Kalenderen for onsdag 23. oktober 2013

Onsdag 23. oktober 2013

  • 10:00 CATHRINE KNUDSEN – oljemalerier og litografier, Galleri Nobel

    VERNISSAGE TORSDAG 17. OKTOBER KL. 18.
    Utstillingen er åpen hver dag og står til og med søndag 27. oktober.

  • 10:00 ottar ormstad when – 03.10.13 – 27.10.13, Galleri Norske Grafikere

    Ottar Ormstad har sin bakgrunn i konkret poesi på sekstitallet, en tradisjon der ord og bokstaver ble strødd utover boksidene for å oppnå et eget visuelt uttrykk, som kunne være viktigere enn det meningsbærende innholdet Det siste tiåret har han videreført denne tradisjonen gjennom ny teknologi, i form av elektroniske dikt, video og digitaltrykk.

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 11:00 Utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen som åpner torsdag 3. oktober kl 18!

  • 12:00 SØK OM Å DELTA PÅ VÅRUTSTILLINGEN 2014!, Fotogalleriet

    Forbundet Frie Fotografer arrangerer den årlige Vårutstillingen på Fotogalleriet, en juryert gruppeutstilling viser et representativt utvalg innenfor dagens kamerabaserte samtidskunst. I forbindelse med utstillingen blir BKHs Fotokunstpris på kroner 100.000,- delt ut til en av de deltakende kunstnere.
    Søknadsfrist 1. november.

  • 12:00 Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang UNCONSCIOUSLY UNDEFINED, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    VERNISSAGE: lør. 12. okt. kl.15.00 UTSTILLINGSPERIODE: 12.okt – 2.nov. 2013 Naturens kretsløp, underbevisstheten og kroppslig tilstedeværelse – og fravær – er sentrale tema i utstillingen ”Unconsciously Undefined”. Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang er opptatt av materialitet og tilhørigheten mellom materiale, form og innhold. I utstillingen vil kunstnerne vise nye verk som spenner fra videoanimasjon, installasjon, tegninger og bilder. Catrine Thorstensen har latt seg fascinere av …

  • 12:00 FREDRIK SÖDERBERG Jag är den som begraver gudar i guld och ädelstenar, Galleri Riis

    Boklansering og kunstnersamtale torsdag 10. oktober fra kl 17:30, etterfulgt av vernissage kl 19-21.

  • 12:00 It´s a Girl!, AKERSHUS KUNSTSENTER

    I dag er stemmerett for kvinner i Norge en selvfølge. Det var det ikke for bare 100 år siden, og flere steder i verden er det fremdeles ikke en selvfølge. It’s a Girl tar utgangspunkt i dette, og reiser samtidig generelle spørsmål om det å være kvinne og menneske. Utstillingen problematiserer sosiale kjønnskonstruksjoner, og presenterer blant annet tegning, collage, video og tekstarbeider. Kunstnerne: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Birgitte Sigmundstad, Torgeir Husevaag, True Solvang Vevatne, og …

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 12:15 Åpen forelesning – Hedevig Anker, Oslo Fotokunstskole

    Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen forelesning med Hedevig Anker. Anker har sommeren 2013 vært aktuell i utstillingen “I de lange nætter, sommerutstilling 2013” på Galleri Festiviteten ved Eidsvoll Værk og i 2010 med separatutstillingen “Perspective” på Stenersenmuseet m.m.

  • 13:00 Guttormsen, Gehrken og Nøsterberget /12.10 – 25.10, S9 Galleri

    Beatrice Guttormsen, Cathrine Gehrken og Anette Nøsterberget vil vise innstallasjon, foto, tegning og maleri i S9 Galleri fra lørdag 12. oktober til fredag 25. oktober.

  • 14:00 Omvisninger på Nasjonalbiblioteket, Solli Plass

    Har du lurt på hva som skjuler seg bak veggene i Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo?

  • 17:00 OSV, Torshovteatret

    Johan Harstads brutale familiesaga, med Lillehammer-OL, Tonya Harding og 90-tallets store kriger som bakteppe.

  • 17:30 poesi for øyet – en kunstnersamtale med ottar ormstad, Galleri Norske Grafikere

    I forbindelse med Ottar Ormstads utstilling «when» inviterer vi til en kunstnersamtale. Ormstad vil ta oss med på en historisk vandring, fra konkret poesi på 60-tallet til ny, digital diktning. Ormstad er en pioner på dette feltet i Norge, og hans nettbaserte «svevedikt» ble innlemmet i den første samlingen av europeisk elektronisk litteratur, som eneste norske bidrag.

  • 17:30 Prisutdeling: Årets læringshelt 2013, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Velkommen til prisutdeling og feiring av Årets læringshelt Oslo 2013! Miniforedrag ved humorist, jazzpoet og VG-spaltist Dagfinn Nordbø, og en minikonsert ved musiker Jenny Moe!

  • 17:30 RONJA RØVERDATTER, Nationaltheatret

    «Det er vakkert, vilt og skummelt når Ronja Røverdatter med akrobatisk og verbal presisjon svinger seg over Nationaltheatrets scene.» VG
    «Vakkert og vilt for nesten hele familien – unntatt de yngste.» Aftenposten
    «Her er mye flott spretten dans, og fin, stemningsskapende musikk…Janne Heltberg som Ronja spiller sin rolle med leken overbevisning.» Dagsavisen

  • 17:50 Gourmandlaget #23: Borsjtsj., Kåre,

    Gourmandlaget går ut på at folk med interesse for bespisning og bedrikkelse samles for å gjøre nettopp dette, til en rimelig penge.

  • 18:00 Coelacanth / winter guests, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Coelacanth gir et unikt, ellevilt og humoristisk innblikk i livet bak teaterkulissene, en velregissert miks av genre med elementer fra både popkultur og klassisk mytologi.
    Med 12 musikere på scenen, nyskrevet musikk og teater over tre akter, skaper Alan Lucien Øyen og medforfatter Andrew Wale sitt hittil største prosjekt for ensemblet winter guests!

  • 18:00 onedotzero_resonate, Grafill R21

    Kom og se et knippe flotte arbeider når Grafill Animasjon viser onedotzero_resonate i Grafill R21!

  • 18:00 DEN ANDRE MANNEN I MEG, Nationaltheatret

    En forestilling av Henrik Mestad basert på Olav H. Hauges dagbøker. På grunn av utsolgte hus og stor etterspørsel blir det satt opp nye forestillinger av Den andre mannen i meg med Henrik Mestad og Trygve Seim i oktober. «Her er Henrik Mestad i sin hittil beste rolle.» Aftenposten

  • 18:00 OATmeal talk: Hvordan bygge en sykkelkultur?, DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

    Osloregionen kan bli en av Europas beste sykkelregioner. Men vil vi? Dagens OATmeal talk tar debatten over en bolle grøt.

  • 18:30 Ulveforedrag, Sandbakken

    Ulveparet i Østmarka som nå har fått valper har gjort dette temaet enda mer aktuelt. Onsdag 23. oktober vil Foreningen Våre Rovdyr sammen med bl.a. Tuva Thorson (fra Langedrag) og Chr. Hillmann (fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus) fortelle om ulven generelt og Østmarka-paret spesielt. I tillegg vil Geir Skillebekk og Bjørn Brendbakken vise sin film “Møter med ulv”. Arrangementet starter 18.30. Mer info på Sandbakkens nettsider.

  • 19:00 Byen er Bergen. Tomas Espedal med venner, Litteraturhuset

    Bergeners heter Tomas Espedals nye roman, der man gjennom dagboksliknende notater følger en mann på stadige reiser. Nå kommer han til Litteraturhuset i Oslo for å snakke med Cathrine Strøm om en utgivelse der mange andre forfatteres stemmer klinger med, en roman med skarpe, harde observasjoner, eksistensiell angst, varme undertoner og en kontinuerlig diskusjon av hva som egentlig kan kalles litteratur. Bergen er navet i fortellingen. Cesilie Holck, Henning H. Bergsvåg og Erlend Nødtvedt leser Espedalske hilsninger.

  • 19:00 Moloch filmklubb presents: Grbavica (2006), UKS (Unge Kunstneres Samfund)

    Grbavica is a 2006 film by Jasmila Žbanić about the life of a single mother in contemporary Sarajevo in the aftermath of systematic rapes of Bosniak women by Serbian troops during the war. Grbavica received an enthusiastic response from critics an it won the Golden Bear at the 56th Berlin International Film Festival.

  • 19:00 [Open Forum] Martinka Bobrikova and Oscar de Carmen, Kunstnernes Hus

    Martinka Bobrikova (Slovakia) and Oscar de Carmen (Spain) are a nomadic artist duo since 2005 and graduates from Malmö Art Academy, Sweden and the University of La Laguna, Spain.

  • 19:00 SJANGERHELVETE!, BLÅ

    Professor Anne Danielsen og musikkjournalist Guttorm Andreasen holder hvert sitt halvtimes innlegg om sjangerinndeling av musikk som fenomen og praksis.
    Hvilke konvensjoner må man forholde seg til i møte med musikksjangre? Og finnes det egentlig noe (handlings)rom utenfor sjangrene?

  • 19:00 Koso-Club, Fisk & Vilt

    Onsdag 23.10. spiller et knippe koso’ere elektronisk musikk på Fisk & Vilt. Det blir rom for både hvisking i hjørnene og pur danseglede.

  • 19:00 VERSUS. (OSL), CAFETEATRET

    Emptyframe og Fritiden Min presenterer VERSUS, en utstilling med to aktører: Rashid Akrim og Ståle Gerhardsen. Begge starter på et verk hver, som så sendes frem og tilbake og frem igjen. En tennismatch der alt er lov.

  • 19:30 Quiz the Kasbah, The Kasbah

    Musikk/allmenn.. Bli med :-)
    Hver onsdag frem til jul for alle, siste gang er det grand finale med de kvalifiserte lagene

  • 20:00 Melissa Horn, Sentrum Scene

    Melissa i Oslo!

  • 20:00 YES DEER & NIKLAS ADAM, Ila Fysikalske

    riffs og støy på norges musik kuntservatorium. velkommen. det er gratis.
    OBS! THE CONCERT IS AT THE NORWEGIAN MUSIC ACADEMY

  • 20:00 Steve Harley & Cockney Rebel, Union Scene

    Steve Harley tar med seg sitt Cockney Rebel til Drammen og Union Scene! Bandet er kanskje best kjent for klassikeren «Make Me Smile (Come Up and See Me)» fra 1975, men hadde en rekke andre hits som «Mr. Soft», «Judy Teen», «Sebastian» og «The Psychomodo».

  • 20:00 Gabrielle Slippfest + Support: Alida, Parkteatret

    Gabrielle har bevist at det er mulig å lage fengende og hardtslående urban popmusikk på bergensk. Etter en eventyrlig suksess med smash-hits som “Ring Meg”, “Bordet”, “Høster” og sitt Spellemannnominerte debutalbum er hun nå tilbake med ny musikk.

  • 20:00 Oslo Operafestival – Duello Amoroso, Christiania Teater

    HÄNDEL GJENNOM DANS, SANG OG DRAMA

  • 20:00 Tanita Tikaram, Rockefeller

    Den britiske singer/songwriteren bak hiten ”Twist In My Sobriety” skal spille i Oslo.

  • 20:00 Micetro™ med Teater Liksom, Det Andre Teatret

    Micetro er kvelden da husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp.

  • 21:30 OIFF – Prisoners, Filmens Hus

    Regi: Denis Villeneuve.
    USA, 2013, 153 min.

  • 22:00 Oslo Operafestival – Tenor Battle, Christiania Teater

    Jazz&Opera i skjønn forening- eller skjønn battle. Håkon Kornstad er både operasanger og en av Norges mest anerkjente jazzmusikere. I denne forestillingen blandes vakre operaarier med smektende jazztoner i musikalsk lek. En konsertopplevelse helt utenom det vanlige!

Torsdag 24. oktober 2013

  • 00:00 Skulpturarena öst presenter: SHIFT – A temporary quiet, Prosjektrom Carl Berner

    Utstillingen A temporary quiet er et modig eksperiment med samarbeidsformer, der de seks kunstnerne i S H I F T har forlatt sine vante arbeidsformer og underlagt seg en felles arbeidsprosess, hvor de enkelte kunstnerskapene forsvinner i en uoversiktlig helhet. Prosjektet tok utgangspunkt i tekstil, et materiale som kunstnerne i liten grad har arbeidet med tidligere. Hver for seg har de bearbeidet store flater av strie, bomullsstoffer, tyll og silke. Tekstilene er blitt farget, stivet, plissert, …