Kalenderen for onsdag 11. september 2013

Onsdag 11. september 2013

  • 10:00 ROSETTA : for you – Grafikk av Erik Solheim, Galleri Norske Grafikere

    ROSETTA : for you har Erik Solheim kalt denne utstillingen, der han viser tre litografiske triptyk og en serie grafiske arbeider, alle i stort format. ROSETTA : for you. Ord så forunderlig suggererende at de alene vekker sanseapparatet. Således er tittelen svært betegnende for Solheims visuelle uttrykk.

  • 11:00 Utstillinger med Tore Hansen, Maria Brinch og Tor Børresen, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode: 5. september – 29. september. Tore Hansen – Overlyssalen Tore Hansen har alltid vært tilknyttet Finnskogen, både på idéplanet og i det mer konkrete. Foruten billedkunst og natur, er inntrykk fra barndommen og oppveksten på Finnskogen Tore Hansens fremste inspirasjonskilde. Skog, dyr og en og annen ensom menneskeskikkelse dominerer motivkretsen. I et bevisst forenklet formspråk, i retning av urgamle tegn som vi kan kjenne igjen fra nordiske helleristninger eller fra såkalt …

  • 11:00 TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone – 05.09 – 28-09, Galleri LNM

    I Tiril Schrøders utstilling finner man kunsthistoriske konvensjoner satt opp mot en kommersiell og dagligdags estetikk, hvor fortellingen og formen, side om side, bidrar til en sammensatt kunstopplevelse.

  • 12:00 The Hungry Hearts “FOREVER LOST”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    Fra 31. august til 5. oktober vil The Hungry Hearts Pin-Up Performance Band sette sitt preg på -kunstplass 5 og Olaf Ryes Plass med utstillingen ’Forever Lost’. ’Forever Lost’ er en utstilling som består av performancer, fotografier, installasjoner og seminar som kretser omkring problemstillinger knyttet til menneskesyn, kjønnsroller og ansvar.

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 12:00 Magnhild Opdøl, Camilla Skibrek og Tone Berg Størseth, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter viser i perioden 16. august – 22. september tre nye separatutstillinger

    Magnhild Opdøl “Picnic with Death”
    Camilla Skibrek “Beauty Sleep”
    Tone Berg Størseth “There’s Nobody Living Who Couldn’t Stand All Afternoon In Front of a Waterfall”

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 12:15 Åpen forelesning – Jason Havneraas, Oslo Fotokunstskole

    *Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen forelesning med Jason Havneraas. Havneraas var tidligere i år aktuell i utstillingen “Paradoks. Posisjoner innen norsk videokunst” ved Museet for samtidskunst og i 2012 var han mottaker av BKHs fotokunstpris i forbindelse med deltakelse på Vårutstillingen på Fotogalleriet.

  • 13:00 ALVIN LUCIER: Empty Vessels, Atelier Nord ANX

    Velkommen til utstillingsåpning 4. september 2013 kl. 19:00! 
Utstillingen er åpen hver dag fra 13-18 under Ultima-festivalen fra 05.-14.09.2013. Fra 15.-29.9. åpen fra torsdag-søndag fra 12-17.
 Åtte glassbeholdere, vaser og andre kar med forskjellige former og størrelser er plassert i en rekke på hver sin pidestall. Mikrofoner er plassert i munningen på beholderne. Lydene som tas opp sendes til høyttalere plassert på motstående side av rommet og lager akustisk feedback og resonans inne i …

  • 13:00 Tore Wilhelmsen / Bevegelse / 31.8 til 13.9 2013, S9 Galleri

    Bevegelsen og formene som linjene danner på innsiden og utsiden av seg selv, deres samspill seg i mellom, skyggene de lager, – alt dette fascinerer og inspirerer meg. I mine arbeider benytter jeg meg av garn og den tekstile overflaten med dens egenskaper. Mykhet og bevegelighet i materialene skaper bevegelse i form.

  • 13:00 Ultimafestivalen: INSTALLASJONER, Oslo

    Under årets Ultima Oslo Contemporary Music Festival finner du flere kunst- og musikkinstallasjoner rundt om i byen. Blant annet kan du, for første gang på lang tid, oppleve Arne Nordheims “Dråpen” i Bekkelaget Renseanlegg!

  • 14:00 Omvisninger på Nasjonalbiblioteket, Solli Plass

    Har du lurt på hva som skjuler seg bak veggene i Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo?

  • 17:00 Christine Sun Kim: ATTEMPTS TO REHABILITATE SILENCE’S PUBLIC IMAGE – notions on silence and sound, Kunstnernes Hus

    Christine Sun Kim er en døv lydkunstner som arbeider både fysisk og filosofisk med forholdet sitt til lyd. I en uke holder hun foredrag og workshop og har åpne sessions i det midlertidige verkstedet sitt i Kunstnernes hus. Der kan man bl.a. snakke om ulike aspekter ved lyd, døvhet og stillhet, og lage sin egen seismiske kalligrafi…

  • 18:00 Fiber, tråd, tau og tekstil, Botanisk hage

    En kveld med demonstrasjoner av mange ulike fiberplanter.

  • 19:00 Avlyst Moloch filmklubb presents: Weekend (2011), UKS (Unge Kunstneres Samfund)

    Weekend is a 2011 British romantic drama film directed by Andrew Haigh. The film stars Tom Cullen and Chris New as two men who meet and begin a sexual relationship the week before one of them plans to leave the country.

  • 19:00 Dans for voksne: Lab for fysisk musikk, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Det er ikke nødvendig å være døv for å gå på dette arrangementet, men det kan være en fordel. Da blir du det i hvert fall ikke. Dans for voksne setter igjen opp sin 130dB lydrigg. Den er for døve, men kan testes av alle.

  • 19:00 Salsa Party at Dansens Hus Kafe!!, Dansens Hus Kafe

    Salsa lesson followed by Salsa party…..lesson not required. Free entrance for people who just want to party.

  • 19:00 Sirkuslandsby i Torshovparken, TORSHOVPARKEN

    For femte året på rad setter Cirkus Xanti og Sirkuslandsbyen opp teltene sine i Torshovparken og inviterer til storslagen nysirkusfestival en hel uke til ende! Vi byr på det nyeste av det nye i sirkusnummer fra Europa, fakirer og sideshow, sirkusworkshop og familieforestillinger. Kom på nysirkusforestillinger og delta på workshops, innta et bedre måltid og forfriskninger i kafételtet eller bare gå i landsbyen for å suge til deg den ekte sirkusatmosfæren!

  • 19:00 Tenåringssoldatene. Shani Boianjiu i samtale med Mikkel Bugge, Litteraturhuset

    Shani Boianjiu tjenestegjorde selv i det israelske militæret som våpentrener. Tjuefem år gammel leverte hun sin debut på fremmedspråket engelsk, «sensasjonelt velskrevet», ifølge svenske DN. I sin roman gir hun et unikt innblikk i et israelsk sivilsamfunn gjennomsyret av militær tankegang og unge israeleres kamp for å få soldat- og tenåringsliv til å henge sammen. Møt henne i samtale med Mikkel Bugge på Litteraturhuset. Arrangementet foregår på engelsk.

  • 19:30 Quiz the Kasbah, The Kasbah

    Musikk/allmenn.. Bli med :-)
    Hver onsdag frem til jul for alle, siste gang er det grand finale med de kvalifiserte lagene

  • 20:00 MOPTI – releasefest + live remix, Victoria, Nasjonal jazzscene

    Mopti slipper debutskiva “Logic” på Victoria Nasjonal Jazzscene Victoria 11. september. Bendik Baksaas gjør en live re-mix etter konserten! Just sayyyyyyin’ !!!!

  • 20:00 Micetro™ med Teater Liksom, Det Andre Teatret

    Micetro er kvelden da husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp.

  • 20:00 Matthew E. White (US), Parkteatret

    Den amerikanske singer songwriteren fra Virginia Beach som gjennom debutalbumet Big Inner tok pressen og publikum med storm, kommer til Parkteatret 11. september.

  • 20:01 Six Feet Under + Dabauchery + Support, Revolver

    Dødsmetall i verdensklasse på Revolver!

  • 21:00 Benjamin Dukhan (FR) «How Beautiful» – Skeive Filmer festivalen 2013, Black Box Teater

    «How Beautiful» er en visuell opplevelse som tar utgangspunkt i bildet av en kropp i bevegelse. I begynnelsen er kroppen et foster som langsomt begynner å bevege seg. Til lyden av Jan Garbareks «Beata Viscera» folder en sammenrullet skapning seg sakte ut. Forløpet fremheves av bilder fra den kristne ikonografien, Caravaggio, Michelangelo og Francis Bacon. «How Beautiful» er også en refleksjon rundt temaet skjønnhet. I det sist foreslåtte bildet kan det imidlertid se ut som om skjønnhetens tid er …

  • 21:00 Konsert: Void of Sound, Sound of Mu

    11. September spiller Void Of Sound på Sound Of Mu, kanskje Oslos viktigste scene for alternativ musikk.

  • 21:00 Pain Solution 20 years!!, Sirkuslandsbyen

    What better place than here?
    What better time than now?

  • 21:00 Onsdagsklubben, Bårdar danseinstitutt

    Ikke noe å gjøre på onsdag 11/9? Ta turen å få med deg musikk, dans etc. Leskende drikker med og uten konsonantfjerner er til salgs. Hvis lysten er der ta med plekter, trommestikker, dansesko, buktalerdokka eller annet og bidra.

  • 22:00 Ultimafestivalen: ALVIN LUCIER, Fagerborg kirke

    Ultima Oslo Contemporary Music Festival kan stolt presentere Alvin Lucier under årets festival. Lucier kommer selv til årets Ultima Oslo Contemporary Music Festival.

Torsdag 12. september 2013