Kalenderen for tirsdag 17. september 2013

Tirsdag 17. september 2013

  • 08:30 Presentasjon av “Jusshåndbok for konsertarrangører”, Sparebankstiftelsen DNB

    Sparebankstiftelsen og Norsk Rockforbund inviterer alle interesserte til lansering av “Jusshåndbok for konsertarrangører” i Sparebankstiftelsens lokaler i Øvre Slottsgate 3. Program Servering Velkommen ved gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB Sissel Karlsen Intro om Norsk Rockforbunds fagbøker og arbeidet med Jusshåndboka ved Gry Bråtømyr Jusshåndboka: en praktisk veileder ved Henriette Larsen Åpent for spørsmål Ferdig kl. 10.00. Arrangementet vil være relevant for alle som jobber innen …

  • 09:00 Jason-utstilling i Grafill R21, Grafill R21

    Tegneserieskaper med internasjonal stjernestatus stilles ut i Grafill R21. Jason (John Arne Sæterøy) regnes i dag som en av Norges fremste tegneserieskapere. Han har utgitt et stort antall album og stripeserier, er publisert i 15 land og har fått en internasjonal stjernestatus som serieskaper. Nå stiller han ut malerier og originaler fra tegneserier i Grafills lokaler R21. Jason, født 1965 i Molde, er utdannet fra Kunst og håndverksskolen. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, blant …

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 10:00 ROSETTA : for you – Grafikk av Erik Solheim, Galleri Norske Grafikere

    ROSETTA : for you har Erik Solheim kalt denne utstillingen, der han viser tre litografiske triptyk og en serie grafiske arbeider, alle i stort format. ROSETTA : for you. Ord så forunderlig suggererende at de alene vekker sanseapparatet. Således er tittelen svært betegnende for Solheims visuelle uttrykk.

  • 11:00 Utstillinger med Tore Hansen, Maria Brinch og Tor Børresen, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode: 5. september – 29. september. Tore Hansen – Overlyssalen Tore Hansen har alltid vært tilknyttet Finnskogen, både på idéplanet og i det mer konkrete. Foruten billedkunst og natur, er inntrykk fra barndommen og oppveksten på Finnskogen Tore Hansens fremste inspirasjonskilde. Skog, dyr og en og annen ensom menneskeskikkelse dominerer motivkretsen. I et bevisst forenklet formspråk, i retning av urgamle tegn som vi kan kjenne igjen fra nordiske helleristninger eller fra såkalt …

  • 11:00 TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone – 05.09 – 28-09, Galleri LNM

    I Tiril Schrøders utstilling finner man kunsthistoriske konvensjoner satt opp mot en kommersiell og dagligdags estetikk, hvor fortellingen og formen, side om side, bidrar til en sammensatt kunstopplevelse.

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 18:00 Sociusdebatten: Generasjon lydig vs. generasjon opplysning, Universitetet i Oslo, Eilert Sundts Hus (SV), U1 (kjelleren)

    Det sosiologiske studenttidsskriftet Socius har invitert tre generasjoner til debatt. Fanny Duckert, dekan ved Samfunnsvitenskapelig fakultet, kommer som representant for etterkrigsgenerasjonen. I panelet sitter også Gunnar C. Aakvaag, som hevdet i en kronikk at dagens ungdom synes å være den første i etterkrigstiden uten et kollektivt politisk prosjekt. Vår tro på vitenskap og vår evne til å omforme den, vil bli vår generasjons prosjekt svarer Aksel B. Sterri, som kommer som talsmann for generasjon opplysning. Eller generasjon lydig?

  • 18:00 Debatt om straffedømtes gjeldsansvar, Litteraturhuset

    Juss-Buss arrangerer debatt om straffedømtes ansvar for straffegjeld og
    erstatningskrav, og hvordan dette påvirker den straffedømtes liv og
    resosialisering tilbake til samfunnet etter soning. Et annet viktig
    aspekt ved saken er hensynet til offeret, og hvorvidt det er rimelig at
    erstatningskravet blir pulverisert slik at skattebetalerne betaler
    erstatningen.

  • 18:00 Kveldskurs i fotografi, Oslo Fotokunstskole

    I høst arrangerer Oslo Fotokunstskole en ny runde med skolens populære kveldskurs. Dette er et tilbud til deg som studerer eller jobber på dagtid og ønsker å fordype deg i fotografi.

  • 19:00 Litteratur på Blå: Å høre hjemme i folkhemmet. En samtale med Johannes Anyuru, BLÅ

    Johannes Anyuru debuterte i 2003 med den kritikerroste diktsamlingen Det är bara gudarna som är nya. Siden har han utgitt fem bøker. En storm kom fra paradiset er hans andre roman, og for den har han blitt nominert til årets Nordisk Råds litteraturpris. Nå utgis boka på norsk på Forlaget Press, og 17. september kommer Anyuru til Blå.

  • 19:00 Sidsel Christensen: Mary Anne Atwood – Full Circle, Kunstnernes Hus

    Velkommen til et performativt foredrag: Sidsel Christensen fremfører Mary Anne Atwood – Full Circle under Høstutstillingen i Auditoriet på Kunstnernes Hus.

  • 19:00 Tidsbilde: Kvinnen og udyret (1945), Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

    En stor klassiker signert Cocteau vises på 16mm filmrull.

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 Litteraturkveld, Vestfossen Kunstlaboratorium

    Vi inviterer til litteraturkveld tirsdag 17. september kl. 19.00!

    Tove Nilsen, Mona Høvring, Nils-Øivind Haagensen, Lars Mørch Finborud og Gine Cornelia Pedersen kommer å leser fra sine bøker på Vestfossen Kunstlaboratorium. Kveldens konferansier er Inger Bråtveit.

    Velkommen til en litterær helaften på Vestfossen Kunstlaboratorium!

  • 19:00 Utstillingsåpning: Sindre Goksøyr, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Velkommen til åpning av ny utstilling i VIS og Serieteket! Denne gangen er det tegneserieskaperen og illustratøren Sindre Goksøyr som vil stille ut tegninger og silketrykk.

  • 19:00 The Scene, Det Andre Teatret

    The Scene er en improvisert enakter. Ett sted, én tid, og én karakter per skuespiller. Det kan bli mørkt som Arthur Miller, morsomt absurd som David Ives eller fantastisk som Roberto Aguirre-Sacasa.

  • 20:00 KongSverre – slippfest for LP, Café Mono

    Slippfest for KongSverres 4. album.

  • 21:00 Slippfest: Kong Sverre, CafeMono

    Slippfest: Kong Sverre

  • 21:00 Gjennom Lysmuren, Taxi Take Away

    Gjennom Lysmuren på Taxi Take Away.

Onsdag 18. september 2013