Kalenderen for tirsdag 24. september 2013

Tirsdag 24. september 2013

  • 08:30 Med havet som arbeidsplass – frokostseminar på STAMI, STAMI, Auditoriet

    En jobb om bord på en båt, et skip eller en oljeinstallasjon innebærer at man har en spesiell arbeidsplass, særlig fordi man bor sammen med dem man jobber sammen med. Og skulle noe skje, kan det være langt for å få hjelp.

  • 09:00 Jason-utstilling i Grafill R21, Grafill R21

    Tegneserieskaper med internasjonal stjernestatus stilles ut i Grafill R21. Jason (John Arne Sæterøy) regnes i dag som en av Norges fremste tegneserieskapere. Han har utgitt et stort antall album og stripeserier, er publisert i 15 land og har fått en internasjonal stjernestatus som serieskaper. Nå stiller han ut malerier og originaler fra tegneserier i Grafills lokaler R21. Jason, født 1965 i Molde, er utdannet fra Kunst og håndverksskolen. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, blant …

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 10:00 ROSETTA : for you – Grafikk av Erik Solheim, Galleri Norske Grafikere

    ROSETTA : for you har Erik Solheim kalt denne utstillingen, der han viser tre litografiske triptyk og en serie grafiske arbeider, alle i stort format. ROSETTA : for you. Ord så forunderlig suggererende at de alene vekker sanseapparatet. Således er tittelen svært betegnende for Solheims visuelle uttrykk.

  • 11:00 1986 – 2013 / En kunstner som samler kunst, Vestfossen Kunstlaboratorium

    Siste mulighet til å se sesongens utstillinger!

    Vi holder åpent kl. 11 – 18 alle dager til og med søndag 6. oktober. Vi arrangerer også sesongens siste foredrag med Morten Viskum – VISKUM FORTELLER, lørdag 5. oktober kl 18.00 – 19.30. Påmelding sendes til [email protected] innen fredag 4. oktober.

  • 11:00 (Sjø)mat må vi ha – produsert på naturens premisser, Litteraturhuset

    Nok mat – men også sunn, spennende, lettvinn, billig, kortreist, miljøvennlig og etisk produsert mat… Hvilke krav stiller dagens unge til morgendagens sjømat? Forskningsrådet inviterer skoleungdom til dialog med forskere og fagfolk.

  • 11:00 Utstillinger med Tore Hansen, Maria Brinch og Tor Børresen, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode: 5. september – 29. september. Tore Hansen – Overlyssalen Tore Hansen har alltid vært tilknyttet Finnskogen, både på idéplanet og i det mer konkrete. Foruten billedkunst og natur, er inntrykk fra barndommen og oppveksten på Finnskogen Tore Hansens fremste inspirasjonskilde. Skog, dyr og en og annen ensom menneskeskikkelse dominerer motivkretsen. I et bevisst forenklet formspråk, i retning av urgamle tegn som vi kan kjenne igjen fra nordiske helleristninger eller fra såkalt …

  • 11:00 TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone – 05.09 – 28-09, Galleri LNM

    I Tiril Schrøders utstilling finner man kunsthistoriske konvensjoner satt opp mot en kommersiell og dagligdags estetikk, hvor fortellingen og formen, side om side, bidrar til en sammensatt kunstopplevelse.

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 17:00 OSV, Torshovteatret

    Johan Harstads brutale familiesaga, med Lillehammer-OL, Tonya Harding og 90-tallets store kriger som bakteppe.

  • 18:00 Oversatt aften: To oversettere – én stemme? Nina Bouraoui på norsk, Eldorado Bokhandel

    Kristina Solum og Margunn Vikingstad i samtale, ledet av Jon Rognlien

  • 18:00 Oslo vokser #8 Studentboliger, DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

    Hvordan få fremtidens Oslostudenter i hus? I kveld diskuterer vi planleggingen av studentboliger i hovedstaden.

  • 18:00 Kveldskurs i fotografi, Oslo Fotokunstskole

    I høst arrangerer Oslo Fotokunstskole en ny runde med skolens populære kveldskurs. Dette er et tilbud til deg som studerer eller jobber på dagtid og ønsker å fordype deg i fotografi.

  • 19:00 CODA festivalen, 24. september – 6. oktober 2013, Dansens Hus

    Årets festival hyller norsk koreografi og presenterer de fremste, de etablerte, de nyskapende og helt unge. I løpet av fjorten dager med festival fest i hovedstaden, vil ca. 20 norske koreografer presentere større og mindre verk, og mer enn 40 forestillinger og events, workshops og seminarer presenteres på ti ulike scener. CODA 2013 åpner på Dansens Hus med et stort, tysk gjestespill.

  • 19:00 Tidsbilde: Alle presidentens menn (1976), Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

    Den sanne historien om hvordan skandalen som bidro til president Nixons avgang ble avslørt: alle journalisters yndlingsfilm, og en henrivende politisk thriller med nøkterne virkemidler. I juni 1972 blir fem personer tatt på fersk gjerning etter å ha brutt seg inn i Demokratenes hovedkvarter i Watergate-bygninga i Washington, D.C. Dette vekker imidlertid ikke all verdens oppsikt, og Washington Posts nyansatte journalist Bob Woodward (Robert Redford) blir satt til å dekke saken. Han aner ugler i …

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 GEFALTET – Sasha Waltz and Guests (DE), Dansens Hus

    Den Berlin-baserte koreografen Sasha Waltz samarbeider for første gang med komponisten Mark Andre i denne “koreografiske konserten”, som hadde premiere i Salzburg i 2012. Koreograf og komponist utforsker sammen med dansere og musikere samspillet mellom klassisk og ny musikk, mellom lyd, bevegelse og stillhet.

  • 19:00 Folkemøte: Globale kriser, lokale konflikter, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Bydelspolitikerne på Grünerløkka inviterer til åpent folkemøte.

  • 19:00 Kritikersalong om De usynlige, Forfatternes Hus

    Bernhard Ellefsen (Morgenbladet) og Tom Egil Hverven (Klassekampen) diskuterer Roy Jacobsens nyeste bok. Er det en mislykket historisk roman eller et verk for kommende tider? Ordstyrer er Henrik Keyser Pedersen

  • 19:00 Avlyst Litteratur på Blå: Svake mennesker. En samtale med Agnes Ravatn, BLÅ

    Agnes Ravatn har siden debuten i 2007 blitt kjent for en sin særegen stemme og et blikk for det unormale, det komiske i det tragiske, og menneskelige svakheter. Med sin hovlandske humor og gjennomgående ironiske distanse er hun noe så sjeldent som en ung kvinnelig superstjerne i litteraturnorge, For debutromanen Veke 53 fikk Ravatn Natt & Dags Bergenspris for beste bok i 2007. I 2011 mottok hun Språkrådets språkpris for de to essaysamlingene Stillstand og Folkelesnad.

  • 20:00 Konsert: Le Ton Mité (BE) & Yuko Kono (JPN) + support Espen Jørgensen (N), Sound of Mu

    Finfint besøk på Sound of Mu! Dette er en konsert det virkelig er verd å få med seg!
    “Baroque Contemporary Vision Quest” Autumn 2013 tour of Le Ton Mité & Yuko Kono.
    Both artists have found a personal style of song composition that we take the liberty of naming “Baroque Contemporary”

  • 21:00 Gjennom Lysmuren, Taxi Take Away

    Vi pulserer med universet gjennom krautrock, internasjonal funk, new så vel som no wave, psykedelia, kosmisk jazz, syrisk så vel som ikke-syrisk, hip-hop og helt ut gjennom cellene sine melkeveier. Baren tar kun cash.

  • 21:00 Carrie Rodriguez (US), Buckleys

    Carrie Rodriguez er en etterlengtet artist. Etter det nærmest mytiske samarbeidet med Chip Taylor og flere turnéer rundt i Skandinavia tok det plutselig slutt. Carrie bestemte seg for å ta steget ut for å bli soloartist. Det har resultert i 3 album. Carrie er blandt de største navnet på americana-scenen i USA.

  • 21:00 Crocodiles (US), CafeMono

    Crocodiles (US)

Onsdag 25. september 2013