Kalenderen for søndag 8. september 2013

Søndag 8. september 2013

  • 12:00 Cyan :arena presenterer fotoutstillingen “Deler av en by”, Galleri Vulkan

    10 fotografer deler sine inntrykk av Oslos varierende natur.
    Fra 3D-viewmaster og 8″×10″ til hipstamatic, pinhole og utendørs fotogrammering har en varierende bredde innen arbeidsmetoder blitt til en utstilling som favner bredt samtidig som den fokuserer på den personlige opplevelsen av det offentlige byrommet.

  • 12:00 Utstillingsåpning: ZARA GALLERI, ZARA glassverksted og galleri

    Velkommen til utstillingsåpning søndag 8. september kl. 12-16
    Tore Engen – oljemaleri
    Zara Hjemgaard – glasskunst/redesign

  • 12:00 Utstillinger med Tore Hansen, Maria Brinch og Tor Børresen, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode: 5. september – 29. september. Tore Hansen – Overlyssalen Tore Hansen har alltid vært tilknyttet Finnskogen, både på idéplanet og i det mer konkrete. Foruten billedkunst og natur, er inntrykk fra barndommen og oppveksten på Finnskogen Tore Hansens fremste inspirasjonskilde. Skog, dyr og en og annen ensom menneskeskikkelse dominerer motivkretsen. I et bevisst forenklet formspråk, i retning av urgamle tegn som vi kan kjenne igjen fra nordiske helleristninger eller fra såkalt …

  • 12:00 ROSETTA : for you – Grafikk av Erik Solheim, Galleri Norske Grafikere

    ROSETTA : for you har Erik Solheim kalt denne utstillingen, der han viser tre litografiske triptyk og en serie grafiske arbeider, alle i stort format. ROSETTA : for you. Ord så forunderlig suggererende at de alene vekker sanseapparatet. Således er tittelen svært betegnende for Solheims visuelle uttrykk.

  • 12:00 37@37, Studio A7

    Marius Hauge / 37 fotografier

    Åpning fredag 6/9 kl 19.00, Studio A7, Akersgata 7

    Dette er ikke Greatest Hits. Det er mer som om man setter iTunes eller iPodʼen på random, så dukker det opp en del fint, en del festlig, noe dårlig man skipper forbi, og innimellom noe sølv man stopper og hører på, eller ser på i dette tilfellet. Så tenker man okei, det kan jeg vise.

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 12:00 TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone – 05.09 – 28-09, Galleri LNM

    I Tiril Schrøders utstilling finner man kunsthistoriske konvensjoner satt opp mot en kommersiell og dagligdags estetikk, hvor fortellingen og formen, side om side, bidrar til en sammensatt kunstopplevelse.

  • 12:00 Sirkuslandsby i Torshovparken, TORSHOVPARKEN

    For femte året på rad setter Cirkus Xanti og Sirkuslandsbyen opp teltene sine i Torshovparken og inviterer til storslagen nysirkusfestival en hel uke til ende! Vi byr på det nyeste av det nye i sirkusnummer fra Europa, fakirer og sideshow, sirkusworkshop og familieforestillinger. Kom på nysirkusforestillinger og delta på workshops, innta et bedre måltid og forfriskninger i kafételtet eller bare gå i landsbyen for å suge til deg den ekte sirkusatmosfæren!

  • 12:00 ELENOR MARTINSEN (vokscollage) & MORTEN HAUG (fotocollage), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Elenor Martinsen & Morten Haug REFLEKSJONER 31. august – 6. oktober 2013 Vernissage lørdag 31. aug kl. 15 – 18:00Musikalsk innslag med Nikita Sirotenko på cello. Forfriskninger og åpen kafé ELENOR MARTINSENS bilder er satt sammen av inntrykk, fragmenter, drømmer og materialer, biter av fortid, nåtid og fremtid, stramt, men uforutstigbart – litt som det ukontrollerbare livet i seg selv. De er abstrakte, arkitektoniske og fargesterke. De fleste reagerer …

  • 12:00 15-års jubileumsfest og -utstilling på Galleri Ramfjord 24. august!, Galleri Ramfjord

    Galleri Ramfjord feirer 15 år og ønsker alle velkommen til 15-årsfeiring og utstilling med galleriets faste kunstnere.

    Åpning og jubileumsfest lørdag 24.august!
    Pål Strangefruit (Mungolian Jetset) spiller fra kl 19.00…

  • 12:00 Magnhild Opdøl, Camilla Skibrek og Tone Berg Størseth, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter viser i perioden 16. august – 22. september tre nye separatutstillinger

    Magnhild Opdøl “Picnic with Death”
    Camilla Skibrek “Beauty Sleep”
    Tone Berg Størseth “There’s Nobody Living Who Couldn’t Stand All Afternoon In Front of a Waterfall”

  • 12:00 Godlia filmfest: tre dager med film fra Oslo øst, Golia kino og velhus

    Hele første helga i september viser vi filmperler spilt inn på østkanten i Oslo.

    Film, mat, fest, band, dj, alt på Oslos stiligste kino og samfunnshus. Ta bane 3 mot Mortensrud og hopp av på Godlia stasjon, så er du der. Billige billetter!

  • 12:00 Alt du vil vite om gulroten, Botanisk hage

    Fortellinger, historikk, smaksprøver og dyrkingstips om denne spennende, nyttige og fargerike roten.

  • 13:00 Ultima på Høvikodden: Alvin Lucier, Camille Norment og Eugeniusz Rudnik, Henie Onstad Kunstsenter

    I tre ulike konserter vil vi denne dagen få oppleve nye komposisjoner inspirert av Arne Nordheims verker og idéer.

  • 13:00 The Hungry Hearts “FOREVER LOST”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    Fra 31. august til 5. oktober vil The Hungry Hearts Pin-Up Performance Band sette sitt preg på -kunstplass 5 og Olaf Ryes Plass med utstillingen ’Forever Lost’. ’Forever Lost’ er en utstilling som består av performancer, fotografier, installasjoner og seminar som kretser omkring problemstillinger knyttet til menneskesyn, kjønnsroller og ansvar.

  • 13:00 ALVIN LUCIER: Empty Vessels, Atelier Nord ANX

    Velkommen til utstillingsåpning 4. september 2013 kl. 19:00! 
Utstillingen er åpen hver dag fra 13-18 under Ultima-festivalen fra 05.-14.09.2013. Fra 15.-29.9. åpen fra torsdag-søndag fra 12-17.
 Åtte glassbeholdere, vaser og andre kar med forskjellige former og størrelser er plassert i en rekke på hver sin pidestall. Mikrofoner er plassert i munningen på beholderne. Lydene som tas opp sendes til høyttalere plassert på motstående side av rommet og lager akustisk feedback og resonans inne i …

  • 13:00 Tore Wilhelmsen / Bevegelse / 31.8 til 13.9 2013, S9 Galleri

    Bevegelsen og formene som linjene danner på innsiden og utsiden av seg selv, deres samspill seg i mellom, skyggene de lager, – alt dette fascinerer og inspirerer meg. I mine arbeider benytter jeg meg av garn og den tekstile overflaten med dens egenskaper. Mykhet og bevegelighet i materialene skaper bevegelse i form.

  • 13:00 Ultimafestivalen: INSTALLASJONER, Oslo

    Under årets Ultima Oslo Contemporary Music Festival finner du flere kunst- og musikkinstallasjoner rundt om i byen. Blant annet kan du, for første gang på lang tid, oppleve Arne Nordheims “Dråpen” i Bekkelaget Renseanlegg!

  • 13:00 Historisk søndag: Haakon Bull-Hansen om norsk skogbruk, Litteraturhuset

    Til tross for at skogbruk og eksport av skog- og treprodukter i dag er en milliardindustri, har få av oss noe særskilt forhold til skogen som noe annet enn rekreasjonsområde. Det hadde heller ikke Haakon Bull-Hansen da han for ti år siden arvet et stykke skog og plutselig ble forvalter og grunneier. Han måtte lære skogen å kjenne på nytt, og denne lærdommen deler han med oss i boken Til skogs. Her utforsker han skogens historie, kultur og verdi.

  • 13:00 Ekely – åpent for publikum i sommer, Ekely – Stiftelsen Edvard Munchs Atelier

    Edvard Munchs vinteratelier på Ekely er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Freiasalen – åpent for publikum i sommer, Freiaparken

    Freias kantine med Edvard Munchs frise er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Universitetets aula – åpent for publikum i sommer, Universitetets aula

    Universitetets aula er åpen for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Gratis Bootcamp trening i Stensparken, Stensparken

    Bootcamp trening i Stensparken ledet av personlig trener Patrick Olsen.

  • 14:30 Ultimafestivalen: ALVIN LUCIER, Henie Onstad Kunstsenter

    Ultima Oslo Contemporary Music Festival kan stolt presentere Alvin Lucier under årets festival. Lucier kommer selv til årets Ultima Oslo Contemporary Music Festival.

  • 16:00 Christine Sun Kim: ATTEMPTS TO REHABILITATE SILENCE’S PUBLIC IMAGE – notions on silence and sound, Kunstnernes Hus

    Christine Sun Kim er en døv lydkunstner som arbeider både fysisk og filosofisk med forholdet sitt til lyd. I en uke holder hun foredrag og workshop og har åpne sessions i det midlertidige verkstedet sitt i Kunstnernes hus. Der kan man bl.a. snakke om ulike aspekter ved lyd, døvhet og stillhet, og lage sin egen seismiske kalligrafi…

  • 16:00 UTSTILLING “Twilight of the Wild” billedkunst av Pedro Lujan & Irene Christensen, Galleri Schaeffers Gate 5

    Galleri Schaeffers Gate 5 presenterer

    TWLIGHT OF THE WILD

    en utstilling av New York billedkunstnere

    Pedro Lujan (USA/MEX)
    og Irene Christensen (N/USA)

  • 16:00 Lindy Hop, Boogie Woogie og Balboa @ Paviljongen, sesongens siste!, Birkelunden Park

    Foto: myotis Bårdar Swing Club er å finne dansende fra kl.16.00-18.00. Kom, se, bli med! Lindy Hop: Duke Ellington, New York 1930, Ella Fitzgerald, Jazz, Louis Armstrong, Charleston Boogie Woogie: Rock’n’Roll, Elvis, 50-tallet, Bill Haley, Fast Feet, Chuck Berry Balboa: Jazz, California 1920, Bal Swing, Quick-Quick-Slow, Fast Music følg med på twitter om været er ustadig

  • 17:00 Ultimafestivalen: The Recycled Instruments Orchestra of Cateura, Oslo Konserthus

    Cateura er navnet på den enorme søppelfyllingen i Paraguays hovedstad Asunción. Det er også et av Sør-Amerikas aller fattigste slumstrøk, og hjemmet til ungdommene i Recycled Orchestra.

  • 17:00 Pain Solution 20 years!!, Sirkuslandsbyen

    What better place than here?
    What better time than now?

  • 18:30 THE DREAM THAT KICKS presents OUTBACK AND BEYOND, Cinemateket

    Denne septembersøndagen tas du med til Australia i en elektronic opera som utforsker Charles Todds eventyr på tvers av det australske kontinentet.

    Film and music
    This is an award winning electronic opera performed live by Cooper and Cooke. The blistering soundtrack, freely improvised, consists of lap-steel guitar, deconstructed Blues and electronics, meanwhile Cooke performs a live video remix of archival footage from the Australian Film Archive.

  • 19:00 Colin Macleod AKA The Boy Who Trapped The Sun + House of Trees, Henriken

    Vi kan ikke anbefale House of Trees sterkt nok, og når de nå tar med seg Colin Macleod på turné vet vi at det blir en minnerik kveld. Også gratis da.

  • 19:00 Muskedunder, Skuret

    Sveivegrammofoner, noir og pling-plong-rock.

  • 19:00 DUO IMPETUS, Ingensteds

    Nina Dolgintseva (cello) og Edmundas Lapenas (piano) gjester scenen med et ruvende men vakkert repertoar.

    Program: Cassado – Chopin – Liszt – Shostakovich

    www.duoimpetus.com

  • 19:00 Antero kommer til Torshov!, Sirkuslandsbyen

    Verdenssensasjonen Antero kommer til Torshov. Han er egentlig førtidspensjonert, men gjør et comeback til fordel for Oslo-publikummet. Gå ikke glipp av denne unike sjansen! Om forestillingen: “1 1/2” Dukkemannen Antero kjemper mot kjedsomheten, ensomheten, teite kjærlighetsbrev, aggressive fugler og nostalgiske minner. Frida Odden Brinkmann er sjonglør og sirkusartist, og med “1 1/2” forener hun figurteater og nysirkus i en underfundig soloforestilling. Forestillingen varer i 35 minutter og …

  • 20:00 John Grant, Rockefeller Music Hall

    Kritikerroste John Grant tilbake til Oslo!

  • 22:00 Sunday Classics Night, Ingensteds

    Dj Skamløs på Ingensteds

Mandag 9. september 2013