Kalenderen for lørdag 23. mars 2019

 • 10:00 Tøyen Impro – Improteater Nivå 2, Kulturstedet

  For deg som har tatt nybegynnerkurset og vil lære mer!

 • 11:00 Forsvar kunstnerisk ytringsfrihet, Eidsvoll Plass, Foran Stortinget

  SOLIDARITET MED KUNSTNERNE. FORSVAR DEN KUNSTNERISKE YTRINGSFRIHETEN. Vi ser med bekymring på flere utspill fra politisk hold som kan bidra til å begrense den kunstneriske ytringsfriheten i Norge. All kunst er fri og grunnleggende for demokratiet. Vi kjemper mot enhver form for knebling av ytringsfriheten — enten denne skjer i Norge eller utenfor landets grenser. Kunstnere skal aldri utsettes for represalier, trusler eller sanksjoner som en følge av innholdet i deres kunst. Det samme gjelder de …

 • 12:00 LUI (Helle Louise Kierkegaard) «Kiss the Earth», Galleri Nobel

  Nye malerier 23. – 31. Mars 2019 Velkommen til vernissage: Lørdag 23/3 kl 12-15

 • 12:00 Koppen & Jorkjen – Soft Awakening, Galleri Kladden

  Våren kommer. Liker du saftige frukter? Utstilling og en ritualistisk performance under åpningen av duoen Koppen & Jorkjen (Henrik Koppen, Finn Adrian Jorkjen).

 • 12:00 Utstilling: BAROQUE GROTESQUE – for synhets glede, Galleri Schaeffers Gate 5

  Kunstfotografi utstillingen Baroque Grotesque av norsk-amerikaneren Tom Garretson søker en ny formell poesi som bærer skjønnhet frem til hvor styggheten befinner seg. Ved å bruke kjente historiske gjenstander fra oldtidens kunst og arkitektur i både Hellas og Roma, samt fra renessansen og barokkens tid, fusjonerer Garretson disse fotografiske bildene med manipulerte “stygge” figurative gjenstander av moderne tider. Dette resulterer i en visuell transformasjon der publikumets gjenkjennelse og fantasi går hånd i hånd. Barok Grotesque – For synets glede.

 • 12:00 Martin White & Matthew Berka «Is this OK?», Oslo Kunstforening

  Oslo Kunstforening er veldig glad for å kunne presentere «Is this OK?», et samarbeid mellom den Oslo-baserte australske kunstneren Martin White og den London-baserte australske kunstneren Matthew Berka. Kunstnerne vil skape en performativ og romorientert videodokumentar gjennom utstillingsperioden – hvor Oslo Kunstforening gjøres til gjenstand for undersøkelse.

 • 12:00 VICTOR LIND «HVA BETYR DET AT MARTIN HEIDEGGER ER VESTENS STØRSTE TENKER I DET 20. ÅRHUNDRET?», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Møtene mellom Celan og Heidegger reiser påtrengende spørsmål om forhold mellom kunst, filosofi, politikk og etikk, som er aktuelle i Vestens situasjon i dag: Er kunst et uttrykk for filosofi? Bør en filosofi også vurderes etter sine politiske påstander? Kan filosofen forsvare det uhyrlige og samtidig være ‘stor’? Hvorfor leter poeten etter etiske svar?

 • 12:23 Barnekunstklubben RASMUS, Astrup Fearnley Museet

  Bli med på kunsttreff i barnekunstklubben RASMUS!

 • 13:00 Renate Eckstrøm Larsson / INTO the WOODS /16. til 29 mars 2019, S9 Galleri

  Om utstillingen INTO the WOODS sier Renate Eckstrøm Larsson: Jeg maler ofte jenter som går ut i verden eller skogen, sårbare, nakne, bare utstyrt med vårt forbrukssamfunns effekter, som store handlebager og joggesko. Stirrende, stående, på vei, sittende på en stubbe i landskapet. Velkommen til vernissage lørdag 16. mars kl. 15.00 til 17.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.

 • 14:30 Avlyst Barneklubb, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Kids club classes aim to develop and nurture good qualities in children through meditation and positive thinking, integrated with fun and creative activities.

  Suitable for ages 4-11.

 • 15:00 Lørdagsopera – Blant bukser og kjoler, Gamle Raadhus

  Vi har plukket frem det beste fra mezzorepertoaret med arier og duetter fra komponister som Bizet, Massenet, Verdi og Händel m.fl.

 • 20:00 Molten Gold + Polyfrenetics på MIR: Some enchanted evening, Café Mir

  Molten Gold spiller hardrock med røtter i den tyngre delen av 70-tallet. Bandet henter inspirasjon fra prog og protometal, og beveger seg i et landskap definert av band som Uriah Heep og Captain Beyond. Etter nylige vinterbesøk på Rock IN og John DEE kommer Molten Gold nå til MIR for å feire våren. Med seg denne kvelden har de Polyfrenetics, som spiller brutal rock med (kommer de aldri til å innrømme) en progressiv hjerne og et punkinfisert hjerte.

 • 20:00 MARTINIUS SOLUM Slippkonsert + VINTAGE RADIO, Gamla

  MARTINIUS SOLUM Slippkonsert + VINTAGE RADIO

 • 20:00 Taraf de Haïdouks, Cosmopolite

  Siden 90-tallet har de blitt regnet som referansen for sigøynermusikkens fabelaktige groove, sving og vitalitet. Denne kvelden skal de åpne hele Frankofonifestivalen 2019!