Kalenderen for torsdag 10. oktober 2013

Torsdag 10. oktober 2013

  • 10:00 ottar ormstad when – 03.10.13 – 27.10.13, Galleri Norske Grafikere

    Ottar Ormstad har sin bakgrunn i konkret poesi på sekstitallet, en tradisjon der ord og bokstaver ble strødd utover boksidene for å oppnå et eget visuelt uttrykk, som kunne være viktigere enn det meningsbærende innholdet Det siste tiåret har han videreført denne tradisjonen gjennom ny teknologi, i form av elektroniske dikt, video og digitaltrykk.

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 11:00 Utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen som åpner torsdag 3. oktober kl 18!

  • 11:30 Meditations for Inner Peace, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

    6-week course from 12 September. People of all ages and backgrounds are turning to Buddhist meditation to provide not only the philosophy for a happy life, but the practical skills to accomplish it. Each class will include guided meditation and teachings given in English. You are welcome to drop in to any week or you can book the whole course.

  • 12:00 Vern av Sørishavet – hva er Norges rolle?, Litteraturhuset

    Miljøvernorganisasjonen Antarctic Ocean Alliance inviterer til åpent seminar om vern av Sørishavet sammen med WWF og Greenpeace på Litteraturhuset torsdag 10. oktober.

  • 12:00 It´s a Girl!, AKERSHUS KUNSTSENTER

    I dag er stemmerett for kvinner i Norge en selvfølge. Det var det ikke for bare 100 år siden, og flere steder i verden er det fremdeles ikke en selvfølge. It’s a Girl tar utgangspunkt i dette, og reiser samtidig generelle spørsmål om det å være kvinne og menneske. Utstillingen problematiserer sosiale kjønnskonstruksjoner, og presenterer blant annet tegning, collage, video og tekstarbeider. Kunstnerne: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Birgitte Sigmundstad, Torgeir Husevaag, True Solvang Vevatne, og …

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 13:00 Gro Anita Tveit & Liv Katrine Steinheim / Vårt Oslo / 28.9 – 11.10 2013, S9 Galleri

    Hvor ulikt kan man oppleve samme sted, samme gate? Som søstre er vi forskjellige, men også litt like. Utgangspunktet er våre egne opplevelser fra de samme stedene og gatene. Vi vil vise dere malerier og tegninger fra byen vi begge har et nært forhold til – vårt Oslo!

  • 14:00 Artist Talk HAPTOSONICS, Atelier Nord ANX

    I forbindelse med åpning av utstillingen HAPTOSONICS på Atelier Nord ANX er alle interesserte velkommen til Artist Talk med deltakende kunstnere: Zane Berzina, Maurin Donneaud, Anna Biró, Luke Fischbeck, Hillevi Munthe, Elisabeth Schimana og Tincuta Heinzel. Kuratorer: Hillevi Munthe og Tincuta Heinzel. Servering av suppe etterpå! Husk også utstillingsåpning med LIVE PERFORMANCE kl. 19 den 10.10.

  • 17:00 Et Våpenfritt Verdensrom – Norges Rolle i Morgendagens Krigføring, Fredshuset

    Når moderne krigføring styres via satellitter, og dronerevolusjonen fjerner soldater fra slagmarken, endres også måten vi forholder oss til krig på. Vi stiller våre politikere spørsmål om norsk politikk på området, og hva de tenker om denne utviklingen

  • 17:00 OSV, Torshovteatret

    Johan Harstads brutale familiesaga, med Lillehammer-OL, Tonya Harding og 90-tallets store kriger som bakteppe.

  • 17:30 FREDRIK SÖDERBERG Jag är den som begraver gudar i guld och ädelstenar, Galleri Riis

    Boklansering og kunstnersamtale torsdag 10. oktober fra kl 17:30, etterfulgt av vernissage kl 19-21.

  • 17:30 Lyst til å trene Tai Chi?, Phoenix Klinikken

    Nå kan du trene Yeung-familiens tai-chi i Oslo

  • 18:00 Film fra Sør-festivalen 2013, Oslo

    Oslos største filmfestival, Film fra Sør-festivalen, arrangeres fra 10-20. oktober.

  • 18:00 Bokmøte med Kristian Klausen, Deichman Hovedbiblioteket

    10. oktober kl 1800 kommer Kristian Klausen til Deichmanske hovedbibliotek for å snakke om den nye boken sin, “Mitt liv var et hett bibliotek”. Samtalen ledes av Thor Arne Sæterholen.

  • 18:00 Teenage lovesongs, Det Andre Teatret

    Husets yngste improvisatører har ligget i hardtrening gjennom våren og er nå klare for å møte publikum for alvor. Med sin egen forestilling improviserer de om ungdomstid på godt og vondt sammen med gode hjelpere fra ensemblet og øvrig kompani på huset.

  • 18:00 Yogahøsten 2013 med Ida og Ida: Soft heart, Sharp mind and Vibrant body, Zen House, Sporveisgata 29

    Hjertelig velkommen til ny yogahøst i nye lokaler med Ida og Ida!
    Gjør deg klar for en fysisk og gledesfylt yogahøst!

  • 18:30 Halv7: Offentlig kunstsensur?, Kulturhuset

    Helse- og omsorgsdepartementet vil kvitte seg med Vanessa Bairds kunst. Det har utløst ramaskrik i Kunst-Norge. • Er dette knebling av den frie kunsten? • Hvem skal egentlig bestemme hvordan offentlige bygg utsmykkes? Før debatten snakker kunstner Vanessa Baird og Koro-konsulent Hilde Skjeggestad om kunstverket og byråkratiets håndtering av saken. I PANELET: • Esther Maria Bjørneboe, Støtteaksjon for Vanessa Bairds kunst i Regjeringsbygg 6 • Solveig Grødem Sandelson, debattredaktør i Stavanger …

  • 18:30 Biodanza begynnergruppe “Studentsesjon”, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO)

    " Biodanza er livets dans "
    I Biodanza kan du komme nærmere deg selv, naturen og medmennesker, og kjenne gleden av å være i live med dans og musikk.
    Ukentlige grupper som vil gå over 10 torsdager fra 10. OKTOBER TIL 12. DESEMBER 2013

  • 19:00 Konsert: VLN, Sound of Mu

    Oslo- duoen “VLN” (uttales “villain”) lager fengende og fengslende elektro-pop, med elementer fra de fleste sjangre. På grunn av deres forskjellige, og like, inspirasjonskilder står musikken deres aldri stille, og de håper at kombinasjonen av tunge beats og sarte vokallinjer skal vekke følelser hos publikum. Og forhåpentligvis rykke litt i dansefoten.

  • 19:00 I Fokines verden, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Tåspiss, storslåtte klassiske verk og banebrytende ny koreografi. Fem urpremierer med koreografene Alan Lucien Øyen, Daniel Proietto, Ingun Bjørnsgaard, Ina Christel Johannessen og Liam Scarlett i ballettsjef Ingrid Lorentzens åpningsforestilling. Vår tids koreografer gir seg i kast med de kjente klassiske historiene i Michel Fokines Ildfuglen, Cygne, Daphnis et Chloé, Scheherazade og Petrusjka.

  • 19:00 Middagsbord, Conradisgate., Middagsbord, Conradisgate

    Orginaltråden
    Har begynt å lage events, så nå klarer jeg kanskje til og med å huske datoene også.

  • 19:00 90 Ton Hammer, Café Mir

    Metallpøbbklubb med eit umiskjenneleg snev av nittitalsnostalgi. Kom og mimr. Ingen kleskode.

  • 19:00 Freddy-festivalen 2013, Internasjonalen

    Du og alle du kjenner er hjarteleg velkomne til Freddy-festivalen 2013 – med bra musikk, resirkulert mote og topp stemning!

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 HAPTOSONICS, Atelier Nord ANX

    Teknologiske tekstiler
    Kan tekstiler føle? Kan berøring av tekstiler bli til musikk?

  • 19:00 Lemur på Cappelens Forslag, Cappelens Forslag

    Konsert med improbandet Lemur: Bjørnar Habbestad, Hild Sofie Tafjord, Michael Duch og Lene Grenager

  • 19:00 Øystein Johansen: A thing of beauty, Black Box Teater

    Inspirert av historien om seriemorderen Jeffrey Dahmer utforsker «A thing of beauty» temaene besettelse og isolasjon, og hvordan de to kan forsterke hverandre.

  • 19:00 Donasjon Yoga, Sometimes Pole Studio

    Donasjonsbasert yoga i Oslo

  • 19:30 Allmennquiz på Copa Con Oro, Copa Con Oro

    Copaquizen lar deg ukentlig bryne deg på bokstavlig talt alt mellom himmel og jord, pluss litt til. Og med på kjøpet får du fin, intim stemning, øl og kaffe til greie priser, og du skal ikke se bort i fra at Copa for anledningen disker opp med “ukens middag” til en rimelig penge. Her er det med andre ord duket for en helaften! Variget: et par timer Premie: ferkbrent kaffe!! Quizen leveres av quizpark.

  • 19:38 Carla Bley Trio, Nasjonal jazzscene, Victoria

    Pianist og komponist Carla Bley er en av nyskaperene innen jazzen, og særlig er hun kjent og respektert for arbeidet med større ensembler. På Victoria er det imidlertid trio-formatet som står i sentrum. Bley og el-bassist Swallow har samarbeidet som duo i mange år, og når de innimellom utvider formatet forkaster de gjerne den tradisjonelle trommisen til fordel for saksofonist Andy Shepard. Etter tjue års samspill er trioen tettere enn noen gang. Carla Bleys fargerike og vittige låtskriving, som …

  • 20:00 Oslo Operafestival – La Traviata, Christiania Teater

    LA TRAVIATA
    I anledning Giuseppe Verdis 200-årsjubileum presenterer vi høydepunkter fra hans kanskje mest kjente opera. Med bl.a. Anne Wik Larssen.

  • 20:00 Ida Maria + Support: Frk. Fryd, Parkteatret

    Ida Maria begynner virkelig å få litt av en historie og merittliste som artist, helt siden hun slo gjennom via zoom/Urørt i 2006/2007 har hun hatt en karriere som er få norske artister forunt. Nå er hun straks klar med nytt materiale, og sparker det hele igang med en miniturné!

  • 20:00 Torsdagsquizen på Henriken, Henriken

    50% musikk, 50% trivia, stramme svarark og god drikke i premier.

    Ta gjerne med en kreativ sjel til trøstepremiespørsmålet!

  • 20:00 Mills Brothers Project, Herr Nilsen

    En artig kveld med vokal sang a la Mills Brothers, en sanggruppe som oppsto i familien Mills’ Barbersalong i 1925 i Piqua, Ohio.

  • 20:00 Grünerløkkamesterskapet i Quiz, Café 33

    Åpent for alle, både allmenn og pop, stemning på topp og FETE premier!

  • 20:00 Musikkquiz – Verkstedet, Verkstedet Bar

    Hver torsdag klokka 20:00 har vi musikkquiz på Verkstedet ved siden av Café Sara. Gratis deltakelse.

Fredag 11. oktober 2013