Kalenderen for søndag 6. oktober 2013

Søndag 6. oktober 2013

  • 10:00 Sansenes rike | Filmseminar 2013, Filmens Hus

    Hør innledere i verdensklasse diskutere de sansemessige aspektene ved filmmediet på høstens store filmseminar. Og bli med på en følelsesmessig berg-og-dalbanetur gjennom filmene som spenner fra melodrama til hard core erotisk kunstfilm.

  • 11:00 T R E V E R K E T – instrumentverksted for familier, Biermannsgården

    T R E V E R K E T
    Lag ditt eget tre-instrument! Bli med på instrument-verksted og lær mer om hvordan det blir lyd i alle slags planker, greiner og stokker! Kanskje også noe med luft og noe med streng? Passer for alle fra ca. 5 år og oppover
    Mer informasjon:
    bidrobon.no/Treverket_H13.html

  • 11:00 Arv – et teaterstykke av og med Turbin, TRAFO – Oslo Teatersenter

    Jeg har vært i mange leiligheter i løpet av mitt korte liv, men ingen av dem har sett akkurat ut som denne. Her jeg sitter – på en krokete, tynn gren som stikker ut av veggen – kan man kanskje begynne å undre på om det virkelig er en leilighet, eller noe helt, helt annet. Den består kun av ett rom – eller er det kanskje flere, bare at veggene er fjernet?

  • 11:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 12:00 ottar ormstad when – 03.10.13 – 27.10.13, Galleri Norske Grafikere

    Ottar Ormstad har sin bakgrunn i konkret poesi på sekstitallet, en tradisjon der ord og bokstaver ble strødd utover boksidene for å oppnå et eget visuelt uttrykk, som kunne være viktigere enn det meningsbærende innholdet Det siste tiåret har han videreført denne tradisjonen gjennom ny teknologi, i form av elektroniske dikt, video og digitaltrykk.

  • 12:00 It´s a Girl!, AKERSHUS KUNSTSENTER

    I dag er stemmerett for kvinner i Norge en selvfølge. Det var det ikke for bare 100 år siden, og flere steder i verden er det fremdeles ikke en selvfølge. It’s a Girl tar utgangspunkt i dette, og reiser samtidig generelle spørsmål om det å være kvinne og menneske. Utstillingen problematiserer sosiale kjønnskonstruksjoner, og presenterer blant annet tegning, collage, video og tekstarbeider. Kunstnerne: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Birgitte Sigmundstad, Torgeir Husevaag, True Solvang Vevatne, og …

  • 12:00 “med innsida ut”, Galleri VEKTA

    Guro Øvrum & Anne Bodin stiller ut malerier på Galleri VEKTA. Dette blir en farge-explosjon fra 2 verdener, og er det første samarbeidet mellom Anne & Guro.

    Gratis inngang, øl og vin servering.

    Velkommen til utstilling!

  • 12:00 Utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen som åpner torsdag 3. oktober kl 18!

  • 12:00 Mark van Yetter – Meek Commandments, VI, VII

    “Meek Commandments” by Mark van Yetter will open on September 12th, from 19:00-21:00.

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 12:00 ELENOR MARTINSEN (vokscollage) & MORTEN HAUG (fotocollage), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Elenor Martinsen & Morten Haug REFLEKSJONER 31. august – 6. oktober 2013 Vernissage lørdag 31. aug kl. 15 – 18:00Musikalsk innslag med Nikita Sirotenko på cello. Forfriskninger og åpen kafé ELENOR MARTINSENS bilder er satt sammen av inntrykk, fragmenter, drømmer og materialer, biter av fortid, nåtid og fremtid, stramt, men uforutstigbart – litt som det ukontrollerbare livet i seg selv. De er abstrakte, arkitektoniske og fargesterke. De fleste reagerer …

  • 13:00 LA DET LUKTE GRØNNSAKER – Knut Ivar Aaser, Tidens Krav

    Separatutstilling av Knut Ivar Aaser

  • 13:00 JAN-FREDRIK BJERK: EDITS, SALTARELLI SALONG (SALT)

    EDITS
    SALT (Saltarelli Salong)
    Møllergata 37 (inngang hammersborggata)
    04. – 13. Oct 2013
    Opening Friday at 7. p.m.
    Sat – Sun 13:00 – 16:00

  • 13:00 HøstFeriePop: Familiedag, Popsenteret

    Rund av høstferien med morsom og familievennlig HøstFeriePop!

    I forbindelse utstillingen “På sporet av Knutsen & Ludvigsen” inviteres du til morsom Juba-Juba-jubel og elledillevilt på Popsenteret! Bli med på grevlingjakt og dypdykk i Knutsen og Ludviksens fargerike univers. Omvisningen avsluttes med musikkverksted hvor alle får synge og spille !

  • 13:00 Arv – et teaterstykke av og med Turbin, TRAFO – Oslo Teatersenter

    Jeg har vært i mange leiligheter i løpet av mitt korte liv, men ingen av dem har sett akkurat ut som denne. Her jeg sitter – på en krokete, tynn gren som stikker ut av veggen – kan man kanskje begynne å undre på om det virkelig er en leilighet, eller noe helt, helt annet. Den består kun av ett rom – eller er det kanskje flere, bare at veggene er fjernet?

  • 13:00 Gro Anita Tveit & Liv Katrine Steinheim / Vårt Oslo / 28.9 – 11.10 2013, S9 Galleri

    Hvor ulikt kan man oppleve samme sted, samme gate? Som søstre er vi forskjellige, men også litt like. Utgangspunktet er våre egne opplevelser fra de samme stedene og gatene. Vi vil vise dere malerier og tegninger fra byen vi begge har et nært forhold til – vårt Oslo!

  • 13:00 Historisk søndag. Lasse Trædal om norske sjøfolk, Litteraturhuset

    Lasse Trædals bok Norske sjøfolk forteller er det sjøfolkene som står i fokus. Dette er fortellinger fra vår nære fortid, beretninger om å bli bråmoden i ung alder. Ingen kom hjem uten å være preget av sjølivet, på godt og vondt, og nå forteller Trædal deres historie.

  • 13:00 Veps – mer nyttige enn farlige, Robert Colletts hus (tidl. Zoologisk museum)

    Veps (Hymenoptera) er en av de artsrikeste ordener av insekter. Uten disse stopper naturen!

  • 13:00 Ekely – åpent for publikum i sommer, Ekely – Stiftelsen Edvard Munchs Atelier

    Edvard Munchs vinteratelier på Ekely er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Freiasalen – åpent for publikum i sommer, Freiaparken

    Freias kantine med Edvard Munchs frise er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Universitetets aula – åpent for publikum i sommer, Universitetets aula

    Universitetets aula er åpen for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 14:00 Klassisk Nordheim: Frode Haltli, Cikada duo + Elisabeth Holmertz og Gaute Vikdal, Henie Onstad Kunstsenter

    Klassisk Nordheim. Seks av mesterens komposisjoner fremføres av noen av Norges fremste musikere. Konsertene arrangeres i forbindelse med den store Arne Nordheim-utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter.

  • 15:00 CAN (Conserned Artists Norway) på MU – kunst og klima, Sound of Mu

    Samtale med regissør Kristin Bjørn og koreograf Angnes Naur Kiss om kunstneriske strategier i arbeid med fakta og forskningsmateriale.

  • 15:00 HøstFeriePop: Familiedag, Popsenteret

    Rund av høstferien med morsom og familievennlig HøstFeriePop!

    I forbindelse utstillingen “På sporet av Knutsen & Ludvigsen” inviteres du til morsom Juba-Juba-jubel og elledillevilt på Popsenteret! Bli med på grevlingjakt og dypdykk i Knutsen og Ludviksens fargerike univers. Omvisningen avsluttes med musikkverksted hvor alle får synge og spille !

  • 15:00 Janne-Camilla Lyster: Vi forlot den stille skogen, Dramatikkens hus

    Det er ikke ofte en tekst har muligheten til å bli tolket av mange kunstnere, men her har vi et unntak: Vi forlot den stille skogen er fire tolkninger av Janne-Camilla Lysters tekst ved samme navn. I samarbeid med koreografene Steffi Lund og Ingri Fiksdal, og regissør Jonas Corell Petersen, viser Lyster sin forestillingsrekke på Dramatikkens Hus 5. Og 6.oktober.

  • 16:00 Cinemateket UNG: Blade Runner (Director’s Cut), Cinemateket

    Cinemateket UNG utforsker klassiske filmsjangre og nå har turen kommet til science fiction. Gled deg til å se The Matrix, Blade Runner og Dark City på stort lerret.

  • 18:00 Chief Rockers, S2

    Gratis DJ, VJ og “beat boxing” kurs for ungdom mellom 13-16 år.

  • 18:00 Oslo Operafestival – Musikalkonsert, Frogner Kino

    Musikal er musikkteater akkurat slik som opera. Derfor er det en glede for Oslo Operafestival å sam-arbeide med Oslo Musikkteaterhøgskole. Her vil det bli høydepunkter fra både nye og gamle musikaler, dans og spilleglede.

  • 18:00 1986 – 2013 / En kunstner som samler kunst, Vestfossen Kunstlaboratorium

    Siste mulighet til å se sesongens utstillinger!

    Vi holder åpent kl. 11 – 18 alle dager til og med søndag 6. oktober. Vi arrangerer også sesongens siste foredrag med Morten Viskum – VISKUM FORTELLER, lørdag 5. oktober kl 18.00 – 19.30. Påmelding sendes til [email protected] innen fredag 4. oktober.

  • 18:30 THE DREAM THAT KICKS presents THE IMAGE HAS CRACKED, Cinemateket

    Punk perspectives from Pittsburgh and New York City
    This month we bring you two unique but parrallel visions capturing the immeadiacy and energy that fizzed through the cultural scene during the late 70s and early 80s. These two films were made at (and of) the moment, two radical female artists reporting from inside the New York and Pittsburg scenes and examining key participants in facinating detail ….

  • 19:00 Filmvisning: Hito Steyerl – How not to be seen (2013), Kunstnernes Hus

    Hito Steyerl: How Not To Be Seen (2013) vises på Kunstnernes Hus 6. oktober. Arrangementet begynner klokken 19. Hito Steyerl er tilstede på filmvisningen og vil delta i en kunstnersamtale med film og videokunstner Farhad Kalantary etter filmen er blitt vist.

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 Sunday Classics – Lars Fredrik Nystad, Ingensteds

    ÉN MANN – ET FLYGEL

    På tide med piano-recital. Programmet er helstøpt. Du får sjansen til å høre barokk, minimalisme, romantikk, jazz og rytmisk driv.

    Musikk av: Scarlatti – Chopin – Pärt – Debussy – Gershwin og Shchedrin.

  • 19:00 House of Trees + Ryan O’Reilly, Henriken

    De som var på House of Trees på Henriken forrige gang de gjestet Oslo (med Colin MacLeod) vet at dette vil være en minneverdig konsert. Ikke gå glipp av deres siste besøk for året, som er en del av deres skandinaviske turné med Ryan O’Reilly.

  • 20:00 DJ Camisa (Barcelona), Mir

    DJ Camisa (Aka Trigal, Juan Damico) is a Dj based in Barcelona spinning records since 8 years in about 500 gigs. Following his roots, Dj Camisa is well know for his killer southamerican 60s psych/beat sessions mixed with rock and roll and soul.

  • 21:25 Jone Kvie I 10.10 – 16.11 | ­2013 | Reminiscence | Opening Thursday 10. October I 19:00 – 21:00, OSL contemporary

    OSL contemporary is proud to present our first exhibition with the
    sculptor Jone Kvie. The gallery is showing works from the period 2011
    - 2013, including the freestanding, monumental piece Stellar Core
    (2011), and two new works in bronze, Star Cluster I and Star Cluster
    II. It is the first time the works are exhibited in Norway.

Mandag 7. oktober 2013