Kalenderen for onsdag 28. september 2016

  • 08:30 Grenseløs smitte, Litteraturhuset

    Hvordan påvirker globaliseringen verdens sykdomsbilde? Infeksjonssykdommer og risikofaktorer kjenner ingen landegrenser og er felles globale utfordringer Folk reiser mer enn før, og forlytter seg raskere over større områder. Dette fører til nye problemstillinger både for helsepersonell i Norge og i andre land.

  • 10:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
    «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

  • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
    Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

  • 11:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

    Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

  • 12:00 All the Things a Woman Oughtn’t Do, CYAN salong

    All the Things a Woman Oughtn’t Do – The Ballad of Zerelda Glanton er en fotografisk reise til det ville vesten, laget i samarbeid med fotograf Julie Loen og modell Ingvild Eiring.

  • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

    Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

  • 12:00 Kan vi telle oss til mer formidling?, Litteraturhuset

    Mange forskere vil gjerne dele mer av sin forskning med folk flest. Samtidig sier halvparten at de vil ha mer penger eller andre insentiver for å kunne prioritere forskningsformidling.

  • 13:00 Vanna Bowles ”Shield and Rupture”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    VERNISSAGE: Torsdag 1. september kl. 18.00 – 20:00 – Facebook STED: Kunstplass 10, Rosteds gate 10, 0178 Oslo UTSTILLINGSPERIODE: 1.9. – 1.10. 2016 ÅPNINGSTIDER: ons – søn 13.00 – 17.00 OSLO KULTURNATT 16.9. kl. 19:00 Vanna Bowles i samtale med Mona Gjessing Vanna Bowles arbeider med tegning, skulptur, foto og installasjon. Bowles opererer i et figurativt, surrealistisk og fotorealistisk formspråk, der hun ofte bruker optiske effekter og relieffer som destabiliserer skillelinjene mellom …

  • 14:00 Debattmøte: Forskere for framtida? -Er akademia i synk med arbeidslivet?, Litteraturhuset

    I dag har arbeidsgivere store muligheter til å ansette forskere midlertidig. Er dette i tråd med kunnskapssamfunnets behov?
    Mister akademia mange av de beste hodene på veien? Får forskerne relevant utdanning og arbeidserfaring i akademia? Burde næringslivet og det offentlige få raskere tilgang til forskernes kompetanse?

  • 16:30 Gratis workshop i Sonic Pi med Mehackit, Deichmanske bibliotek – Biblo Tøyen

    Gratis kurs i lydprogrammering for 10-15 åringer med finske Mehackit – bli med å eksperimentere med live koding!

  • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

    Every Wednesday at Smelteverket.

  • 18:00 Omvisning i veksthusene, Botanisk hage

    Vi ser på kjøttetende planter, orkidéer, kaktus og andre arter i Palmehuset og Victoriahuset.

  • 18:00 Skjebnesvangre reiser, Litteraturhuset

    Hver dag krysser flyktningene landegrenser og alderen deres kan avgjøre om de er ved reisens ende. Hvordan kan odontologer vurdere alder utfra vitenskapelige metoder? Og hva kan forflytninger blant bakterier bety for helsen? Velkommen til et lite dykk i grenseforflytninger innefor odontologien.

  • 18:00 Boklansering: Den tapte våren, Nobels Fredssenter

    Velkommen til lansering av Stein Arne Nistads andre roman «Den tapte våren» med handling fra krigen i Ofotfjorden og beleiringen av Narvik i 1940. Litt om programmet: – Bokbad v/Nils Petter Nordskar, forfatter og (reklame)guru – Beleirede byer v/Jan Espen Kruse, NRK Nyheter – Dylan som inspirasjon v/Johnny Borgan, Dylan ekspert – Om en ny bok, v/ Birgit Aas Holm, forlagsredaktør – Erik Wenberg Jacobsen synger Dylan (hovedrollen i Les Miserables på Oslo Nye) Konferansier: Marianne Moe Boksalg og …

  • 18:00 Feministisk Filmklubb: 90 minutter (2012) – med regissørbesøk, Deichmanske Bibliotek, Hovedbiblioteket, Kinoteket

    Feministisk Filmklubb viser den norske filmen “90 minutter”. Følges av samtale med regissør Eva Sørhaug, Sanitetskvinnene og JURK.

  • 18:00 Oslo Operafestival – Rigoletto i Oslo, Posthallen

    Giuseppe Verdis berømte og fantastisk vakre opera, Rigoletto i en litt kortere versjon enn vanlig. Passer svært godt for alle som har lyst til å gå på opera for første gang.

  • 18:30 Boklansering: Balthasar Bruns detektivbyrå, Sentralen

    Boklansering for “Balthasar Bruns detektivbyrå: Mysteriet med den forsvunne katten”, første bok i en ny serie for barn, utgitt på Aschehoug forlag. Det blir lanseringsfest i Vinterhagen på Sentralen, med bokbad, improteater, musikk og enkel servering. Gratis og åpent for alle. Velkommen!

  • 18:30 Daniel Kvammen + Supp: Siv Jakobsen + Hanne Fjeldstad, Parkteatret

    Med debutplata «Fremad i alle retninga» viste Daniel Kvammen at hverken alder eller hjemsted trenger å være noen hindring for å lage en imponerende helstøpt og emosjonelt ladet debutskive. Førstesingelen «Du fortenar ein som meg» satte tonen med like deler ungdommelig driv og bråmodent tekstinnhold, og ble A-listet på P3. Albumet fikk en strålende mottagelse, med terningkast fem fra blant andre Aftenposten, Dagsavisen, Adresseavisen, NRK P3 og Dagbladet.

  • 19:00 Konsert: Hampus Carlsson (SE) + Maria Hetland Haavik på So Live, SO

    Denne onsdagen har vi gleden av å presentere Hampus Carlsson og Maria Hetland Haavik på So!

  • 19:00 Sacred Harp Singing: SANGWORKSHOP med Aldo Ceresa (Brooklyn, NY), Deichman Hovedbiblioteket

    Liker du å synge?
    Bli med på en unik sangopplevelse!

  • 19:00 An evening with KING CRIMSON, Sentrum Scene

    King Crimson ble dannet i London i 1968, og har vært toneangivende innenfor flere avarter innen rocken i snart 50 år. Bandet implementerer både jazz, folk og psykedelia i musikken sin, og albumdebuterte med legendariske “In the Court of the Crimson King” i 1969, som bl.a. inneholdt “21st Century Schizoid Man”. Foreløpig siste studioalbum kom i 2003, i form av “The Power to Believe”.

  • 19:00 Smaken av kirsebær (1997) MERK: Onsdag, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

    Herr Badii har bestemt seg for å ta sitt eget liv. Som en del av forberedelsene kjører han rundt for å finne noen som er villig til å assistere ham i dette.

  • 19:00 Dans for voksnes MEKKEKLUBB – for alle som ikke har særlig peil, men synes det er gøy likevel!, Notam

    Vårsemesteret byr på flere superpopulære mandagsmekkedager på NOTAM hver tredje uke.

  • 20:00 Donovan Wolfington (USA) // Caddywhompus (USA) // Wölfbike (Follo), Mir

    DONOVAN WOLFINGTON (USA) Spinnvilt catchy indierock/slackercore fra New Orleans. På Topshelf Records. donovanwolfingtonmusic.band… CADDYWHOMPUS (USA) Smart og litt støyete mattepopduo, også de fra New Orleans. caddywhompus.bandcamp.com WÖLFBIKE Twinkly stadioncore fra Follo. soundcloud.com/wolfbike Alt dette for hundre kroner. Ikke glem at konserter på Mir starter ganske tidlig.

  • 20:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

    Hvem tør ofre alt for det man tror på?

  • 20:00 Trippelkonsert med Anonyme Visesangere, Josefine Vertshus

    Konsert med Audinho da Viola, De Ubrukelige og Kamphus, Hellerdal og Homlong

  • 20:00 BRYGG + OPERA, Hendrix Ibsen

    Operakollektivet ønsker igjen operatørste publikummere velkommen til en gjæret kveld. Ingen sure toner, bare surøl.