Kalenderen for onsdag 23. november 2016

 • 10:00 Utstilling: SAMMENSMELTET 2xMARS Marsdal og Marstein på samme lerret, Galleri Purenkel

  Kuntnerne Line Marsdal og Kari Anne Marstein har i høst arbeidet på over 20 malerier SAMMEN, det vil si at alle maleriene er malt på av begge kunstnerne. Resultatet kan sees på galleri Purenkel på Grünerløkka frem til lørdag 25. november. Alle malerier er også tilgjengelig i galleriets nettbutikk.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 13:00 Esther Gracia / malerier, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 12. november kl. 15.00. “Plutselig så jeg den nakne menneskekroppen som et konkret hjem for så utrolig mange sinnsstemninger. En bolig for et skjult språk gjennom ansiktsuttrykk , gester, bevegelser, lys og skygge.” – Esther Gracia

 • 13:00 Maria Sundby – Moving Forward Backwards, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  I en årrekke har Maria Sundby vært opptatt av gamle forlatte og revede hus og historiene bak, forgjengelighet og etterlatenskaper. Historiene har fulgt henne gjennom kunstnerskapet, og har manifestert seg gjennom ulike uttrykk i tegning, maleri, skulptur, video og installasjon.

 • 17:00 Avslutning av antipodes café i DEG15, antipodes café

  antipodes café avslutter okkupasjonen av byggeplassen Dronning Eufemias gate 15 i desember 2016. Dette feires med daglig program ut november, gratis kaffe til alle, og åpen dør kanskje 9-21 hver dag.

  Ta turen før vi går i hi på en ny byggeplass over vinteren.

  Klikk for daglig program →

 • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

  Every Wednesday at Smelteverket.

 • 18:00 Fighting Inequality – talks on how to change the world, Ingensteds

  Arrangementet er bygd opp etter inspirasjon fra TEDx, og byr på foredrag, musikk, film og småmat. Gjester fra grasrota i Sør-Afrika, Kambodsja og Rwanda.

 • 18:48 Vålerengaogomegnmidtukeskogspils, Galgen

  Jula nærmer seg. Høsten er snart over. Javel. Kanskje det blir noe juleøl, da? Vi slår oss ned og koser vårs!

 • 19:00 Orfee Schjuit: Who’s afraid of red yellow and blue?, Black Box Teater

  Orfee Schuijt er en utøver som har utviklet sin egen skapende praksis. Varighet, tvetydighet og mangfoldighet er stikkord. Hennes nye forestilling, Who’s afraid of red yellow and blue?, er et samarbeid med komponist Kim Myhr.

 • 19:00 Oversatt Aften: Bastian-treff med Kristina Solum og Stian Omland, Litteraturhuset, Sal Kverneland

  Norsk Oversetterforening har gleden av å invitere til det årlige Bastian-treffet, et arrangement som tidligere har vært forbeholdt foreningens medlemmer, men som i år er åpent for alle interesserte. Årets to mottakere av den prestisjetunge prisen, Kristina Solum og Stian Omland vil snakke om sine oversettelser av henholdsvis chileneren Roberto Boloños roman “2666” og den amerikanske ungdomsbokforfatteren David Arnolds roman “Mygglandet”.

 • 19:00 Vi kaller det Sydhavet/Det er dit vi vil!, Skur 28

  En gjeng gode venner vil seile katamaranen Barebare i Sydhavet/Stillehavet, Anne og Kleng og barna har akkurat kommet tilbake derfra, mens Johan og hans kamerater var der i tidlig 20-åra…

 • 20:00 ODD LOVES TO DANCE + PLOOMS, Mir

  Odd Loves to Dance består av to strengespillende totninger og en hardtslående svenske, de spiller indierock. Med fuzza gitarer, rå trommer og drømmende melodier drar de deg inn i et univers hvor eksplosiv energi og kreativitet møter Strawberry Fields Forever. Inspirasjon hentes fra populær,- og undergrunnskulturen fra de fem siste tiår (litt som Radio Norge), samt mor og fars gamle vinylsamling.