Kalenderen for lørdag 28. september 2013

Lørdag 28. september 2013

  • 10:00 Torshov Sport Festival 2013, Torshov

    Knusebra tilbud i bakgården!

  • 11:00 Fringevorspiel: Praksis, Scenehuset

    Dansekunstnere fra CODAfringe programmet (3. – 5. oktober) åpner opp prøvetida si på Scenehuset for å komme i kontakt med det som rører seg i resten av feltet, og verden.

  • 11:00 1986 – 2013 / En kunstner som samler kunst, Vestfossen Kunstlaboratorium

    Siste mulighet til å se sesongens utstillinger!

    Vi holder åpent kl. 11 – 18 alle dager til og med søndag 6. oktober. Vi arrangerer også sesongens siste foredrag med Morten Viskum – VISKUM FORTELLER, lørdag 5. oktober kl 18.00 – 19.30. Påmelding sendes til [email protected] innen fredag 4. oktober.

  • 11:00 Utstillinger med Tore Hansen, Maria Brinch og Tor Børresen, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode: 5. september – 29. september. Tore Hansen – Overlyssalen Tore Hansen har alltid vært tilknyttet Finnskogen, både på idéplanet og i det mer konkrete. Foruten billedkunst og natur, er inntrykk fra barndommen og oppveksten på Finnskogen Tore Hansens fremste inspirasjonskilde. Skog, dyr og en og annen ensom menneskeskikkelse dominerer motivkretsen. I et bevisst forenklet formspråk, i retning av urgamle tegn som vi kan kjenne igjen fra nordiske helleristninger eller fra såkalt …

  • 11:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 12:00 La oss sjekke ut Grorudparken, Grorudparken

    Det er sol, det er høst, det er en finfin dag å teste ut den nye Grorudparken
    Vi er noen som tar turen med banen og sjekker ut den nye parken. Drikker kaffe på kafeen. Sleng deg på. Se mer info i tråden underskog.no/samtale/210918…

  • 12:00 Mark van Yetter – Meek Commandments, VI, VII

    “Meek Commandments” by Mark van Yetter will open on September 12th, from 19:00-21:00.

  • 12:00 Utstilling på galleri VEKTA, Galleri VEKTA

    Utstilling med maleri, tegning og grafikk

  • 12:00 Grünerløkka Kunsthall presenterer: Das Unbehagen in der Kultur – Endre Aalrust, Grünerløkka Kunsthall

    Apron, Bowl, Chopper, Dish, Egg Beater, Fork, Grader, Hamburger Press, Ice Pick, Juicer, Knife, Ladel, Measuring Implements, Nut Cracker, Opener, Pan, Quart Bottle, Rolling Pin, Spoon, Tenderizer, U, V, W, X, Y, Z

  • 12:00 Høsttakkefest på taket til ALNA Senter, Oslo

    Kompass & Co, MAJOBO og ALNA Senter inviterer til fest i kjøkkenhagen.

  • 12:00 Juvenarte 2013 “Hjemkomst”, Galleri Ramfjord

    I perioden torsdag 26. september 2013 — søndag 29. september 2013 på Galleri Ramfjord i Oslo

  • 12:00 Utstilling: Jan Erik Willgohs – malerier, Galleri Kampen

    Galleri Kampen inviterer til åpning av utstillingen Jan Erik Willgohs – malerier, lørdag 28. september kl 12:00-15:00. Utstillingen står t.o.m. 20. oktober.

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Historier fra Jæren – fotografier av Steinar Figved, Cyan galleri

    Cyan :galleri viser “Historier fra Jæren” av Steinar Figved – vinneren av FOTO.no sin konkurranse Årets Fotograf 2012.

  • 12:00 ROSETTA : for you – Grafikk av Erik Solheim, Galleri Norske Grafikere

    ROSETTA : for you har Erik Solheim kalt denne utstillingen, der han viser tre litografiske triptyk og en serie grafiske arbeider, alle i stort format. ROSETTA : for you. Ord så forunderlig suggererende at de alene vekker sanseapparatet. Således er tittelen svært betegnende for Solheims visuelle uttrykk.

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 12:00 TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone – 05.09 – 28-09, Galleri LNM

    I Tiril Schrøders utstilling finner man kunsthistoriske konvensjoner satt opp mot en kommersiell og dagligdags estetikk, hvor fortellingen og formen, side om side, bidrar til en sammensatt kunstopplevelse.

  • 12:00 ALVIN LUCIER: Empty Vessels, Atelier Nord ANX

    Velkommen til utstillingsåpning 4. september 2013 kl. 19:00! 
Utstillingen er åpen hver dag fra 13-18 under Ultima-festivalen fra 05.-14.09.2013. Fra 15.-29.9. åpen fra torsdag-søndag fra 12-17.
 Åtte glassbeholdere, vaser og andre kar med forskjellige former og størrelser er plassert i en rekke på hver sin pidestall. Mikrofoner er plassert i munningen på beholderne. Lydene som tas opp sendes til høyttalere plassert på motstående side av rommet og lager akustisk feedback og resonans inne i …

  • 12:00 ELENOR MARTINSEN (vokscollage) & MORTEN HAUG (fotocollage), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Elenor Martinsen & Morten Haug REFLEKSJONER 31. august – 6. oktober 2013 Vernissage lørdag 31. aug kl. 15 – 18:00Musikalsk innslag med Nikita Sirotenko på cello. Forfriskninger og åpen kafé ELENOR MARTINSENS bilder er satt sammen av inntrykk, fragmenter, drømmer og materialer, biter av fortid, nåtid og fremtid, stramt, men uforutstigbart – litt som det ukontrollerbare livet i seg selv. De er abstrakte, arkitektoniske og fargesterke. De fleste reagerer …

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 13:00 Bebop og god fisk!, Art Of Sushi

    David Skinner: elpiano
    Halvard Kausland: gitar
    Stig Hvalryg: kontrabass

  • 13:00 CODAstunt, Operataket

    CODAfestivalen arrangerer to store danseimprovisasjoner på Operataket i forbindelse med årets festival, lørdag 21. og lørdag 28. september klokken 13.00!

  • 13:00 friStad – Ny Musikk for små folk, Biermannsgården

    Gudrun Faleide Fristad – saxofoner, Hanne Rekdal – fagott og fløyter
    Jentene i «friStad» har utviklet en konsertforestilling for barn der de presenterer sjangre litt utenfor barneplatehyllen. Samtidsmusikk og improvisasjon blir brukt for å stimulere nysgjerrighet og kreativitet hos barna, og de vil få være med på å skape det endelige resultatet i musikken. Ta med barna med på en reise i det ukjente og spennende!

  • 13:00 HI MOM I’M COMING BACK TO THE WOMB – Tidens Krav goes commercial, Tidens Krav

    Featured artists: Kristoffer Busch, Ruben Steinum, Agnete Bertram, Tora Dalseng, Elderly Anonymous Artist, Helgi Thorsson, Børre Sæthre, Runhild Hundeide, Liv Bugge, Tarje Gullaksen, Karen Eliot & Steinar Haga Kristensen, and Martin Skauen.

  • 13:00 Ekely – åpent for publikum i sommer, Ekely – Stiftelsen Edvard Munchs Atelier

    Edvard Munchs vinteratelier på Ekely er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Freiasalen – åpent for publikum i sommer, Freiaparken

    Freias kantine med Edvard Munchs frise er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Universitetets aula – åpent for publikum i sommer, Universitetets aula

    Universitetets aula er åpen for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:30 Caledonia Jazzband, Stortorvets Gjæstgiveri

    Caledonia spiller rotekte New Orleans-jazz i en tradisjon som spenner fra jazzens tidligste røtter til rythm’n’blues-inspirert marchingbandmusikk, slik den blir spilt i dag. Ved siden av å spille musikk som tradisjonelt hører hjemme i New Orleans-repertoaret, henter Caledonia Jazzband impulser fra calypso og kreolsk musikk.

  • 14:00 Siri Hustvedt på Tronsmo!, Tronsmo bokhandel

    Lørdag 28. september kl. 14.00 kommer Siri Hustvedt til Tronsmo for å snakke om sin siste bok; Livet, tanken, blikket. I samtale med Finn Skårderud! Følg oss på Facebook, Twitter og våre hjemmesider!

  • 14:00 OSF viser: “Mythic Journeys”, Kulturhuset Stabekk Kino

    Mythic Journeys er en fantasifull sammensmeltning av dokumentar, animasjon og fortelling. Dyptgående og stimulerende intervjuer med Deepak Chopra, Michael Bernard Beckwith og andre spirituelle ledere er flettet sammen med en vakkert animert fortelling om en konge, en trollmann og et rampete lik.

  • 14:00 Klassikere for kids: Til fyret, Black Box Teater

    «Til fyret» er andre del i teatertrilogien Klassikere for Kids. Den første forestillingen, «Faust for Kids», hadde premiere høsten 2012 og ble nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling.

  • 14:00 DRY ACT # 2: SOUTH DOMINO – Human Works (NO/AR/BE), Dansens Hus

    Dry Act # 2: South Domino undersøker likhetene mellom populære spill og lokalsamfunnet som en sosial struktur, i form av sosial interaksjon, beslutningsevne og konkurranseinstinkt. Prosjektet fokuserer på typiske populære spill: truco i Argentina, tavla eller backgammon i Tyrkia og xiangqi (kinesisk sjakk) i Kina, og består av tre deler: en reisedokumentar med folklore, tavla-mestere og utspekulerte sjakkspillere, en danseforestilling som spiller etter sine egne regler og et nyoppfunnet brettspill.

  • 14:00 Claire de Wangen presenterer en nærforestilling på Adamstuen. Stasjon75, Ullevålsveien 75

    Claire de Wangen presenterer en nærforestilling på Adamstuen.
    Stasjon75
    Den tidligere tommeste spissen på Adamstuen, hjørnet der Ullevålsveien nesten møter Eugenies gate har fått sin helt egen teaterforestilling, spesielt laget for nøyaktig dette stedet i byen, især for de rundt 8-9 år.

  • 14:00 Barneteater: Reisen – en figurteaterforestilling, Deichmanske bibliotek, Hovedbiblioteket, Unge Deichman

    En and blåser i land på et fremmed sted. Anda synes det er vanskelig å være på det nye stedet, fordi den ikke får kontakt med de andre dyra som allerede bor der. Etter hvert får den en venn og lærer det fremmede språket.

  • 15:00 Sorte hull og krom tid. Lørdagsforedrag ved Øystein Elgarøy, Litteraturhuset

    Øystein Elgarøy er astronom og professor i astrofysikk ved Universitetet i Oslo. I dette foredraget, som inngår i Litteraturhusets serie om verdensrommet, vil han se nærmere blant annet på om det finnes sorte hull i universet, og hva som ville skjedd med deg om du falt ned i et.

  • 15:00 Gro Anita Tveit & Liv Katrine Steinheim / Vårt Oslo / 28.9 – 11.10 2013, S9 Galleri

    Hvor ulikt kan man oppleve samme sted, samme gate? Som søstre er vi forskjellige, men også litt like. Utgangspunktet er våre egne opplevelser fra de samme stedene og gatene. Vi vil vise dere malerier og tegninger fra byen vi begge har et nært forhold til – vårt Oslo!

  • 16:00 Lørdagsopera på Pigalle, Pigalle

    Opera til folket flytter fra nedlagte Christiania Bar til Pigalle på Grønland. Proffe operasangere synger.

  • 16:00 KUNSTLANDSKAP FJALER 2013, Nordisk kunstnarsenter Dale

    Under prosjekttittelen Kunstlandskap Fjaler 2013 har NKD invitert tre kunstnere – Wenche Kvalstad Eckhoff, Wolfgang Stiller og Ingeborg Annie Lindahl – til å utføre hvert sitt kunstverk for uterommet i Fjaler kommune.

  • 17:00 CODA festivalen, 24. september – 6. oktober 2013, Dansens Hus

    Årets festival hyller norsk koreografi og presenterer de fremste, de etablerte, de nyskapende og helt unge. I løpet av fjorten dager med festival fest i hovedstaden, vil ca. 20 norske koreografer presentere større og mindre verk, og mer enn 40 forestillinger og events, workshops og seminarer presenteres på ti ulike scener. CODA 2013 åpner på Dansens Hus med et stort, tysk gjestespill.

  • 17:00 Klassikere for kids: Til fyret, Black Box Teater

    «Til fyret» er andre del i teatertrilogien Klassikere for Kids. Den første forestillingen, «Faust for Kids», hadde premiere høsten 2012 og ble nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling.

  • 17:00 PORTRAIT OF A DANCER – Lutz Förster (DE), Dansens Hus

    Knapt noen annen danser har et nærere forhold til Tanztheater Wuppertals Pina Bausch enn Lutz Förster. Han ble medlem av kompaniet på 70-tallet og har danset i og turnert med utallige av hennes forestillinger verden over. I forestillingen «Portrait of a Dancer» ser han tilbake på sin dansekarriere ved å vise utdrag fra arbeider av fremragende koreografer i sin generasjon: Susanne Linke, Robert Wilson og ikke minst Pina Bausch.

  • 17:30 Mein Kampf, Det Norske Teatret

    Frank Kjosås som Hitler i ei Chaplin-inspirert komedie om diktatorens ungdom som kunstnarspire i Wien. Regissør Philip Tiedemann var sist på Det Norske Teatret med den kritikarroste framsyninga Det gode mennesket frå Sezuan. No er han og det tyske teamet attende med ein farse som tek for seg det underlege vennskapsforholdet mellom den hypokondriske og jødehatande Hitler og den jødiske bokhandlaren Herzl. Framsyninga er ei blanding av vanvittig humor og slapstick, men også poesi og melankoli. …

  • 18:00 OPS festivalen – oslo poesi sentrum, Sound of Mu

    LØRDAG 28. september kl 18.00 åpner dørene på Sound of Mu for andre omgang i OPS festivalen denne høsten, og det vil bli en minneverdig kveld for alle oss som er glad i poesi og lyrikk.

  • 18:00 Åpningsfest for EvaMia Interiør!, MESH

    Vi skal feire at nettbutikken vår med interiørting laget i Palestina åpner!

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 Swing Noir, Henriken

    Denne lørdagen blir det gammel swingjazz på Henriken!

    Vi skrur tiden tilbake til 20/30/40-tallet og det blir låter fra bl.a. Duke Ellington, Sidney Bechet, Fats Waller.

  • 19:00 Nyklang, Emanuel Vigelands museum

    Lørdag 28.september kl. 19 Søndag 29. september kl. 19 Emanuel Vigeland Museum, Grimelundsveien 8 (Slemdal/Vinderen) Oslos best bevarte hemmelighet og to kvinnestemmer er utgangspunktet for stykkene til seks komponister fra Ny Musikks Komponistgruppe, som denne kvelden blir framført av sangerne Camilla Ediassen og Kristin Bolstad. Stykkene er alle spesialskrevet for mausoleet, og har som mål å gjøre rommet til en del av musikken. Mausoleet er kjent for sin helt spesielle akustikk og med en …

  • 19:00 Improtent spiller Gorillateater, Det Andre Teatret

    Improtent fortsetter å gjøre lørdagen litt morsommere.

  • 19:00 Forsker Grand Prix Finale 2013, Edderkoppen Teater

    Forskningsformidlingens grand prix hvor forskerne som deltar har fire minutter på seg til å fortelle, forklare og engasjere publikum.

  • 20:00 BORDERLINE SESSIONS på John Dee: Hoist! + Lady Moscow + LUCY SWANN w/Tomas Järmyr, John Dee

    Tøylesløs kreativitet og grensesprengende galskap. Dette kan sies å være fellesnevnere for alle tre bandene som presenteres her.

  • 20:00 Hoffmaestro, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Betong

    Hoffmaestro er sveriges svar på Kaizers Orchestra, og dette gledesspredende bandet er krydret med musikksjangre av alle slag. Med hele elleve medlemmer kommer svenske Hoffmaestro til å by på en musikkopplevelse uten like!

  • 20:00 Flunk @ Kafé Liebling, Liebling

    Flunk gratiskonsert på Kafé Liebling

  • 20:00 David Rovics & Ohnesorg! Radikale viser på Maksitaksi!, Maksitaksi

    Motmakt presenterer en akustisk kveld der kassegitaren er vendt mot kapitalen og skytset er radikale hits!

  • 20:00 DIEGO OLIVIERA (BRA) – Forró-Konsert & Danse-Party, Gamla

    DIEGO OLIVIERA (BRA) – Forró-Konsert & Danse-Party

  • 22:00 Julius Winger på Herr Nilsen, Herr Nilsen

    Høstvinden river i seilene og skuta setter kurs mot Oslos hyggeligste konsertscene. Bli med å sette toppseilet før snøen og kulda slår innover byen. Julius Winger spiller kjente og kjære sjømannsviser fra tidligere album i tillegg til et utvalg låter fra sitt nyeste album “Under Linden – viser av Robert Levin”. Mannskap: Trygve Seim (sax) Jo Skaansar (bass) Andreas Utnem (piano) Per Oddvar Johanssen (trommer)

  • 22:00 DJ Gymbag, Ingensteds

    DJ Gymbag byr på en herlig blanding av lykksalig disco, struttende bossa og andre rytmiske finurligheter i verdens nydeligste format.

    Fri inngang frem til 24.00, 50cc

  • 22:00 Olli Wermskogs improvors, Det Andre Teatret

    Start festen på Det Andre Teatret, eller bli værende hele kvelden!

  • 22:00 UDI – Underdogs International, Café d’Or

    Samspill presenterer UDI: En kruttønne med balkansk musikk, rock, jazz, reggea, humor og særpreg!

  • 23:00 Jan Mayen / Torggata Frukt & Tobakk, Torggata Bar

    Jan Mayen / Torggata Frukt & Tobakk

  • 23:00 TEAM ANTIHARRS (djs tomb & HJ), The Crossroad Club

    Det blir punk, garage, soweto, new wave, kraut, thai 60s, norsk pønk og masse annet rart og dansbart denne kvelden. Etter konsert med The Good The Bad and The Zugly

  • 23:00 Kosmische club djs play music made of pure electricity, Revolver

    krautrock, electronica and music from the future

  • 23:00 Nils Noa & Daniel Vaz // Sweat Shop: Thomas Urv, The Villa

    Resident Nils Noa med Daniel Vaz som gjest og bergens techno-høvding er tilbake i Byen.

Søndag 29. september 2013