Kalenderen for onsdag 2. oktober 2013

Onsdag 2. oktober 2013

  • 09:00 Høstferiemoro!, Deichmanske bibliotek, Hovedbiblioteket, Unge Deichman

    Har du lyst til å dra på kino? Spille Xbox? Få en “tatovering”? Det kan du på biblioteket! (Gratis)

  • 09:00 Jason-utstilling i Grafill R21, Grafill R21

    Tegneserieskaper med internasjonal stjernestatus stilles ut i Grafill R21. Jason (John Arne Sæterøy) regnes i dag som en av Norges fremste tegneserieskapere. Han har utgitt et stort antall album og stripeserier, er publisert i 15 land og har fått en internasjonal stjernestatus som serieskaper. Nå stiller han ut malerier og originaler fra tegneserier i Grafills lokaler R21. Jason, født 1965 i Molde, er utdannet fra Kunst og håndverksskolen. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, blant …

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 11:00 1986 – 2013 / En kunstner som samler kunst, Vestfossen Kunstlaboratorium

    Siste mulighet til å se sesongens utstillinger!

    Vi holder åpent kl. 11 – 18 alle dager til og med søndag 6. oktober. Vi arrangerer også sesongens siste foredrag med Morten Viskum – VISKUM FORTELLER, lørdag 5. oktober kl 18.00 – 19.30. Påmelding sendes til [email protected] innen fredag 4. oktober.

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 13:00 Gro Anita Tveit & Liv Katrine Steinheim / Vårt Oslo / 28.9 – 11.10 2013, S9 Galleri

    Hvor ulikt kan man oppleve samme sted, samme gate? Som søstre er vi forskjellige, men også litt like. Utgangspunktet er våre egne opplevelser fra de samme stedene og gatene. Vi vil vise dere malerier og tegninger fra byen vi begge har et nært forhold til – vårt Oslo!

  • 14:00 HøstFeriePop, Popsenteret

    I forbindelse med høstens utstilling “På sporet av Knutsen & Ludvigsen” blir det i høstferien Juba-Juba-jubel og elledillevilt på Popsenteret! Vi inviterer til morsom grevlingjakt, quiz og dypdykk i Knutsen og Ludvigsens fargerike univers.

  • 14:00 Omvisninger på Nasjonalbiblioteket, Solli Plass

    Har du lurt på hva som skjuler seg bak veggene i Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo?

  • 16:00 Oslo Operafestival – Operafestivalkickoff, Jernbanetorget

    Oslo Operafestival er den ultimate festivalen for alle som vil oppleve opera på sitt beste. I løpet av en uke hver høst vil man kunne oppleve opera på pub, på trikken, i konsertsaler og på Oslo S. Oslo Operafestival er for alle som elsker opera, men også for alle som ønsker å finne ut mer om denne kunstformen. Mange av våre arrangementer er gratis.

  • 17:00 Avlyst OSV, Torshovteatret

    Johan Harstads brutale familiesaga, med Lillehammer-OL, Tonya Harding og 90-tallets store kriger som bakteppe.

  • 18:00 Galleri Seilduken presenterer 3 nye utstillinger, Kunsthøgskolen i Oslo (KhiO), Galleri Seilduken

    “Flesh Species” av Andrea Wikhammer Heir (MA Grafikk), “watch your feet 2” av Iulian Bulai (MA Keramikk) og “JEG ER DEG DEG ER JEG” av Lucia Cristerna Aragon (Utvksl.) Utstillingen åpner Onsdag 2 Oktober, Kl.18:00. Velkommen!

  • 18:00 200 års Jubileumsfeiring for DNS med gratis konserter, og leske til alle som kommer! Overraskelser …, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Betong

    Det Norske Studentersamfund inviterer til vår 200 års jubileumsfeiring den 02. oktober 2013! Faktisk ble vi stiftet 02. oktober 1813!

    Gratis Aperitif
    Offisiell markering i Storsalen på Chateau Neuf.
    Konserter med Tako Lako (Dk/Serbia), Frida Amundsen, Erik & Kriss og Envy

  • 18:00 OATmeal talk: Byøkologi. Servert, DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

    Hvordan sikrer vi at også byene har produktive økosystemer? Dagens OATmeal talk tar debatten over en bolle grøt.

  • 18:00 Oslo Operafestival – Åpningskonsert, Teatermuseet

    ÅPNINGSKONSERT Vi inviterer til hyggelig åpning av den åttende Operafestivalen i lokalene til tidligere Teatermuseet. Her vil vi servere litt bobler og dere får en konsert med noen av de beste solistene vi har! MEDVIRKENDE Eli Kristin Hanssveen, sopran Hamida Kristoffersen, sopran Camilla Vist, sopran Yngve André Skollerud Søberg, baryton Reza Aghamir, klaver Teatermuseet ligger på Christiania Torg

  • 18:30 Macklemore & Ryan Lewis, Oslo Spektrum

    Alle har danset til Thrift Shop.

  • 19:00 Jakob & Pieter Ampe (BE): Jake & Pete’s Big Reconciliation Attempt for the Disputes from the Past, Black Box Teater

    Noen vil kanskje huske høstkatalogen 2011 fra Black Box Teater med to splitter nakne menn på omslaget? Vi har i alle fall Pieter Ampe & Gui Garrido og den kritikerroste forestillingen «Still Standing You» friskt i minne. To gode kamerater utforsket sitt eget vennskap i den intime, humoristiske og energiske forestillingen. Denne høsten er Pieter Ampe tilbake med nok en duett, denne gangen i tospann med sin egen bror Jakob.

  • 19:00 Expat Cafe, Henriken

    Hver måned møtes nordmenn og fremmedspråklige på Henriken for å øve seg på språk over en øl. Arrangementet er et samarbeid mellom Lingu språksenter og Henriken. Det settes ut flagg på bordene som viser hvilket språk som snakkes, alle er velkomne!

  • 19:00 Moloch filmklubb presents: Waltz With Bashir (2008), UKS (Unge Kunstneres Samfund)

    A wholly innovative, original, and vital history lesson, with pioneering animation, Waltz With Bashir delivers its message about the Middle East in a mesmerizing fashion.

  • 19:00 The exposure of suicide and its gendering. Academy lecture with Marko Stamenkovic, Kunstakademiet i Oslo

    The intricate relationship between the visible and the viewing subjects of a ‘suicidal Self’ serves as a major backdrop to his talk, namely: the bodily aspects of the phenomenon’s (un)representability.

  • 19:00 Legally Blonde – the musical, Musikkteateret

    Legally Blonde, publikums- og kritikersuksessen fra Broadway og West End spilles nå av Musikkteaterhøyskolens avgangsstudenter.

    Forestillingen starter presist kl. 19.00. Forventet avsluttet kl. 21.30 inkludert pause.

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 CODA festivalen, 24. september – 6. oktober 2013, Dansens Hus

    Årets festival hyller norsk koreografi og presenterer de fremste, de etablerte, de nyskapende og helt unge. I løpet av fjorten dager med festival fest i hovedstaden, vil ca. 20 norske koreografer presentere større og mindre verk, og mer enn 40 forestillinger og events, workshops og seminarer presenteres på ti ulike scener. CODA 2013 åpner på Dansens Hus med et stort, tysk gjestespill.

  • 19:00 Rudi Skotheim Jensen/RSJworks – Love love remote control, Dansens Hus

    Love love remote control er en forestilling som handler om det kulinarisk kaoset som omfatter sult, smak, vekst, polemikk og total mat apokalypse. Forestillingen er et stille indie dikt i ord og bevegelse, som dreier seg om slutten på brødskiven.

  • 19:00 Havet, fisken og folket. Roy Jacobsen og Frank A. Jenssen, Litteraturhuset

    «Så er vi blitt fortalt at det var jordbruk på Østlandet, trelast fra plankebyene, hardingfela og bunader som gjorde en stat av oss. Men det var det torsken som gjorde», skriver Jenssen i forordet til torskeboka. Både Roy Jacobsen og Frank A. Jenssen har en fortid på havet. Nå møtes de til en samtale om havets hvite kjempe med skjegg og vasne øyne, forblåste kystproletarers innsats som nasjonsbyggere, øyliv og saltvann.

  • 19:30 CODA festivalen, 24. september – 6. oktober 2013, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Årets festival hyller norsk koreografi og presenterer de fremste, de etablerte, de nyskapende og helt unge. I løpet av fjorten dager med festival fest i hovedstaden, vil ca. 20 norske koreografer presentere større og mindre verk, og mer enn 40 forestillinger og events, workshops og seminarer presenteres på ti ulike scener. CODA 2013 åpner på Dansens Hus med et stort, tysk gjestespill.

  • 19:30 Quiz the Kasbah, The Kasbah

    Musikk/allmenn.. Bli med :-)
    Hver onsdag frem til jul for alle, siste gang er det grand finale med de kvalifiserte lagene

  • 20:00 Fatal booking presenterer: mens vi venter på vaktskifte …, Café Mir

    Slippfest for Origami Allstars/Origami Magika.

  • 20:00 Kjersti Kveli presenterer Cochlea Freedom’s “Animal Songs”, Sound of Mu

    Cochlea Freedom (Kjersti Kveli) vil denne kvelden ha Norgespremiere på sin syklus av sanger ved navnet “Animal Songs”, en verden hvor visesang og samtidsmusikken møtes til en intim seanse.

  • 20:00 Trio neoN – Holen/Murakami/Tjøgersen, Biermannsgården

    Yumi Murakami fløyte
    Ane Marthe Sørlien Holen slagverk
    Kristine Tjøgersen klarinett
    Direkte fra turné på Island med dampende ferskt program:
    Eivind Buene: Approximation-studies, _ _ _ Lars Skoglund: Labyrint _ _ _ Hafdis Bjarnadottir: Untitled _ _ _ Gunnar Karel Masson: Stilla nr. 2 _ _ _ pluss mer…
    Velkommen til bidrobon intimkonsert nr. 187 i koselige Biermannsgården – 50 kr. i døra

  • 20:00 Micetro™ med Teater Liksom, Det Andre Teatret

    Micetro er kvelden da husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp.

  • 20:00 Built To Spill, Rockefeller

    De amerikanske indieheltene Built To Spill kommer endelig tilbake! Det forrige albumet “There is No Enemy” var litt av en fan- og kritikerfavoritt. Plata fikk bl.a. en femmer i Aftenposten: “Nesten perfekt igjen: En god, gammel gitarkamerat er er plutselig tilbake på høyden”. De har hatt en kjempeinnflytelse på band som Modest Mouse, The Strokes og Deathcab For Cutie, og har gitt ut noen fantastiske album de siste 20 årene – og liveshowene er om mulig enda bedre! I kjølvannet av “There is No …

  • 21:00 Bendik Brænne, CafeMono

    Bendik Brænne

  • 22:00 KARATEKLUBB #11 Kambodsja + Lèon, Last Train

    KARAT sin eminente klubbserie presenterer noe freskt og fint på selveste Last Train

Torsdag 3. oktober 2013