Kalenderen for lørdag 21. september 2013

Lørdag 21. september 2013

  • 09:30 Oslo Maraton, Oslo

    3km, 10km, 21km eller 42km
    Her skal det løpes.
    20.000 påmeldte til årets løsfest i Oslo

  • 10:00 Torshov Sport Festival 2013, Torshov

    Knusebra tilbud i bakgården!

  • 10:00 Høstmarked – masse bra greier!, Olaf Ryes Plass

    På tide å bli kvitt den aldri så lille skogen(!) av Ikea-poser og søppelsekker med ting som står og støver ned i boden! Med ting så mener jeg jakker, bukser, vesker, sekker, buksedresser, kjoler, skjørt, tights, crop tops, skjorter, t skjorter, singletter og masse masse masse smykker av diverse slag; øredobber, ringer, kjeder, brosjer…

  • 10:00 Norges største CD- og platemesse(fyller 25 år)!, Rockefeller

    Salg av musikk i form av vinyl og CDer på Rockefeller. 25års-jubileum iår! 50,- inngang

  • 10:00 Internasjonal konferanse om ikke- vold, Litteraturhuset

    Kvekerhjelp og Norges Fredsråd inviterer til seminar, lørdag 21. september kl. 10 – kl. 16 for å markere Kvekerhjelps 50 årsjubileum og FNs internasjonale fredsdag. Flere internasjonale foredragsholdere er invitert til å snakke om deres engasjement og erfaringer med ikkevold fra henholdsvis Rwanda, Kenya, Palestina og Israel.

  • 10:00 KJELD ULRICH; Danmarks svar på Kjell Nupen, stiller ut på Galleri Nobel, Galleri Nobel

    Danmarks fremste maler og grafiker, Kjeld Ulrich, stiller ut i Galleri Nobel fra 19. – 22. september.

    Kun 4 dager

  • 11:00 Utstillinger med Tore Hansen, Maria Brinch og Tor Børresen, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode: 5. september – 29. september. Tore Hansen – Overlyssalen Tore Hansen har alltid vært tilknyttet Finnskogen, både på idéplanet og i det mer konkrete. Foruten billedkunst og natur, er inntrykk fra barndommen og oppveksten på Finnskogen Tore Hansens fremste inspirasjonskilde. Skog, dyr og en og annen ensom menneskeskikkelse dominerer motivkretsen. I et bevisst forenklet formspråk, i retning av urgamle tegn som vi kan kjenne igjen fra nordiske helleristninger eller fra såkalt …

  • 11:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 12:00 Portretter under Elvelangs, Galleri VEKTA

    Under Elvelangs 2013 stiller studenter fra tegnelinja på Einar Granum Kunstfagskole ut portretter på Galleri VEKTA. I utstillingen er det lagt vekt på å vise prosessen som førte til ferdige tegninger.

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Grønne historier: Spesialomvisninger med internasjonalt stjernelag, DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

    Velkommen til spesialomvisninger der ledende internasjonale og nasjonale fagpersoner viser vei inn i Oslo arkitekturtriennales hovedutstilling Bak den grønne døren.

  • 12:00 ROSETTA : for you – Grafikk av Erik Solheim, Galleri Norske Grafikere

    ROSETTA : for you har Erik Solheim kalt denne utstillingen, der han viser tre litografiske triptyk og en serie grafiske arbeider, alle i stort format. ROSETTA : for you. Ord så forunderlig suggererende at de alene vekker sanseapparatet. Således er tittelen svært betegnende for Solheims visuelle uttrykk.

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 12:00 TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone – 05.09 – 28-09, Galleri LNM

    I Tiril Schrøders utstilling finner man kunsthistoriske konvensjoner satt opp mot en kommersiell og dagligdags estetikk, hvor fortellingen og formen, side om side, bidrar til en sammensatt kunstopplevelse.

  • 12:00 ALVIN LUCIER: Empty Vessels, Atelier Nord ANX

    Velkommen til utstillingsåpning 4. september 2013 kl. 19:00! 
Utstillingen er åpen hver dag fra 13-18 under Ultima-festivalen fra 05.-14.09.2013. Fra 15.-29.9. åpen fra torsdag-søndag fra 12-17.
 Åtte glassbeholdere, vaser og andre kar med forskjellige former og størrelser er plassert i en rekke på hver sin pidestall. Mikrofoner er plassert i munningen på beholderne. Lydene som tas opp sendes til høyttalere plassert på motstående side av rommet og lager akustisk feedback og resonans inne i …

  • 12:00 ELENOR MARTINSEN (vokscollage) & MORTEN HAUG (fotocollage), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Elenor Martinsen & Morten Haug REFLEKSJONER 31. august – 6. oktober 2013 Vernissage lørdag 31. aug kl. 15 – 18:00Musikalsk innslag med Nikita Sirotenko på cello. Forfriskninger og åpen kafé ELENOR MARTINSENS bilder er satt sammen av inntrykk, fragmenter, drømmer og materialer, biter av fortid, nåtid og fremtid, stramt, men uforutstigbart – litt som det ukontrollerbare livet i seg selv. De er abstrakte, arkitektoniske og fargesterke. De fleste reagerer …

  • 12:00 15-års jubileumsfest og -utstilling på Galleri Ramfjord 24. august!, Galleri Ramfjord

    Galleri Ramfjord feirer 15 år og ønsker alle velkommen til 15-årsfeiring og utstilling med galleriets faste kunstnere.

    Åpning og jubileumsfest lørdag 24.august!
    Pål Strangefruit (Mungolian Jetset) spiller fra kl 19.00…

  • 12:00 Magnhild Opdøl, Camilla Skibrek og Tone Berg Størseth, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter viser i perioden 16. august – 22. september tre nye separatutstillinger

    Magnhild Opdøl “Picnic with Death”
    Camilla Skibrek “Beauty Sleep”
    Tone Berg Størseth “There’s Nobody Living Who Couldn’t Stand All Afternoon In Front of a Waterfall”

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 13:00 HI MOM I’M COMING BACK TO THE WOMB – Tidens Krav goes commercial, Tidens Krav

    Featured artists: Kristoffer Busch, Ruben Steinum, Agnete Bertram, Tora Dalseng, Elderly Anonymous Artist, Helgi Thorsson, Børre Sæthre, Runhild Hundeide, Liv Bugge, Tarje Gullaksen, Karen Eliot & Steinar Haga Kristensen, and Martin Skauen.

  • 13:00 Sissel Forsberg & Rigmor Fjeldstad / Maskeradeball / 14.9 – 27.9, S9 Galleri

    Dette er den andre utstillingen i triologien som startet sist år med utstillingen Røde sko og søte drømmer..og fortsetter 25.september 2013 på Galleriverkstedet med utstillingen Små historier. Alle tre utstillingene bunner i små historier om livet, mennesker, stemning av sorger og glede, håp, lengsel, styrke, drømmer, lek, magi og maskens fall og ikke minst kjærlighet. Historier uten en klar begynnelse eller slutt gir betrakterne noe å spinne på som kunstnerne har påbegynt.

  • 13:00 Ekely – åpent for publikum i sommer, Ekely – Stiftelsen Edvard Munchs Atelier

    Edvard Munchs vinteratelier på Ekely er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Freiasalen – åpent for publikum i sommer, Freiaparken

    Freias kantine med Edvard Munchs frise er åpent for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 lørdager og søndager kl. 13.00-17.00 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:00 Universitetets aula – åpent for publikum i sommer, Universitetets aula

    Universitetets aula er åpen for publikum i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 i perioden 8. juni – 13. oktober 2013.

  • 13:30 Magnolia Jazzband, Stortorvets Gjæstgiveri

    Dette orkesteret har fulgt denne jazzklubben gjennom 40 år! Magnolias jazz-repertoar er representativt for den typen musikk som oftest spilles på NOWJC, denne genuine New Orleans-jazzen, slik vi kjenner den fra 20/30/40-tallet, og som gir oss opplevelsen av noe ærlig, rotekte og medrivende.

  • 14:00 Joyswing, Oslo Konserthus, foajeen

    Joy Swing spiller jazz i moderne stil med innslag av litt eldre komponenter for å skape kontraster. Repertoaret er en blanding av egne melodiske komposisjoner av Peter Kellin og andre mer kjente låter.

  • 15:00 Musikk og Munch i Nasjonalgalleriet, Nasjonalmuseet – Nasjonalgalleriet

    Oslo kammerorkester fremfører musikk med hovedvekt på perioden rundt forrige århundreskifte i forbindelse med utstillingen «Munch 150» i Nasjonalgalleriet.

  • 15:00 OSV, Torshovteatret

    Johan Harstads brutale familiesaga, med Lillehammer-OL, Tonya Harding og 90-tallets store kriger som bakteppe.

  • 17:00 Kaplah vol III, Cinemateket

    Kaplah er et sosialt nerdearrangement med 18 års aldersgrense, for deg som er interessert i science fiction, fantasy, gaming og japansk populærkultur.
    På programmet står blant annet visning av Hayao Miyazakis Spirited Away og Ridley Scotts Alien.

  • 18:00 COCK SPARRER + Valentourettes + Deathbarrel, GSF, Gamlebyen skateboardpark

    Sakset fra Facebook: Lørdag 28nde September 2013, er det duket for en historisk begivenhet under brua i Gamlebyen (GSF). Cock Sparrer unner Norge et sjeldent besøk og billettene blir lagt ut på selve julaften! Support: VALENTOURETTES www.facebook.com/groups/235… DEATHBARREL www.deathbarrel.com www.facebook.com/deathbarre… SPRE ORDET!!!

  • 18:30 FOR ALT VI HADDE OG ALT VI VAR, Skar leir

    Åpningen av de nye midlertidige lokalene til Det Gamle Teatret

  • 19:00 Chasing the Phoenix, Idékokeriet

    Planeten Merkur. En brennende ørken. Jerusalems murer. En sanselig og uforutsigbar reise gjennom tid og rom. En rød fjær med et skjær av gull konstant utenfor rekkevidde. Er det mulig å fange den, og hvilken fugl er det den tilhører?

    Forestilling av og med sceneforteller Torgrim Mellum Stene

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 Konsert: Maggie Duttie Busking@Henriken, Henriken

    Lørdag 21/9 spiller jeg på Henriken i Oslo.
    Det blir en intim, akustisk konsert med låter fra min EP, samt nytt materiale, akkompagnert av Manne på gitar.
    Det er gratis inngang, så ta med alle du kjenner så sees vi til en bra lørdagskveld her på Henriken!

    Ta gjerne en lytt på noen av mine låter i mellomtiden:

    open.spotify.com/user/11621…

  • 19:00 Berstad/Helgebostad/Wigdel: Jordjenta, Black Box Teater

    Maria Tryti Vennerøds scenedikt «Jordjenta» handler om lengselen etter det håndgripelige, noe jordfast. Forestillingen er inspirert av Tryti Vennerøds tekst og iscenesettes av Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Ida Wigdel.

  • 19:30 Teater Neuf presenterer: Oleanna av Mamet, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Teaterscenen

    Etter en veiledningstime blir en universitetslærer anklaget for seksuell trakassering av sin student. Dermed blir lærerens sjanse for fast ansettelse spolert.

    Gjennom sin eksperimentelle, hyperrealistiske stil utforsker Mamet maktforhold i akademia og konsekvensene av feilkommunikasjoner og misforståelser mellom de to personene.

  • 20:00 Klovner i kamp, Sentrum Scene

    18 års aldersgrense. Unummererte stå- og sitteplasser. Først til mølla prinsippet gjelder.

  • 20:00 Konsert med Void Of Sound, Emanuel Vigelands museum

    Konsert med Void of Sound i Emanuel Vigelands museum.

  • 20:00 Ingrid Olava, Rockefeller

    Endelig! Den 6. september foreligger «Summer House», Ingrid Olava’s tredje album, og den 21. september starter en lang Norgesturné. Vi gleder oss til å se Ingrid Olava live igjen, med fullt band og hennes magiske tilstedeværelse!

  • 20:00 Elliphant, BLÅ

    Elliphant tilbyr sin futuristiske lyd og mish-mash av ulike klubb-baserte stiler. Denne høsten venter flere innspillinger og turneer i Europa og USA, og den 21. september kan du oppleve henne på Blå.

  • 21:00 Richard Bona Band, Cosmopolite

    Richard Bona er tilbake på Cosmopolite! Denne gangen kommer han med nytt album – “BONAFIED”.

  • 22:00 Petter Carlsen, Herr Nilsen

    En ypperlig anledning til å få med seg Petter Carlsen.
    Man kan forvente en særdeles stemningsfull og nydelig intimkonsert.

  • 23:00 Balkan Beat Party feat. Jaakko Laitinen & Värräa Raha (FIN), John Dee

    Balkan Beat Party er tilbake ikveld!

  • 23:00 Miss Millie’s, Mono

    60s soul & RnB

  • 23:00 Ost&Kjex (dj-sett) // Sweat Shop: Funkin`Matt, The Villa

    Ost&Kjex returnerer med sine populære dj-sett på The Villa med Funkin` Matt i Sweat Shop.

  • 23:00 Jan Mayen & Mattis With B2B, Badstugata

    Matttis With (Lot Lot, Hivern Discs) tar en svipptur innom Oslo fra London og benytter seg av anledningen til å invitere den godeste Jan Mayen med på musikalsk vift på Badstugata. Smaken er som baken pleier de jo å si, men akkurat denne kvelden kommer smaken til å være top notch, snarere enn delt. Badstugata, lørdag 21. september, kl 23:00. CC: 50,-.

Søndag 22. september 2013