Kalenderen for søndag 10. desember 2017

 • 10:00 CROWDFUNDING CAMPAIGN! Writing Images – Fotogalleriet’s stories and beyond, Fotogalleriet

  Writing Images – Fotogalleriet’s stories and beyond.
  A book about the stories of photographic images – their importance for our lives and our view on the world.

 • 11:00 MAKE READY Super Christmas Market 2017, atelier Oslo Prosjektrom

  Oslos koseligste julemarked! fra kl 11 til 17

 • 11:00 FAMILIEDAG, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til familiedag på Astrup Fearnley Museet! Bli med på høytlesning og live-tegning med Anna Fiske, kunstrebuser, omvisninger og kreativt juleverksted.

 • 11:00 Utstilling: SØTTITALLET, Oslo Museum; Bymuseet og Teatermuseet

  Vil du bli med tilbake til 1970-tallet? Bymuseet spoler tiden tilbake og gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp og miljøvern. Utstillingen gir deg en bit av moten, interiøret, maten og følelsen av søttitallet.

 • 12:00 Fotografis Portfoliopris utstilling, Cyan galleri

  Utstillingen med nominerte og vinnende fotografier i Tidsskriftet Fotografis Portfoliopris vises på CYAN galleri denne helga.

 • 12:00 Når Vi Døde Vågner, Kunsthall_Oslo

  .


  Velkommen til utstillingen Når Vi Døde Vågner med historiske verk fra Stenersen-samlingen av Harriet Backer, Else Hagen, Julie de Holmboe Krohn, Teddy Røwde og Joronn Sitje, sammen med nye verk av samtidskunstnerne Marius Engh, Mai Hofstad Gunnes, Eline Mugaas og Line Bøhmer Løkken.

 • 12:00 The Oslo Museum of Contemporary Art, Kunsthall_Oslo

  .


  Kunsthall Oslo is very pleased to invite you to the alternate reality of The Oslo Museum of Contemporary Art.

 • 12:00 Line Solberg Dolmen: OLJE OG VANN, SOFT galleri

  Olje og vann er vår tids viktigste ressurser. De er utgangspunktet for hvordan vi lever, og hvor vi lever. Vi beveger oss etter vannet, strekker oss etter oljen. Men olje og vann går ikke sammen.

 • 12:00 Utstilling: Magne Vangsnes – Fjorten monotypiar og ei kvit bok, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen ’Fjorten monotypiar og ei kvit bok’ av Magne Vangsnes. Arbeidene er et resultat av arbeidsopphold i Barcelona gjennom mange år og representerer deler av produksjonen hans gjennom de siste tre årene.

 • 12:00 Jan Christensen/Inga Sund Hofset/Nina Skarsbø, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Jan Christensen, Inga Sund Hofset og Nina Skarsbø: Tre separatutstillinger, tre kunstnere, helt nye verker. Årets siste utstilling på Akershus Kunstsenter inkluderer maleri, installasjon, lydverk, tekst og skulptur.

 • 12:00 Organic Creatives Julemarked på Kulturhuset, Kulturhuset

  Velkommen til Organic Creatives årlige julemarked på Kulturhuset!

  Her kan du finne alt fra keramikk, illustrasjoner, fotografer, kunst, smykker, naturlig kosmetikk, klær og mer.

 • 13:00 Juleutstillingen 2017, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 25. november kl. 15.00 ! Årets utstillere er: Lill Antonsen, Pernille Dullerud Stig, Odd Hoff-Petersen og Kari Eldnes. Foruten flott kunst kan vi by på gløgg og pepperkaker, musikalske innslag ved Magne Føreland og Gildas Le Pape fra Oslo Stringswingkollektiv og hyggelig samvær i vårt trivelige galleri. Ellers er åpningstidene 13.00 til 17.00 onsdag til søndag fram til 17. desember.

 • 14:00 Salgsutstilling Christopher Nielsen & ølfestival Anus Horribilis, Dortmund Bodega

  For noen år tilbake (2012) markerte vi Mayakalenderen og den kommende dommedag med en heidundrane fest og utstilling på undergrunnsgalleriet Dortmund Bodega. Nå som vi befinner oss midt i undergangen (armageddon skjer så klart ikke – KNIPS – sånn uten videre ikke sant, dette kan ta tid!), uansett, ANUS HORRIBILIS 2017 ser ut til å toppe seg i så måte, så langt, og dette ønsker vi å markere med en like heidundrane salgsutstilling og fest over hele fire dager!

 • 15:00 The bomb m/The Acid live – Rockefeller 10. desember – gratis i forbindelse med at ICAN tildeles …, Rockefeller

  Filmen the bomb utforsker den urovekkende realiteten ved atomvåpen. Filmen ble valgt som Berlinale Special på Berlin Film Festival tidligere i år. the bomb er kunst, teknologi og politikk. Filmens lydspor er det The Acid som står for. De kommer til Oslo for å fremføre det live for anledningen.

 • 17:30 Fakkeltog for Nobels Fredspris 2017: ICAN, Jernbanetorget

  Velkommen til markering og fakkeltog for årets vinnere av Nobels Fredspris: ICAN – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons. Arrangør: Norges Fredsråd m.fl.

 • 19:00 Førpremiere: Happy End av Michael Haneke på Kunstnernes Hus Kino, Kunstnernes Hus

  Velkommen til førpremiere på Happy End av Michael Haneke. En spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningekrisen som bakteppe. REGISSØREN Østerrikske Michael Haneke er mest kjent for sine gullpalmevinnere DET HVITE BÅNDET fra 2009 og AMOUR fra 2012. I HAPPY END møter vi …

 • 19:10 Avlyst Fakkeltog for Nobels Fredspris 2017: ICAN, Grand Hotel

  Velkommen til markering og fakkeltog for årets vinnere av Nobels Fredspris: ICAN – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons. Arrangør: Norges Fredsråd m.fl.