Kalenderen for søndag 20. oktober 2013

Søndag 20. oktober 2013

  • 11:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 12:00 SØK OM Å DELTA PÅ VÅRUTSTILLINGEN 2014!, Fotogalleriet

    Forbundet Frie Fotografer arrangerer den årlige Vårutstillingen på Fotogalleriet, en juryert gruppeutstilling viser et representativt utvalg innenfor dagens kamerabaserte samtidskunst. I forbindelse med utstillingen blir BKHs Fotokunstpris på kroner 100.000,- delt ut til en av de deltakende kunstnere.
    Søknadsfrist 1. november.

  • 12:00 Hole Artcenter presenterer: RANDI STRAND “Simon&Art” (maleri), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Randi Strand SIMON&ART 12. oktober – 3. november 2013Vernissage lørdag 12. oktober kl. 15 – 18:00På åpningen vil Kristian Eng og Trond Knudsen spille live melodier fra Simon and Garfunkel. Forfriskninger og åpen kafé Hole Artcenter inviterer til salgsutstilling med Randi Strand.Randi Strand viser 23 nye bilder på Hole Artcenter som en hyllest til musikken, og da spesielt Simon and Garfunkel. Strand er utdannet grafisk designer og har drevet eget designbyrå, …

  • 12:00 CATHRINE KNUDSEN – oljemalerier og litografier, Galleri Nobel

    VERNISSAGE TORSDAG 17. OKTOBER KL. 18.
    Utstillingen er åpen hver dag og står til og med søndag 27. oktober.

  • 12:00 Per Rosenberg “Maleri”, Galleri Ramfjord

    Per Rosenberg
    “Maleri”

    12. oktober. 3. november
    Åpning 12. oktober 12.00-14.00

    Galleri Ramfjord

  • 12:00 ottar ormstad when – 03.10.13 – 27.10.13, Galleri Norske Grafikere

    Ottar Ormstad har sin bakgrunn i konkret poesi på sekstitallet, en tradisjon der ord og bokstaver ble strødd utover boksidene for å oppnå et eget visuelt uttrykk, som kunne være viktigere enn det meningsbærende innholdet Det siste tiåret har han videreført denne tradisjonen gjennom ny teknologi, i form av elektroniske dikt, video og digitaltrykk.

  • 12:00 HAPTOSONICS, Atelier Nord ANX

    Teknologiske tekstiler
    Kan tekstiler føle? Kan berøring av tekstiler bli til musikk?

  • 12:00 It´s a Girl!, AKERSHUS KUNSTSENTER

    I dag er stemmerett for kvinner i Norge en selvfølge. Det var det ikke for bare 100 år siden, og flere steder i verden er det fremdeles ikke en selvfølge. It’s a Girl tar utgangspunkt i dette, og reiser samtidig generelle spørsmål om det å være kvinne og menneske. Utstillingen problematiserer sosiale kjønnskonstruksjoner, og presenterer blant annet tegning, collage, video og tekstarbeider. Kunstnerne: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Birgitte Sigmundstad, Torgeir Husevaag, True Solvang Vevatne, og …

  • 12:00 Utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen som åpner torsdag 3. oktober kl 18!

  • 12:00 Bakgårdsmarked på Dælenenga, Christies gate 13

    Her finner man det meste; møbler, bøker, musikk, klær, sko, vesker og mye mer! Har du lyst til å selge ting i bakgården vår er det bare å ta kontakt med Mathilde Ramfelt eller Gina Ekholt. Vi serverer også vafler og noe varmt å drikke, velkommen skal du være! Veibeskrivelse: Gaten som går opp langs Shamrock. Se etter ballonger! maps.google.com/maps?client… Cash only :)

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Bygdøymila 2013, HUK

    Bygdøymila er et løp for deg som liker å løpe på stier og i vakker natur. Ta med hele familien og velg en løype som passer for hver enkelt.

  • 13:00 Vegetarian Buffet Lunch, Sound of Mu

    Sound of Mu har åpnet kafé på dagtid i tillegg til bar og satser på god mat, kaffe og te. Utover kvelden blir det mer enn peanøtter å bli mett av! Alt ferskt tilberedt og kortreist fra kjøkkenet på Riverside Ungdomshus i Grønnlandsleiret.

  • 13:00 Vegetarian Buffet Lunch, Sound of Mu

    Sound of Mu har åpnet kafé på dagtid i tillegg til bar og satser på god mat, kaffe og te. Utover kvelden blir det mer enn peanøtter å bli mett av! Alt ferskt tilberedt og kortreist fra kjøkkenet på Riverside Ungdomshus i Grønnlandsleiret.

  • 13:00 Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang UNCONSCIOUSLY UNDEFINED, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    VERNISSAGE: lør. 12. okt. kl.15.00 UTSTILLINGSPERIODE: 12.okt – 2.nov. 2013 Naturens kretsløp, underbevisstheten og kroppslig tilstedeværelse – og fravær – er sentrale tema i utstillingen ”Unconsciously Undefined”. Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang er opptatt av materialitet og tilhørigheten mellom materiale, form og innhold. I utstillingen vil kunstnerne vise nye verk som spenner fra videoanimasjon, installasjon, tegninger og bilder. Catrine Thorstensen har latt seg fascinere av …

  • 13:00 Guttormsen, Gehrken og Nøsterberget /12.10 – 25.10, S9 Galleri

    Beatrice Guttormsen, Cathrine Gehrken og Anette Nøsterberget vil vise innstallasjon, foto, tegning og maleri i S9 Galleri fra lørdag 12. oktober til fredag 25. oktober.

  • 13:00 LA DET LUKTE GRØNNSAKER – Knut Ivar Aaser, Tidens Krav

    Separatutstilling av Knut Ivar Aaser

  • 13:00 Historisk søndag Kjell Ola Dahl om Gråtass, Litteraturhuset

    Forfatter Kjell Ola Dahl er først og fremst kjent for sine kriminalromaner, som han blant annet har mottatt Rivertonprisen for. Nå har han gjort noe helt annet og forfattet biografien til den uvurderlige maskinen som utgjorde en enorm forskjell under gjenoppbyggingen etter krigen. Hvordan ville Norge, eller verden for den saks skyld, sett ut uten Gråtass?

  • 13:00 Neandertalerne og oss, Robert Colletts hus (tidl. Zoologisk museum)

    Hva var det som skjedde den gangen da våre forfedre fikk barn sammen med neandertalere?

  • 14:00 Foredrag: John Færseth om konspirasjonsteorier og antisemittisme, Jødisk Museum i Oslo

    Forfatteren av den ferske boken “KonspiraNorge” kommer til Jødisk Museum i Oslo.

  • 14:00 Grønne historier ved TYIN tegnestue, DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

    Velkommen til spesialomvisning ved TYIN tegnestue, som viser vei inn i Oslo arkitekturtriennales hovedutstilling Bak den grønne døren.

  • 15:00 Hver dag Every day …, Botanisk hage

    Danseinstallasjon for småbarn (0-4 år)
    Søndag 20 oktober kl. 15.00
    Botaniske hage, Tøyen, Oslo, Ved gul driftsbygning vis a vis kafeområdet
    Gratis

  • 15:00 Film fra Sør-festivalen 2013, Oslo

    Oslos største filmfestival, Film fra Sør-festivalen, arrangeres fra 10-20. oktober.

  • 15:00 Oslo Sporveiers musikkorps fyller 95 år og det feires med etatskonsert, Skøyenåsen skoles aula

    I anledning av at Oslo Sporveiers musikkorps fyller 95 år, feires det med festkonsert i Skøyenåsen skoles aula (Håkon Tveters vei 75, Oppsal), i tillegg til vertskorpset deltar alle de andre etatskorpsene i Oslo.

  • 18:00 Mozarts Requiem, Vestre Aker Kirke

    Velkommen til jubileumskonsert – Vestre Aker kammerkor er 20 år!

  • 19:00 Sunday Classics – Bare Barokk, Ingensteds

    Håper du liker barokk for her blir det bare barokk! Sangerne kompes med herlige cembalotoner. Kom til Ingensteds og drøm deg noen hundre år tilbake i tid.

  • 19:00 Muskedunder med Annie Woodward, The Reverends og Danny Midnight, Skuret

    Det bys på dommedagspunk med The Reverends, quirkyalternativefolkrock med Annie Woodward og jazz fra Danny Midnights sveivegrammofoner.

  • 19:00 Epistel nr. 83, Bellmankveld ved fjorden, Signalen på Tangenbrygga, Nesodden

    Kom og ta del i Bacchi orden, kom og vær selveste kveldens høydepunkt med din versjon av din yndlingssang eller epistel. Vi lager Bellman-kveld og alle som vil kan melde seg på og gjøre en Bellman-låt i tradisjonell eller moderne vri.

  • 19:00 Fleetwood Mac, Oslo Spektrum

    Ryktene er sanne! 35 år etter fantastiske ”Rumours” ble utgitt, kommer sagnomsuste Fleetwood Mac til Oslo Spektrum søndag 20. oktober 2013! Fleetwood Mac kan briljere med et stort spekter av pop-perler, fra ”Everywhere” og ”Rhiannon”, til instrumentale ”Albatross” eller nydelige ”Songbird”: Få band har en mer imponerende og spennende diskografi enn Fleetwood Mac. Pop-mesterverket ”Rumours”(1977) regnes fremdeles i dag som det ultimate “bruddsalbumet”, og er et glitrende eksempel på hvor smakfull …

  • 20:00 Sound of NU med NMK: Ung ny musikk, Sound of Mu

    Sound of NU med NMK: Ung ny musikk

  • 20:00 TORG, Biermannsgården

    Johan Lindvall piano
    Ina Sagstuen vokal
    Christian Winther gitar
    Jan Martin Gismervik trommer

    Kom til hyggelige Biermannsgården når kvartetten TORG spiller her for første gang.
    Torg spiller komposisjoner skrevet av bandleder Johan Lindvall. Komposisjonene er minimalistiske, konkrete og med små innfall av lekende kruseduller. Musikken balanserer subtilt mellom improvisasjon og gjennomkomponert musikk. De små landskapene av lyd åpner opp for tolkninger og assosiasjoner i både bilder og stemninger.

  • 20:00 Dillinger Escape Plan, Parkteatret

    Så da. Endelig. The Dillinger Escape Plan kommer til Parkteatret søndag 20. oktober

  • 21:00 Maksimo, Maksitaksi

    Impro-jazz på Maksitaksi.

  • 22:00 Midnight Ghost Train (US) + Hombre Malo, Last Train

    Midnight Ghost Train (US) + Hombre Malo 70,-
    A hard rock trio featuring Steve Moss on guitar/vocals, Brandon Burghart on drums, and Mike Boyne on Bass. The band tours the US and Europe constantly. Their music “blends gospel hymns of the sermon, down tuned rock and roll riffs of southern rock, and dark delta blues”. Back at last train after a killer show last year; voilà!

  • 22:00 Suday Classics Night – Nicole Carter, Ingensteds

    It is time indeed now for Nicole Carter to switch on some crazy, 6-y, bumpy, nasty tunes, all for you electronic music lovers out there! The temperature will be hot like sauna so prepare yourself! Get your groovey on, bring your friends, family & loved ones to this awesome nightset! & don’t forget yourselves! =P

Mandag 21. oktober 2013

  • 00:00 Skulpturarena öst presenter: SHIFT – A temporary quiet, Prosjektrom Carl Berner

    Utstillingen A temporary quiet er et modig eksperiment med samarbeidsformer, der de seks kunstnerne i S H I F T har forlatt sine vante arbeidsformer og underlagt seg en felles arbeidsprosess, hvor de enkelte kunstnerskapene forsvinner i en uoversiktlig helhet. Prosjektet tok utgangspunkt i tekstil, et materiale som kunstnerne i liten grad har arbeidet med tidligere. Hver for seg har de bearbeidet store flater av strie, bomullsstoffer, tyll og silke. Tekstilene er blitt farget, stivet, plissert, …