Kalenderen for onsdag 18. september 2013

Onsdag 18. september 2013

  • 09:00 Jason-utstilling i Grafill R21, Grafill R21

    Tegneserieskaper med internasjonal stjernestatus stilles ut i Grafill R21. Jason (John Arne Sæterøy) regnes i dag som en av Norges fremste tegneserieskapere. Han har utgitt et stort antall album og stripeserier, er publisert i 15 land og har fått en internasjonal stjernestatus som serieskaper. Nå stiller han ut malerier og originaler fra tegneserier i Grafills lokaler R21. Jason, født 1965 i Molde, er utdannet fra Kunst og håndverksskolen. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, blant …

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 10:00 ROSETTA : for you – Grafikk av Erik Solheim, Galleri Norske Grafikere

    ROSETTA : for you har Erik Solheim kalt denne utstillingen, der han viser tre litografiske triptyk og en serie grafiske arbeider, alle i stort format. ROSETTA : for you. Ord så forunderlig suggererende at de alene vekker sanseapparatet. Således er tittelen svært betegnende for Solheims visuelle uttrykk.

  • 11:00 Utstillinger med Tore Hansen, Maria Brinch og Tor Børresen, Kunstnerforbundet

    Utstillingsperiode: 5. september – 29. september. Tore Hansen – Overlyssalen Tore Hansen har alltid vært tilknyttet Finnskogen, både på idéplanet og i det mer konkrete. Foruten billedkunst og natur, er inntrykk fra barndommen og oppveksten på Finnskogen Tore Hansens fremste inspirasjonskilde. Skog, dyr og en og annen ensom menneskeskikkelse dominerer motivkretsen. I et bevisst forenklet formspråk, i retning av urgamle tegn som vi kan kjenne igjen fra nordiske helleristninger eller fra såkalt …

  • 11:00 TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone – 05.09 – 28-09, Galleri LNM

    I Tiril Schrøders utstilling finner man kunsthistoriske konvensjoner satt opp mot en kommersiell og dagligdags estetikk, hvor fortellingen og formen, side om side, bidrar til en sammensatt kunstopplevelse.

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Ghilardi+Hellsten – Cross Section, ROM for kunst og arkitektur

    First solo exhibition and 10 year anniversary of Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

  • 12:00 PER BERNTSEN Metsä – new landscapes, Galleri Riis

    September 5 – October 6, 2013
    Opening reception Thursday September 5, 7-9 pm

  • 12:00 PAUL OSIPOW Nye malerier, Galleri Riis

    5. september – 6. oktober, 2013 Vernissage torsdag 5. september kl. 19-21 Galleri Riis er stolte av å presentere en utstilling med nye verk av den finske maleren Paul Osipow. Gjennom brorparten av hans kunstneriske karriere, har Paul Osipow (f. 1939) beskjeftiget seg med abstrakt og nonfigurativt maleri og har vært en førende representant for dets utvikling innenfor den nordiske kunstscenen, der han fortsetter å inspirere nye generasjoner med kunstnere. Hans utstillinger på 90-tallet redegjorde …

  • 12:00 Magnhild Opdøl, Camilla Skibrek og Tone Berg Størseth, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter viser i perioden 16. august – 22. september tre nye separatutstillinger

    Magnhild Opdøl “Picnic with Death”
    Camilla Skibrek “Beauty Sleep”
    Tone Berg Størseth “There’s Nobody Living Who Couldn’t Stand All Afternoon In Front of a Waterfall”

  • 12:00 Robert Irwin, “Way Out West”, Peder Lund

    Peder Lund har æren av å invitere til utstilling med nye arbeider av den amerikanske vestkystkunstneren Robert Irwin (f. 1928, Long Beach, California). Åtte arbeider er utstilt, hvorav syv kommer direkte fra kunstnerens atelier, og stilles ut for første gang. Utstillingen åpner 4. mai, 2013 og står frem til 26. oktober, 2013. Robert Irwin har over de siste seks tiårene posisjonert seg som en av de mest innflytelsesrike og sentrale samtid- skunstnere i verden. Irwin startet sin karriere i siste …

  • 12:15 Åpen forelesning – Marte Johnslien, Oslo Fotokunstskole

    Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen forelesning med Marte Johnslien. Johnslien viste arbeider i separatutstillingen “If you search for the object all you’ll find is the name” i Kristiansand Kunstforening tidligere i år og separatutstillingen “The Whitest White” på Kunstnerforbundet sensommeren 2012 m.m.

  • 13:00 Sissel Forsberg & Rigmor Fjeldstad / Maskeradeball / 14.9 – 27.9, S9 Galleri

    Dette er den andre utstillingen i triologien som startet sist år med utstillingen Røde sko og søte drømmer..og fortsetter 25.september 2013 på Galleriverkstedet med utstillingen Små historier. Alle tre utstillingene bunner i små historier om livet, mennesker, stemning av sorger og glede, håp, lengsel, styrke, drømmer, lek, magi og maskens fall og ikke minst kjærlighet. Historier uten en klar begynnelse eller slutt gir betrakterne noe å spinne på som kunstnerne har påbegynt.

  • 14:00 Omvisninger på Nasjonalbiblioteket, Solli Plass

    Har du lurt på hva som skjuler seg bak veggene i Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo?

  • 16:00 Invitasjon til tverrkunstnerisk verksted/seminar: Alternative veier til operaen, Dramatikkens hus

    Ønsker du å jobbe fysisk med et kombinert scenespråk i skjæringspunktet mellom dagens teater, dans, performance og opera? Vi tilbyr et verksted ledet av den anerkjente operaregissøren Pauline Vaillancourt fra Montreal, Canada, koreograf Jill Sigman fra New York, komponisten Kristin Norderval, og skuespiller Morten Espeland.

  • 16:30 Visjoner i byen, DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

    Bymiljøetaten vi ha dine innspill til fremtidens miljø og kollektivtrafikk. Enten du liker å bygge, tegne, prate eller lytte inviterer vi deg til å komme innom DogA 18. september. Vi byr på foredrag, diskusjoner, bolde ideer, gode formål og suppe.

  • 17:00 OSV, Torshovteatret

    Johan Harstads brutale familiesaga, med Lillehammer-OL, Tonya Harding og 90-tallets store kriger som bakteppe.

  • 18:00 NOTAMforum med SkRR, Notam

    I løpet av høsten 2013 vil SkRR arrangere ulike temakvelder på NOTAM. Vi inviterer alle som er interessert i musikkteknologi, lydprogging, lyddesign, elektroakustisk utforskning (eller tilsvarende sjangre) til sesongstart den 18. september.

  • 18:00 Seminar: Økonomisk krise = politisk kaos?, Litteraturhuset, sal Nedjma

    Den økonomiske krisen har hatt dyptgripende sosiale og politiske effekter i Sør-Europa. Hvordan har krisen vært håndtert og kunne det vært gjort annerledes? Hvor unikt er det som skjer? Hvilke lærdommer kan trekkes fra andre økonomiske kriser?

  • 18:00 Ingefær – mer enn en knoll, Botanisk hage

    Ingefærfamilien omfatter minst 1600 arter. Mange av disse er nytteplanter.

  • 19:00 mer åpenhet, mer demokrati, mer overvåking!, Parkteatret

    Ny norsk dokumentarfilm om Datalagringsdirektivet (25 min) etterfulgt av en debatt med Jon Wessel-Aas og Joakim Hammerlin. I lys av sommerens avsløringer av amerikansk overvåking av
    elektronisk kommunikasjon over hele verden er det interessant å ta opp igjen diskusjonen om innføringen av datalagringsdirektivet i Norge. Vet vi egentlig hva dette innebærer? Er dette starten på et overvåkingssamfunn? Er vi allerede i et overvåkingssamfunn? Eller er motstanden mot direktivet bare hysterisk paranoia?

  • 19:00 Moloch filmklubb presents: Weekend (2011), UKS (Unge Kunstneres Samfund)

    After a drunken house party with his straight mates, Russell heads out to a gay club. Just before closing time he picks up Glen but what’s expected to be just a one-night stand becomes something else, something special.

  • 19:00 EGIL RØED @ ytter: Monday Begins Online, ytter.no

    Monday Begins Online – An Initiative for Art

    KJERSTI SUNDLAND- MATHIJS VAN GEEST- KRISTIN TAARNESVIK-SISSEL BLYSTAD- AUDAR KANTUN- YNGVE PEDERSEN- EGIL RØED- CLARA MORELL

  • 19:00 Møt meg, møt meg, møt meg. Nils-Øivind Haagensen i samtale med John Erik Riley, Litteraturhuset

    Nils-Øivind Haagensen er i år en av Norges to kandidater til den ytterst prestisjetunge Nordisk råds litteraturpris, nominert for sin siste diktsamling, God morgen og god natt. Samtidig er han aktuell med romanen Liten. Møt Haagensen i samtale med forfatter- og forleggerkollega John Erik Riley.

  • 19:00 Salsa Party at Dansens Hus Kafe!!, Dansens Hus Kafe

    Salsa lesson followed by Salsa party…..lesson not required. Free entrance for people who just want to party.

  • 19:00 Innføringskurs i zen-meditasjon, Rinzai Zen Senter

    Lyst til å lære å meditere?

    På Rinzai zen senter kan du lære den formen for meditasjon som mindfullness-bevegelsen har sprunget ut av.

    På kurset vil du foruten meditasjon lære om buddhisme og hva zen egentlig er.

  • 19:00 Lanseringsfest for Victoria Kiellands bok: I lyngen, Black Box Teater

    Velkommen til lanseringsfest for Victoria Kiellands debutbok: I lyngen.

  • 19:30 Quiz the Kasbah, The Kasbah

    Musikk/allmenn.. Bli med :-)
    Hver onsdag frem til jul for alle, siste gang er det grand finale med de kvalifiserte lagene

  • 20:00 FemmeBrutal presenterer: Big Sexy Noise featuring LYDIA LUNCH & Gallon Drunk., Mir

    Lunch är kvinnan som dyrkar undergrunden, men som spelat med artister som Sonic Youth, Michael Gira (The Swans) och The Birthday Party (Nick Cave).

  • 20:00 Arttalks, CAFETEATRET

    intervju og performance fra fire spennende artister!

  • 20:00 Sad-Eyed Ladies of the Lowlands presenterer: Not Dark Yet, Lørenskog Hus

    Konsert hvor Ida Løken, Nina Andreassen og Hanna Børseth Rønningen tolker Bob Dylan-låter inspirert av Tsjekhovs “Tre søstre”

  • 20:00 The New Song, Biermannsgården

    Sofia Jernberg (SE) voice
    Eve Risser (FR) piano, preparations
    Kim Myhr (NO) guitars, zither, glockenspiel
    David Stackenäs (SE) guitar, preparations, e-bow
    Hva skal til for at noe er en sang? The New Song inviterer inn i en musikk med fokus på preparerte strengelyder og på forsiktig, delikat vitalisering av sangen som en form. Eve og Sofia har komponert stykker som dekonstruerer, fragmenterer og stiller spørsmålstegn ved sangformen og samtidig stiller den inn i en ny klanglig sammenheng.

  • 20:00 Micetro™ med Teater Liksom, Det Andre Teatret

    Micetro er kvelden da husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp.

  • 21:00 Rotvelt releasekonsert på Last Train, Last Train

    Rotvelt releasekonsert av albumet “En Dårlig Dag Å Dø” som slippes 9. september på vinyl, CD og digitalt. Judo Kick fra Hønefoss speller også!

    Konserten finner sted på Last Train i Oslo, inngang i Universitetsgaten.

    Cover: 100 kr (rabattert CD/Vinyl)
    support: Judo Kick

    Mer om Rotvelt på www.rotvelt.no
    Mer om Judo Kick på www.judokick.no

  • 21:00 Da er det tid for høstdepresjonene, folkens!, Taxi Take Away

    Dj Szögletes og dj Anka drar på med litt rart, litt trist, litt obscurt, litt pling plong, litt kraut, litt prog, litt avantgarde og kanskje en og annen antydning til liflig musikk som motvillig måtte ha sneket seg med i ryggsekken. Ærre høst så ærre høst! Denne skal vi ikke spille!

  • 21:00 Broen (Gr/N) + Doffs Poi (S/N), CafeMono

    Broen (Gr/N) + Doffs Poi (S/N)

Torsdag 19. september 2013