Kalenderen for fredag 25. oktober 2013

Fredag 25. oktober 2013

  • 10:00 CATHRINE KNUDSEN – oljemalerier og litografier, Galleri Nobel

    VERNISSAGE TORSDAG 17. OKTOBER KL. 18.
    Utstillingen er åpen hver dag og står til og med søndag 27. oktober.

  • 10:00 ottar ormstad when – 03.10.13 – 27.10.13, Galleri Norske Grafikere

    Ottar Ormstad har sin bakgrunn i konkret poesi på sekstitallet, en tradisjon der ord og bokstaver ble strødd utover boksidene for å oppnå et eget visuelt uttrykk, som kunne være viktigere enn det meningsbærende innholdet Det siste tiåret har han videreført denne tradisjonen gjennom ny teknologi, i form av elektroniske dikt, video og digitaltrykk.

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 11:00 Utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen som åpner torsdag 3. oktober kl 18!

  • 12:00 Stig Weston: Holt, Bærum Kulturhus

    Med sine monumentale fotografier inviterer Stig Weston betrakteren inn i en refleksjon rundt det fotografiske mediet, samtidig deler han også sine personlige barndomsminner, som mange likevel vil kunne kjenne seg igjen i.

    Velkommen til åpning onsdag 23. oktober kl. 18:00!

  • 12:00 SØK OM Å DELTA PÅ VÅRUTSTILLINGEN 2014!, Fotogalleriet

    Forbundet Frie Fotografer arrangerer den årlige Vårutstillingen på Fotogalleriet, en juryert gruppeutstilling viser et representativt utvalg innenfor dagens kamerabaserte samtidskunst. I forbindelse med utstillingen blir BKHs Fotokunstpris på kroner 100.000,- delt ut til en av de deltakende kunstnere.
    Søknadsfrist 1. november.

  • 12:00 Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang UNCONSCIOUSLY UNDEFINED, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    VERNISSAGE: lør. 12. okt. kl.15.00 UTSTILLINGSPERIODE: 12.okt – 2.nov. 2013 Naturens kretsløp, underbevisstheten og kroppslig tilstedeværelse – og fravær – er sentrale tema i utstillingen ”Unconsciously Undefined”. Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang er opptatt av materialitet og tilhørigheten mellom materiale, form og innhold. I utstillingen vil kunstnerne vise nye verk som spenner fra videoanimasjon, installasjon, tegninger og bilder. Catrine Thorstensen har latt seg fascinere av …

  • 12:00 Hole Artcenter presenterer: RANDI STRAND “Simon&Art” (maleri), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Randi Strand SIMON&ART 12. oktober – 3. november 2013Vernissage lørdag 12. oktober kl. 15 – 18:00På åpningen vil Kristian Eng og Trond Knudsen spille live melodier fra Simon and Garfunkel. Forfriskninger og åpen kafé Hole Artcenter inviterer til salgsutstilling med Randi Strand.Randi Strand viser 23 nye bilder på Hole Artcenter som en hyllest til musikken, og da spesielt Simon and Garfunkel. Strand er utdannet grafisk designer og har drevet eget designbyrå, …

  • 12:00 FREDRIK SÖDERBERG Jag är den som begraver gudar i guld och ädelstenar, Galleri Riis

    Boklansering og kunstnersamtale torsdag 10. oktober fra kl 17:30, etterfulgt av vernissage kl 19-21.

  • 12:00 Utstilling: “Masked / Unmasked” ~ kunst av Henrik Haukeland & Simone Kuhs, Galleri Schaeffers Gate 5

    Oktober utstilling: “MASKED / UNMASKED”
    kunst av Henrik Haukeland og Simone Kuhs (S)

    “A STRANGER IN YOUR OWN HOME”
    + “ISOLATION NATION” av Henrik Haukeland
    “MASKED MEMORIES” av Simone Kuhs

    www.haukeland.se
    www.simonekuhs.se

  • 12:00 Per Rosenberg “Maleri”, Galleri Ramfjord

    Per Rosenberg
    “Maleri”

    12. oktober. 3. november
    Åpning 12. oktober 12.00-14.00

    Galleri Ramfjord

  • 12:00 HAPTOSONICS, Atelier Nord ANX

    Teknologiske tekstiler
    Kan tekstiler føle? Kan berøring av tekstiler bli til musikk?

  • 12:00 It´s a Girl!, AKERSHUS KUNSTSENTER

    I dag er stemmerett for kvinner i Norge en selvfølge. Det var det ikke for bare 100 år siden, og flere steder i verden er det fremdeles ikke en selvfølge. It’s a Girl tar utgangspunkt i dette, og reiser samtidig generelle spørsmål om det å være kvinne og menneske. Utstillingen problematiserer sosiale kjønnskonstruksjoner, og presenterer blant annet tegning, collage, video og tekstarbeider. Kunstnerne: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Birgitte Sigmundstad, Torgeir Husevaag, True Solvang Vevatne, og …

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 13:00 Guttormsen, Gehrken og Nøsterberget /12.10 – 25.10, S9 Galleri

    Beatrice Guttormsen, Cathrine Gehrken og Anette Nøsterberget vil vise innstallasjon, foto, tegning og maleri i S9 Galleri fra lørdag 12. oktober til fredag 25. oktober.

  • 17:30 RONJA RØVERDATTER, Nationaltheatret

    «Det er vakkert, vilt og skummelt når Ronja Røverdatter med akrobatisk og verbal presisjon svinger seg over Nationaltheatrets scene.» VG
    «Vakkert og vilt for nesten hele familien – unntatt de yngste.» Aftenposten
    «Her er mye flott spretten dans, og fin, stemningsskapende musikk…Janne Heltberg som Ronja spiller sin rolle med leken overbevisning.» Dagsavisen

  • 18:00 Glassklokkeliv. Nærlesning av Sylvia Plaths “The Bell Jar”, Litteraturhuset

    Femti år har gått siden Sylvia Plath tok sitt eget liv, og romanen The Bell Jar kom ut bare en måned tidligere. Litteraturprofessor Marianne Egeland har jobbet med resepsjonen av Plaths forfatterskap i tjue år. Den danske poeten Mette Moestrup arbeider med en nyoversettelse av romanen. Sammen med poet og tidligere programleder for Diktafon Mona Vetrhus tar de nå for seg plathske tekstpassasjer.

  • 18:00 Galleri Pushwagner presenterer: Fotograf Marius Hauge, fredag 25. Oktober kl. 18.00 – 20.00, Galleri Pushwagner

    Galleri Pushwagner har gleden av å invitere til ny utstilling i visningsstedet Window Box. I Window Box presenteres utstillinger med yngre samtidskunstnere kuratert av Thale Fastvold. Galleri Pushwagner har eksistert siden våren 2010, og Pushwagner ønsker med dette prosjektet å støtte kunstkretsløpet og den unge kunstscenen.

  • 18:00 TIME IS THE FIRE IN WHICH WE BURN, Tidens Krav

    Tidens Krav presenterer:
    TIME IS THE FIRE IN WHICH WE BURN
    Hilmar Fredriksen

  • 18:00 Coelacanth / winter guests, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Coelacanth gir et unikt, ellevilt og humoristisk innblikk i livet bak teaterkulissene, en velregissert miks av genre med elementer fra både popkultur og klassisk mytologi.
    Med 12 musikere på scenen, nyskrevet musikk og teater over tre akter, skaper Alan Lucien Øyen og medforfatter Andrew Wale sitt hittil største prosjekt for ensemblet winter guests!

  • 18:00 The Dirty Art: A Celebration of Norwegian Street Art, blankspace

    On Friday, October 25th 2013 blankspace is opening its newest show, The Dirty Art – A Celebration of Norwegian Street Art, featuring up-and-coming names from around the world for the Norwegian public from 18:00 – 21:00. Refreshments will be served. The show runs until November 24th.2013.

  • 18:00 Nartmanstiftelsen/Henriette Pedersen: Das Nebelmeer – Riding Romance 2, Kunstnernes Hus

    Med Das Nebelmeer – Riding Romance 2 flytter Pedersen og hennes team ut av teateret og inn i atelieret W17 på Kunstnernes Hus. Das Nebelmeer er et organisk og romlig orientert verk som vises for publikum i tre ulike perioder. Sammen med publikum vil Pedersen og hennes team bestige:

    Følelsestind (25.-26.oktober)
    Kaostoppen (13.-15.desember)
    Grandiosnuten (24.-26.januar)

  • 18:00 Interior dichotomy – fotografier av Federico Grandicelli, Cyan galleri

    Det er alltid en forbindelse med verden utenfor vår egen personlige opplevelse, selv også i det øyeblikk vi slutter å fotografere.

  • 19:00 Oslo apartment II, Galleri 69

    Galleri 69 har gleden av å presentere arbeider fra «Oslo Apartment» – et pågående prosjekt fra kunstgruppa «Art as agency».

  • 19:00 «Den som sover, synder ikke», Galleri VEKTA

    Utstillingen består av bilder av Olea Steinkjer, andreårstudent ved
    Einar Granum Kunstfagskole, og Maren Lømo, tidligere uteksaminert fra billedkunstlinjen ved Nansenskolen.

    Utstillingen er en blanding av maleri og tegning.

  • 19:00 “BIVRFROST” – Frikar (NO), Dansens Hus

    Gjennom sitt lekne og utforskende dansespråk forteller Frikar et spektakulært eventyr: En konge lover bort prinsessen og halve kongeriket til den som klarer å bygge bro mellom folkeslagene. Men hvordan ser den brua ut – som får folk til å stole på hverandre?

  • 19:00 Ossavy & Kolbenstvedt: BIOS, Black Box Teater

    Musikkteater med Nordic Voices, Eirik Raude & Tove Erikstad. Musikk: Bjørn Bolstad Skjelbred. Video: Boya Bøckman

  • 19:00 Déformation professionnelle by David Lieske, VI, VII

    On October 25th VI, VII will debut its new location with the very grand opening of Déformation professionnelle by David Lieske. The opening will take place from 19:00 – 21:00. All are welcome!

  • 19:00 Oslo Operafestival – Fredagsopera, Clarion Hotel Royal Christiania

    Operaperler i lobbybaren på Clarion Hotel Royal Christiania

  • 19:30 Høstkonsert, Universitetets aula

    Ensemble 96 og Schola Cantorum går sammen om en konsert i høstlige toner den 25. oktober i Universitetets Aula.

  • 20:00 FREDAGSFISKEN pres. Kristine, Kevin, Andreas & Alex, Fisk & Vilt

    Når du har danset så hardt at tåspissen sitter kilt fast i din egen tangard, sveisen er så svett og klam at den forveksles med kluten som ligger innerst i bøttekottet og spagaten er så innøvd at selv James Brown ville fått komplekser, er det undrende at du så langt ikke har kommet deg lengre enn at du har trykket play på første låt under.

  • 20:00 Supersonisk lounge får besøk av Sam og Celo, Mir

    Byens beste bakgrunnsmusikk lyder igjen på Mir.

  • 20:00 Bendik + Support: Thor, Betong

    Bendik har den siste tiden overbevist mange med deres konserter. Harde trommer, tunge synther, vrengte gitarer, enorme vokalharmonier og tekster sunget på norsk. Bendik sies å være blant de mest lovende nordiske bandene i tiden som kommer.

  • 20:00 The Dirty Art: A Celebration of Norwegian Street Art, blankspace

    On Friday, October 25th 2013 blankspace is opening its newest show, The Dirty Art – A Celebration of Norwegian Street Art, featuring up-and-coming names from around the world for the Norwegian public from 18:00 – 21:00. Refreshments will be served. The show runs until November 24th.2013.

  • 20:00 SKADEDYR – releasekonsert!, Biermannsgården

    Et grensesprengende anarkistiskdemokratisk tolvmannsorkester med musikere fra bænd som Moskus, Hanna Paulsberg Concept, Trondheim Jazzorkester, Your Headlights Are On, The Avalanche/Snøskred m.fl.
    Dette er EKSTREMT TILGJENGELIG utfordrende musikk som får både besteforeldre og spebarn til å sperre øyne og ører opp!

  • 20:00 OMsorg, Nationaltheatret

    Urpremiere 24. oktober 2013 på Bakscenen. Av Goksøyr & Martens.
    Kan du huske hvordan moren din så ut da du var syv år? Eller hva hun pleide å si for å få på deg strømpebuksa om morgenen? Og da du hjalp henne opp av sengen i går, kan du huske hva du tenkte? OMsorg handler om moren din. Om alt hun gav deg, og om det du ikke fikk.

  • 20:00 Jack DeJohnette Group med Don Byron, Cosmopolite

    Trommeslageren og pianisten Jack DeJohnette har lang fartstid som medlem av bandene til Miles Davis, Charles Lloyd og Keith Jarrett, og som leder av sine egne band New Directions, Special Edition og Gateway. Denne høsten er han på europaturné med sin egen Jack DeJohnette Group, med Don Byron (saksofon, klarinett), George Colligan (keyboards) og Jerome Harris (bass).

  • 20:30 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

    Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
    «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

  • 20:30 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

    Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
    «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

  • 21:00 Konsert med Revyn(SE), Sound of Mu

    Revyn är ett sexmannaband bestående av Andreas Isaksson sång, Martin Svensson gitarr, Mikael Närman gitarr, Thomas Eriksson Bas, Linus Hjellström Piano och Robin Ellner Trummor.

  • 21:00 Eye Emma Jedi, Parkteatret

    De er det eneste norske bandet som har fått sine fem første singler spillelistet på NRK P3. De ble booket til Øyafestivalen uten å ha spilt en eneste konsert. Etter et 100-dagers studio-opphold i en andalusisk hytte, er Eye Emma Jedi endelig klare med debutalbum i 2014. Bandet slipper først EP den 4. oktober med påfølgende Norgesturné.

  • 21:00 BLOODLIGHTS avslutter sin Europa-turné på Gamla + support TBA, Gamla

    BLOODLIGHTS avslutter sin Europa-turné på Gamla + support TBA

  • 23:00 Andreas Henneberg, Daniel Nitsch och Marquez Ill (DE), The Villa

    Tysk label kveld i regi av vårt kjære Kamel Kollektiv

  • 23:00 Club HIT&RUN, Pigalle

    Kun det beste av dansbare hits fra 60-tallet.
    Kun vinylsingler.
    Kun god stemning.

    Ta med en venn og lave sko!

  • 23:00 Sugar Shack!, Revolver

    Expect to hear the best in 60s American and Jamaican dance floor grooves. Sugar Shack, the sweetest club in town.

  • 23:00 Little Berlin by de la Penha @ Verkstedet Bar – Oslo, Verkstedet Bar

    de la Penha launches a new night in Oslo!
    The night will be a progressive travel through de la Penha’s Minimal, House and Techno preferred records.

  • 23:00 Koèju Live – Tech Geeks & Dance Floor Madness, BLÅ

    A new Koèju club night! Musicians replacing the DJ – playing energetic club music 100% live. Explorations on the leading edge of live beats

Lørdag 26. oktober 2013

  • 00:00 Skulpturarena öst presenter: SHIFT – A temporary quiet, Prosjektrom Carl Berner

    Utstillingen A temporary quiet er et modig eksperiment med samarbeidsformer, der de seks kunstnerne i S H I F T har forlatt sine vante arbeidsformer og underlagt seg en felles arbeidsprosess, hvor de enkelte kunstnerskapene forsvinner i en uoversiktlig helhet. Prosjektet tok utgangspunkt i tekstil, et materiale som kunstnerne i liten grad har arbeidet med tidligere. Hver for seg har de bearbeidet store flater av strie, bomullsstoffer, tyll og silke. Tekstilene er blitt farget, stivet, plissert, …