få utfolde seg i det norskeste av det norske: i studio hos Fredrik Skavlan. Her blir han konfrontert med seg selv og det livet han har levd.

  • 19:00 Sacred Harp Singing i Uranienborgveien 2, Uranienborgveien 2

    Sacred Harp Singing er medrivende form for tradisjonell amerikansk 4 stemmers acapella korsang. I nesten 200 år har sanginteresserte kommet sammen for å synge «psalm and hymn tunes, odes and anthems» fra The Sacred Harp. Musikken som oppstår er rik på harmoni, rytme og nerve. Deltagerne sitter vendt mot hverandre i en firkant og alle som vil kan lede sanger. Sangtradisjonen legger vekt på det sosiale møtet og øyeblikkets opplevelse, mer enn vokal perfeksjon.

  • 19:00 En annerledes konsert med Erik og Kriss, Sentrum Scene

    Erik og Kriss spiller de låtene fansen vil høre!

  • 19:00 Åpning fellesutstilling: “7”, Galleri Gamle Oslo

    Sju kunstnere viser spennende verk. Variasjonen av medium, tilnærming og blikk på verden gjør dette til en tankevekkende og munter utstilling. En møter kontraster mellom tilsynelatende umiddelbare uttrykk og utfordringer av filosofisk, politisk og eksistensiell art.

  • 19:45 Maridalsspillet – “Grip”, maridalen

    Vi er ved et veiskille i vår historie. I brytningen mellom to religioner, to ulike måter å se verden på, to vidt forskjellige oppfatninger av hvordan mennesket skal tenke og handle.

  • 20:00 LOS LOBOS, Cosmopolite

    Denne sene sommerkvelden får vi besøk fra California

  • 20:00 Oslo Jazzfestival 2014: Pixel, Kulturhuset

    Pixel. Merk deg dette navnet, for det er resten av verden i ferd med å gjøre! Pixel er et av de store stjerneskuddene på den norske jazzhimmelen de siste årene, ledet av bassist og vokalist Ellen Andrea Wang som ble belønnet med Oslo Jazzfestivals Young Star-pris i 2012.

  • 20:00 nu:nord 2014 – konsert III, Sagene Kulturverksted

    nu:nord feirer avslutningen på en spennende uke i Oslo med OBJEKTER, IMPROVISASJON, SAMARBEID & FOLKESANG.

  • 20:00 Musikkquiz – Verkstedet, Verkstedet Bar

    Musikkquiz på Verkstedet ved siden av Café Sara. Hver torsdag klokka 19.30

  • 21:00 Oslo Jazzfestival 2014: Jazzombies, Indian House

    Det var en mørk og stormfull natt i 2011 da Jazzombies rømte fra graven for å bli en av de mest swingende jazzgrupper i landet. Siden da er de blitt en favoritt hos både New Orleans Workshop og swingdans-miljøet i Oslo.

  • 21:00 Ohnesorg + Marte Røyeng på No. 53, No. 53

    Ohnesorg avslutter sommerferien med gratiskonsert på No. 53 i gamlebyen! Kom å le, grin og syng med oss torsdag 14. august.

  • 21:30 Oslo Jazzfestival 2014: Los Lobos, Cosmopolite

    Los Lobos er på mange måter det erke-syd-californiske bandet, på lik linje som Springsteen ER New Jersey. Med sin Chicano-rock viser de verden hvorfor deres hjemby Los Angeles har et spansk navn, samtidig som de på alle måter er amerikanske. Som L.A. er deres musikk er et sammensurium av kulturer og medfølgende sjangre. Rock ispedd store doser av både R&B, blues og ikke minst meksikanske influenser.

  • 22:00 Oslo Jazzfestival 2014: Sun Ra Arkestra, Nasjonal jazzscene, Victoria

    Om en er ute etter den perfekte blandingen av avant-garde jazz, science fiction, egyptologi, pasifisme. afro-amerikansk stolthet og intergalaktiske reiser så er det kun et orkester som kan gi deg dette: Sun Ra Arkestra.

  • 22:00 Oslo Jazzfestival 2014: Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg-duo, Café Mono

    Det er ikke så ofte en kan si med hånden på hjertet at vårt publikum mest sannsynlig ikke har opplevd en lignende instrumentkombinasjon på en jazzkonsert tidligere. Men denne originale duoen bestående av danske Stefan Pasborg på trommer og gambiske Dawda Jobarteh på kora er rett og slett original.

  • 22:00 Oslo Jazzfestival 2014: Kjetil Møster – Living Space, Herr Nilsen

    Kjetil Møster er en mann med mange hatter. Ved siden av å være en fantastisk jazz-saksofonist og saksofonist og keyboardist i elektrorockbandet Datarock, har han vært aktiv i band som Ultralyd, Zanussi Five, The Core and Trinity og King Midas.