Kalenderen for lørdag 26. oktober 2013

Lørdag 26. oktober 2013

  • 10:00 Platemesse, CafeMono

    Platemesse

  • 10:00 CATHRINE KNUDSEN – oljemalerier og litografier, Galleri Nobel

    VERNISSAGE TORSDAG 17. OKTOBER KL. 18.
    Utstillingen er åpen hver dag og står til og med søndag 27. oktober.

  • 11:00 Mange vranges høstmarked, Mange Vrange

    Velkommen til Mange Vranges høstmarked lørdag 26. oktober, kl 11-16. Markedet er i våre lokaler i Dannevigsveien 18a, på Sagene i Oslo. Det vil bli litt gamle ting, noen hjemmesydde ting, en del sysaker, samt gode tilbud på sybøker. Det vil også være 20% rabatt ved påmelding på skurs. Tilbudet gjelder kun ved oppmøte på markedet. Stikk innom på en kopp solbærtoddy, en hyggelig prat og kanskje et lite kupp. (Foto: Lisa Lindøe)

  • 11:00 Utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Book&Hedén, Øivind Brune og Gunvor Nervold Antonsen som åpner torsdag 3. oktober kl 18!

  • 11:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 12:00 «Den som sover, synder ikke», Galleri VEKTA

    Utstillingen består av bilder av Olea Steinkjer, andreårstudent ved
    Einar Granum Kunstfagskole, og Maren Lømo, tidligere uteksaminert fra billedkunstlinjen ved Nansenskolen.

    Utstillingen er en blanding av maleri og tegning.

  • 12:00 Oslo apartment II, Galleri 69

    Galleri 69 har gleden av å presentere arbeider fra «Oslo Apartment» – et pågående prosjekt fra kunstgruppa «Art as agency».

  • 12:00 Stig Weston: Holt, Bærum Kulturhus

    Med sine monumentale fotografier inviterer Stig Weston betrakteren inn i en refleksjon rundt det fotografiske mediet, samtidig deler han også sine personlige barndomsminner, som mange likevel vil kunne kjenne seg igjen i.

    Velkommen til åpning onsdag 23. oktober kl. 18:00!

  • 12:00 SØK OM Å DELTA PÅ VÅRUTSTILLINGEN 2014!, Fotogalleriet

    Forbundet Frie Fotografer arrangerer den årlige Vårutstillingen på Fotogalleriet, en juryert gruppeutstilling viser et representativt utvalg innenfor dagens kamerabaserte samtidskunst. I forbindelse med utstillingen blir BKHs Fotokunstpris på kroner 100.000,- delt ut til en av de deltakende kunstnere.
    Søknadsfrist 1. november.

  • 12:00 Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang UNCONSCIOUSLY UNDEFINED, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    VERNISSAGE: lør. 12. okt. kl.15.00 UTSTILLINGSPERIODE: 12.okt – 2.nov. 2013 Naturens kretsløp, underbevisstheten og kroppslig tilstedeværelse – og fravær – er sentrale tema i utstillingen ”Unconsciously Undefined”. Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang er opptatt av materialitet og tilhørigheten mellom materiale, form og innhold. I utstillingen vil kunstnerne vise nye verk som spenner fra videoanimasjon, installasjon, tegninger og bilder. Catrine Thorstensen har latt seg fascinere av …

  • 12:00 Déformation professionnelle by David Lieske, VI, VII

    On October 25th VI, VII will debut its new location with the very grand opening of Déformation professionnelle by David Lieske. The opening will take place from 19:00 – 21:00. All are welcome!

  • 12:00 Hole Artcenter presenterer: RANDI STRAND “Simon&Art” (maleri), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Randi Strand SIMON&ART 12. oktober – 3. november 2013Vernissage lørdag 12. oktober kl. 15 – 18:00På åpningen vil Kristian Eng og Trond Knudsen spille live melodier fra Simon and Garfunkel. Forfriskninger og åpen kafé Hole Artcenter inviterer til salgsutstilling med Randi Strand.Randi Strand viser 23 nye bilder på Hole Artcenter som en hyllest til musikken, og da spesielt Simon and Garfunkel. Strand er utdannet grafisk designer og har drevet eget designbyrå, …

  • 12:00 FREDRIK SÖDERBERG Jag är den som begraver gudar i guld och ädelstenar, Galleri Riis

    Boklansering og kunstnersamtale torsdag 10. oktober fra kl 17:30, etterfulgt av vernissage kl 19-21.

  • 12:00 Interior dichotomy – fotografier av Federico Grandicelli, Cyan galleri

    Det er alltid en forbindelse med verden utenfor vår egen personlige opplevelse, selv også i det øyeblikk vi slutter å fotografere.

  • 12:00 Utstilling: “Masked / Unmasked” ~ kunst av Henrik Haukeland & Simone Kuhs, Galleri Schaeffers Gate 5

    Oktober utstilling: “MASKED / UNMASKED”
    kunst av Henrik Haukeland og Simone Kuhs (S)

    “A STRANGER IN YOUR OWN HOME”
    + “ISOLATION NATION” av Henrik Haukeland
    “MASKED MEMORIES” av Simone Kuhs

    www.haukeland.se
    www.simonekuhs.se

  • 12:00 Per Rosenberg “Maleri”, Galleri Ramfjord

    Per Rosenberg
    “Maleri”

    12. oktober. 3. november
    Åpning 12. oktober 12.00-14.00

    Galleri Ramfjord

  • 12:00 ottar ormstad when – 03.10.13 – 27.10.13, Galleri Norske Grafikere

    Ottar Ormstad har sin bakgrunn i konkret poesi på sekstitallet, en tradisjon der ord og bokstaver ble strødd utover boksidene for å oppnå et eget visuelt uttrykk, som kunne være viktigere enn det meningsbærende innholdet Det siste tiåret har han videreført denne tradisjonen gjennom ny teknologi, i form av elektroniske dikt, video og digitaltrykk.

  • 12:00 HAPTOSONICS, Atelier Nord ANX

    Teknologiske tekstiler
    Kan tekstiler føle? Kan berøring av tekstiler bli til musikk?

  • 12:00 It´s a Girl!, AKERSHUS KUNSTSENTER

    I dag er stemmerett for kvinner i Norge en selvfølge. Det var det ikke for bare 100 år siden, og flere steder i verden er det fremdeles ikke en selvfølge. It’s a Girl tar utgangspunkt i dette, og reiser samtidig generelle spørsmål om det å være kvinne og menneske. Utstillingen problematiserer sosiale kjønnskonstruksjoner, og presenterer blant annet tegning, collage, video og tekstarbeider. Kunstnerne: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Birgitte Sigmundstad, Torgeir Husevaag, True Solvang Vevatne, og …

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 13:00 TIME IS THE FIRE IN WHICH WE BURN, Tidens Krav

    Tidens Krav presenterer:
    TIME IS THE FIRE IN WHICH WE BURN
    Hilmar Fredriksen

  • 13:00 Vegetarian Buffet Lunch, Sound of Mu

    Sound of Mu har åpnet kafé på dagtid i tillegg til bar og satser på god mat, kaffe og te. Utover kvelden blir det mer enn peanøtter å bli mett av! Alt ferskt tilberedt og kortreist fra kjøkkenet på Riverside Ungdomshus i Grønnlandsleiret.

  • 13:00 Underskogstreff for kommende vintermammaer!, Søstrene Nordby

    For oss som med store mager som gjerne vil treffe andre med store mager, for å skravle, klage, be om råd og glede seg litt sammen.

  • 13:30 Frank Superior Jazzband, Stortorvets Gjæstgiveri

    Denne lørdagen får du oppleve noe helt uvanlig. Lars Frank som vanligvis trakterer sax, spiller plutselig trompet, og du får høre hans eldre bror, Christian på klarinett. Og surpise: en trompeter på trommer!

  • 14:00 Rosie og 21 menn -, Shoot Gallery

    Sølve Sundsbø stiller ut for første gang i Norge på åpningen av det nye fotogalleriet Shoot gallery.

  • 14:00 3-timers FORELDREKURS: 0-1,5 åringen. Påmeldingsfrist, Bak Fasaden Kurslokale

    Kropps-psykoterapeut og pedagog med bakgrunn i Bodynamic har utviklet korte, erfaringsbaserte kurs over tre timer (én gang). Barn i sine første 18 måneder kommer med sin naturlige rett til sine behov. Møter vi dette på en god måte, støtter vi vårt barn inn i en verden der de kommersielle kreftene sloss om å fortelle oss hva vi har behov for. Vi støtter da også barnet til å ha omsorg for seg selv senere i livet.

  • 14:00 OSF viser: “Raw Faith”, Kulturhuset Stabekk Kino

    Raw Faith følger pastor Marilyn Sewell gjennom to utfordrende år. Den høyt elskede pastoren er kommet til et punkt i livet der ønsket om en videre personlig utvikling har vokst seg så sterkt at det ser ut til at hennes profesjonelle liv må vike.

  • 14:00 Dawn Allan Kvintett, Oslo Konserthus, foajeen

    En dyktig vokalist som både britene og vi nordmenn har stor glede av!

  • 15:00 Per-Olaf Dahlen / Betraktninger / 26.10 til 1.11, S9 Galleri

    Per-Olaf Dahlen’s malerier er som en frisk vind av energi. Han er bosatt i Oslo, men røtter fra Mexico gjenspeiles i hans koloristiske og uredde arbeider. Med store formater og flott innramming inntar han S9 Galleri med utstillingen “Betraktninger” fra lørdag 26. oktober til fredag 1. november.

  • 15:00 Nordisk Filmhelg på Filmens hus, Filmens Hus

    I forkant av at Nordisk råd deler ut Nordisk Råds filmpris 30.10 i operaen, arrangerer Norsk filminstitutt Nordisk filmhelg på Filmens hus lørdag og søndag 26.-27. oktober. Da vises alle de nominerte filmene: Jakten (DK), Dypet (IS), Spise sove dø (SE), Open Up to Me (FI) og Som du ser meg (NO). Kun 200 kr for alle fem filmene og gratis servering mellom filmene.

  • 15:00 Sola. Lørdagsforedrag ved Pål Brekke, Litteraturhuset

    Litteraturhuset held fram sin laurdagsføredragsserie om universet med eit føredrag ved solfysikar Pål Brekke om solvindar, plussgradar og kva det er som gjer at sola blir plassert i hovudstjerneserie av klasse G.

  • 15:00 OSV, Torshovteatret

    Johan Harstads brutale familiesaga, med Lillehammer-OL, Tonya Harding og 90-tallets store kriger som bakteppe.

  • 16:00 Oslo Operafestival – Lørdagsopera på Pigalle, Pigalle

    Opera til folket fortsetter suksessen fra Kristiania Bar & Café med Lørdagsopera på Pigalle. Sangere fra Den Norske Opera & Ballett og frilansere synger opera hver lørdag fra 28. september til 30. november.

  • 17:30 Coelacanth / winter guests, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Coelacanth gir et unikt, ellevilt og humoristisk innblikk i livet bak teaterkulissene, en velregissert miks av genre med elementer fra både popkultur og klassisk mytologi.
    Med 12 musikere på scenen, nyskrevet musikk og teater over tre akter, skaper Alan Lucien Øyen og medforfatter Andrew Wale sitt hittil største prosjekt for ensemblet winter guests!

  • 17:30 FIESTA TOTAL!!, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

    Salsa, reggaeton, merengue, cerveza og rom. Alle veit at en latinamerikansk fest, det er en fest du ikke vil gå glipp av! Det blir levende latinamerikansk musikk, DJs, poesi, mat, dansing og tonnevis med latinamerikansk varme og god stemning. Maten serveres kl 17.30, Festen begynner kl 20.00. CC: 100 kr, 50 kr for studenter. Inngangsbilletten er ditt lodd i trekningen av en flyreise til Latin-Amerika! Program: 17:30 Latinamerikansk mat Musikkvideoer 20.00 : Diktlesing ved Nelson Salinas ( El …

  • 18:00 OPS-festivalen, Oslo Poesi Sentrum, Sound of Mu

    Lørdag 26 oktober kl 1800 har vi høstens tredje store poesi samling. Denne gangen er det innvitert spesielt mange av de yngre utøverne til å lese. Også dette blir en heftig kveld med store variasjoner i måtene å presentere tekst på.

  • 18:00 00:97 The Dreaming Body Project, Scenehuset

    The Dreaming Body Project

  • 18:00 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

    Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
    «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

  • 18:00 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

    Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
    «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

  • 18:00 Nartmanstiftelsen/Henriette Pedersen: Das Nebelmeer – Riding Romance 2, Kunstnernes Hus

    Med Das Nebelmeer – Riding Romance 2 flytter Pedersen og hennes team ut av teateret og inn i atelieret W17 på Kunstnernes Hus. Das Nebelmeer er et organisk og romlig orientert verk som vises for publikum i tre ulike perioder. Sammen med publikum vil Pedersen og hennes team bestige:

    Følelsestind (25.-26.oktober)
    Kaostoppen (13.-15.desember)
    Grandiosnuten (24.-26.januar)

  • 18:00 Orfeus og Evrydike, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Myten om Orfeus, som drar til underverdenen for å redde sin elskede Evrydike, handler om kjærligheten og musikkens overskridende kraft. Gluck illustrerer Orfeus’ reise og hans møte med rasende furier og salige ånder, med en musikk som er blottet for effektmakeri, men vekker sterke følelser. Den er ren og avbalansert, med mørke og lys, enkelhet og patos i fullkommen likevekt. Det er første gang på svært lenge vi kan presentere en samproduksjon mellom Nasjonaloperaen og Nasjonalballetten. …

  • 18:00 Yngling: Rumble in Rhodos Slippfest + Support: Caves of Steel – Fri alder!, Parkteatret

    Rumble in Rhodos feirer 10år med ny plate! Med en oppvekst i Hardcore/punk-scenen i Oslo og omegn har de adoptert estetikken og fremgangsmåten til sine DIY-forfedre ved å gi ut sine plater selv og booke sine egne turnèr.

  • 18:00 Chief Rockers, S2

    Gratis DJ, VJ og “beat boxing” kurs for ungdom mellom 13-16 år.

  • 18:30 RONJA RØVERDATTER, Nationaltheatret

    «Det er vakkert, vilt og skummelt når Ronja Røverdatter med akrobatisk og verbal presisjon svinger seg over Nationaltheatrets scene.» VG
    «Vakkert og vilt for nesten hele familien – unntatt de yngste.» Aftenposten
    «Her er mye flott spretten dans, og fin, stemningsskapende musikk…Janne Heltberg som Ronja spiller sin rolle med leken overbevisning.» Dagsavisen

  • 19:00 Len Hansen Busking@Henriken, Henriken

    En gratis konsert på lørdagskvelden med den norsk-canadiske visesangeren Len Hansen!

  • 19:00 Oslo Rock City Jamboree, Kulturkirken Jakob

    Velkommen til Norges første og største reinspikka livstilsfestival!

    Hos oss finner du de feiteste banda, de dyktigste Rock`n Roll tatovører og det kuleste publikumet! Vi har rett å slett samla alt vi digger under samma tak… Flinke tatovører, våre favorittband, moro for store og små kids, kustom, klær & stæsj og annet galskap. Vår visjon er å samle ymse subkultur og annet godtfolk til Good Times Rock`n Roll & Tattooing.

  • 19:00 “BIVRFROST” – Frikar (NO), Dansens Hus

    Gjennom sitt lekne og utforskende dansespråk forteller Frikar et spektakulært eventyr: En konge lover bort prinsessen og halve kongeriket til den som klarer å bygge bro mellom folkeslagene. Men hvordan ser den brua ut – som får folk til å stole på hverandre?

  • 19:00 Ossavy & Kolbenstvedt: BIOS, Black Box Teater

    Musikkteater med Nordic Voices, Eirik Raude & Tove Erikstad. Musikk: Bjørn Bolstad Skjelbred. Video: Boya Bøckman

  • 19:00 Shappi Khorsandi, Folketeateret

    Shappi Khorsandi. Merk deg navnet. Og ikke la deg lure av det uskyldige ytre. Alt fra mental sjukdom til hiet av opium som har foregått i Khorsandi sitt hjem, forteller hun om på den måten hun kan best; På en sprelsk, varm og vittig måte. Hver et tema hun forteller om, forteller hun med en knivskarp humor og sjarm.

  • 19:00 Improtent spiller Gorillateater, Det Andre Teatret

    Improtent fortsetter å gjøre lørdagen litt morsommere.

  • 19:00 Oslo Operafestival – Glemte romanser, Teatermuseet

    Cecilie Rønning tar for seg romanser skrevet av norske kvinnelige komponister som levde på 18- og 1900 tallet. Hun har funnet frem og børstet støv av mange vakre romanser som knapt har vært sunget på hundre år. Musikken til disse damene fortjener å bli belyst, sangene deres har blitt gjemt og glemt i årevis.

  • 20:00 CALIBAN SESSIONS 2013., Rockefeller

    CALIBAN SESSIONS 2013:
    Thulsa Doom (spiller “She Fucks Me” ep`en)
    Black Debbath
    Bare Egil Band
    El Doom & The Born Electric
    Last Heat
    Blood Tsunami

  • 20:00 BLUESØSKEN SYNGER HØSTEN INN 2013 – OG ER 20 ÅR I ÅR!, Gamla

    Kom, hør, syng og dans! Endelig er Bluesøskens høstkonsert her igjen! Det blir gjenhør med zebra, reke, anda og elgen, og kanske dukker det opp andre også! Musikken er som alltid punk-, grønsj-, barnesang-, blues- og folkemusikkinspirert visepoprock. Også i år har vi nye bandmedlemmer, nye effekter, nye tanker, nye drømmer og gamle fete slagere. Og vi spiller høyt! Og vi synger alt vi kan! Og vi kan nesten ikke vente til det blir høst!

  • 20:00 YASIIN BEY aka Mos Def, Betong

    YASIIN BEY aka Mos Def fikk sitt gjennombrudd på slutten av 90 tallet som den ene halvarten av gruppa Black Star sammen med Talib Kweli. Mos Def ble raskt utropt som hip hopens redningsmann, grunnet hans unike talent og karismatiske personlighet.

  • 20:00 BLUESØSKEN FEIRER 20 ÅR MED Å SYNGE HØSTEN INN, Gamla

    BLUESØSKEN FEIRER 20 ÅR MED Å SYNGE HØSTEN INN

  • 21:00 BLÅ | YODOK III + CAKEWALK, BLÅ

    BLÅ | LØRDAG 26.OKTOBER | YODOK III + CAKEWALK | KL. 21:00 | CC: 120 | ID: 20

  • 21:00 Chuck Berry, Sentrum Scene

    NB: Konsertstart 21:00

  • 21:00 Blood Donor Halloween Party 2013, Grensen 10

    Halloweenfest med fokus på blodgivning. Flotte premier!
    Velkommen alle hekser, zombier og skumle skapninger!

  • 21:00 TöT + Dødøge live på Maksitaksi, Maksitaksi

    Bli med når to av Oslo undergrunns mest spennende band opptrer på Maksitaksi førstkommende lørdag!

  • 21:00 Gut Feelings gir deg: BASIA BULAT, Revolver

    Gut Feelings presenterer en kveld med Basia Bulat på Revolver, i anledning av at den sjarmerende kanadieren 1. oktober gir ut sitt nye album “Tall Tall Shadow” i Europa. Bulat har spilt i Oslo flere ganger tidligere, blant annet med Owen Pallett under Øyanatt for noen år siden.

  • 21:00 Rumble in Rhodos Slippfest! + Support: Caves of Steel, Parkteatret

    Rumble in Rhodos feirer 10år med ny plate! Med en oppvekst i Hardcore/punk-scenen i Oslo og omegn har de adoptert estetikken og fremgangsmåten til sine DIY-forfedre ved å gi ut sine plater selv og booke sine egne turnèr.

  • 22:00 The Altern80s Club: Fra Depeche Mode og New Order til Kraftwerk og Nitzer Ebb, Rockefeller

    The Altern80s Club er et månedlig konsept som hyller det beste fra tiåret som gjorde dystert catchy – nemlig ’80-tallet! Kun for kjennere av band som New Order, Depeche Mode, The Human League, Front 242, Fad Gadget, Ultravox, Pet Shop Boys, Nitzer Ebb, Kraftwerk og mange fler.

  • 22:00 ROBERT POST RELEASE, The Crossroad Club

    EN MUSIKALSK BALANSEKUNSTNER AV DE SJELDNE

  • 22:00 Olli Wermskogs improvors, Det Andre Teatret

    Start festen på Det Andre Teatret, eller bli værende hele kvelden!

  • 23:00 Stimming (Diynamic/Hamburg)-Live & Ost&Kjex Sweat Shop: Monument: Jerome Winters & Ronny Rabalder, The Villa

    Endelig klart for Stimming live på The Villa. Mange danseglade glder seg!

Søndag 27. oktober 2013

  • 00:00 Skulpturarena öst presenter: SHIFT – A temporary quiet, Prosjektrom Carl Berner

    Utstillingen A temporary quiet er et modig eksperiment med samarbeidsformer, der de seks kunstnerne i S H I F T har forlatt sine vante arbeidsformer og underlagt seg en felles arbeidsprosess, hvor de enkelte kunstnerskapene forsvinner i en uoversiktlig helhet. Prosjektet tok utgangspunkt i tekstil, et materiale som kunstnerne i liten grad har arbeidet med tidligere. Hver for seg har de bearbeidet store flater av strie, bomullsstoffer, tyll og silke. Tekstilene er blitt farget, stivet, plissert, …