Kalenderen for fredag 30. september 2016

 • 08:30 Har Norge en bypolitikk?, DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

  Boligprisene går til himmels. Ulikhetene mellom øst- og vestkant øker. Samtidig skal utslippene ned. Kunnskap, klokskap og god styring må til for å utvikle byene til å bli løsningene, ikke nye problemer. Men har Norge egentlig noen bypolitikk?

 • 10:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
  «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

 • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 11:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 All the Things a Woman Oughtn’t Do, CYAN salong

  All the Things a Woman Oughtn’t Do – The Ballad of Zerelda Glanton er en fotografisk reise til det ville vesten, laget i samarbeid med fotograf Julie Loen og modell Ingvild Eiring.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 13:00 Avlyst Dokumentarfilmvisning: Tony Conrad Completely in the Present, Atelier Nord ANX

  På Atelier Nord er vi stolte av å kunne presentere en konsertserie og dokumentarfilmvisning til ære for kunstner, musiker, filmskaper og eksperimentalist Tony Conrad (1940-2016) som del av årets Ultima-festival.

 • 13:00 Vanna Bowles ”Shield and Rupture”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  VERNISSAGE: Torsdag 1. september kl. 18.00 – 20:00 – Facebook STED: Kunstplass 10, Rosteds gate 10, 0178 Oslo UTSTILLINGSPERIODE: 1.9. – 1.10. 2016 ÅPNINGSTIDER: ons – søn 13.00 – 17.00 OSLO KULTURNATT 16.9. kl. 19:00 Vanna Bowles i samtale med Mona Gjessing Vanna Bowles arbeider med tegning, skulptur, foto og installasjon. Bowles opererer i et figurativt, surrealistisk og fotorealistisk formspråk, der hun ofte bruker optiske effekter og relieffer som destabiliserer skillelinjene mellom …

 • 14:00 Islamforskning – Hva driver egentlig forskerne med?, Litteraturhuset

  Kan vi stole på at islamforskerne egentlig vet noe særlig om Koranen og hadithene? Eller har de berøringsangst overfor muslimenes hellige skrifter? Det mener lederen for den danske foreningen Forum for Islamforskning, Thomas Hoffmann.

 • 15:00 Avlyst Dokumentarfilmvisning: Tony Conrad Completely in the Present, Atelier Nord ANX

  På Atelier Nord er vi stolte av å kunne presentere en konsertserie og dokumentarfilmvisning til ære for kunstner, musiker, filmskaper og eksperimentalist Tony Conrad (1940-2016) som del av årets Ultima-festival.

 • 17:00 Dokumentarfilmvisning: Tony Conrad Completely in the Present, Atelier Nord ANX

  På Atelier Nord er vi stolte av å kunne presentere en konsertserie og dokumentarfilmvisning til ære for kunstner, musiker, filmskaper og eksperimentalist Tony Conrad (1940-2016) som del av årets Ultima-festival.

 • 18:00 Boklansering: Hermann Ungars “Klassen”, Kulturhuset

  Velkommen til fredagspils og litteratur på Kulturhuset denne fredagen! Vi lanserer “Klassen” av Hermann Ungar som er forlaget Teori og Praksis’ første utgivelse. Bernhard Ellefsen leder samtalen mellom oversetter Sverre Dahl, Vagantredaktør og forfatter av etterord for boken, Audun Lindholm og forlegger Truls Unholt. For de som kan etterpå tar vi noen øl, diskuterer videre og feirer med en karveakevitt eller to! I tillegg vil selvfølgelig boka selges på arrangementet. Om forfatteren: Hermann …

 • 18:00 Testing av spisesteder: Postkontoret, Postkontoret

  Det blir frislipp, for denne gangen kjører vi testingen uten et øvre tak. Her kan alle komme, men forutsetningen er at du faktisk spiser. For Postkontoret har ingen bordreservering, så da må vi nesten ta det som det kommer. De som vil møte oss for kun å mingle, møter 20.00. Postkontoret er først og fremst kjent for pizzaen, men du tester hva du vil fra menyen.

 • 18:30 Lykke uten vrangforestillinger – foredrag med Tenzin Priyadarshi, Paramita Meditasjonssenter

  I dette foredraget vil Tenzin Priyadarshi gå nærmere inn på hvordan vi kan tilnærme oss ekte lykke, og
  hva dette bygger på. For de fleste av oss er lykke ofte begrenset og avhengig av omstendigheter, men kan lykke uten vrangforestillinger levere noe annet?

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 19:00 Åpningshelg på Gloria Flames!!!, Gloria Flames

  Gloria Flames gjennoppstår! Nå med flere konserter, større ølutvalg og Barrio som serverer tacos for magen. På fredag blir det en føråpning fra 19.00 til klokka ringer 03.00. Lørdagen braker det løs med Terra fra Gøteborg og Lord Myrland snurrer skiver ut aftenen. Søndag blir det jam-scene fra 21.00.

 • 19:00 Ingrid Berger Myhre: Supplies, Black Box Teater

  Supplies er koreograf og utøver Ingrid Berger Myhres første forestilling etter at hun avsluttet et masterstudium i koreografi, forskning og utøvelse på ex.e.r.ce. i Montpellier, Frankrike. Forestillingen er en bevisst behandling av inspirasjonskilder som har berørt henne som kunstner. Språk, tegnsystemer og meningsdannelse er vedvarende interesser som undersøkes videre. Om å være sammen: ”De medvirkende kunstnerne og jeg tilbringer mye tid sammen og utvikler vår praksis. Vi finner strategier for …

 • 19:30 Musikk til Film, Deichmanske Bibliotek Tøyen

  Jazzmusikere presenterer i samarbeid med Tøyen Bibliotek en serie konserter der de utforsker forholdet mellom film og musikk

 • 20:00 OUM “Soul of Morocco”, Cosmopolite

  Kritikerroste OUM fra Marokko kommer til Norge for første gang

 • 20:00 Magic Potion (SE) + tba, Sub Scene

  Magic Potion har bemerket seg i de rette kretsene. I 2015 slo de til som lyn fra klar himmel med Deep Web – en hjemmesnekra førstesingel av de sjeldne. Like foran snuten på storøyde A&R’s sikret PNKSLM Recordings/Beech Coma seg signaturen til den Stockholmsbaserte slacker-pop-comboen.

 • 20:00 Tuba Tuba Slippkonsert + Supp: Winter’s Cold – Grøtete Vokal, Parkteatret

  Tuba Tuba kommer med ny EP! 30. september markeres det med slippkonsert på Parkteatret. Med seg denne kvelden har de det ledende bandet innen popmusikk med grøtete vokal, Winter’s Cold.

 • 20:00 SEIGMEN + Whales & This Lake, Sentrum Scene

  Deres særegne sound fusjonerte de harde kantene fra grungen med noe særegent nordisk og melankolsk, noe storslått og vakkert.

 • 21:00 Lofthus Samvirkelag presenterer.., Kunstnernes Hus

  DJAM:Pål Wold
  Stavangers tidligere hovedforsyner av general funkiness innen vintage clothing og ditto musikk via butikken Vinylpalass.

 • 22:00 Program for September 2016, Ingensteds

  Program for September 2016.